Hozzászólások

Azért maradt ki, mert nem abszolút értékről, hanem változásról van szó.
Ha valaki jobb IQ tesztet csinál az idén mint a multkor, akkor az egy biztonságos fogadás, hogy több lett a jövedelme és viszont, ha több lett a jövedelme, akkor arra érdemes fogadni, hogy egy szimpla IQ teszten jobban teljesít (nem napi-politikai értelemben) mint legutóbb.

Kimaradt a magas iq pénz nélkül, illetve a gazdag hülye :)

" tapogatódzok a sötétben csak" -- na pont erről lenne szó a képen, csak valószínűleg túl sötétre sikeredett.

azért szeretem, ha írsz, mert olyan dolgokat tudok meg, amit enélkül lehet, sosem. pl ezt a jövedelmeset.

hogy hogyan álmodok? nem tudom. azért nem, mert mondhatni évek óta el vagyok zárva a saját álmaimtól, évente ha 2-3 alkalommal emlékszem vissza max, na most, hogy az színes volt, vagy fekete, nem tudom. ha erre van ötlet, hogy lehetne visszakapjam az álmaim, hát, örülnék nagyon.

a képről. megvan a kulcsmondat. "Mégsem onnan készült a kép a nézőpont egy másik világból jön."

Na, ez a másik világ, ami kéne a képre. és nem, nem tudom, hogyan. de kéne. tapogatódzok a sötétben csak: talán ha nem fekete lenne az a fekete, hanem valami lenne, csak sötét és életlen, talán... ha fekete lenne, de nem éles határral, vagy talán, ha nem téglalap lenne, hanem más forma, szóval aztán az is lehet, hogy épp ezt a karnyújtást kell lefényképezni. nem tudom, azért nem, mert ilyet nem éltem meg. vagy ha igen, nem tudatosult. ha ágyba kényszerült lennék, aki onnan sose áll fel, talán akkor lenne ötletem, de ehhez asszem kevés, hogy most befekszem az ágyba. meglátjuk.

gondolkodtam. a viszonyrendszer, az kell. a mihez képest-ség kell.

Zsolt, nem feltétlenül van értelme. Lehet, hogy csak ez lett a legjobb kép amit tegnap készí∛ettem. Meg az is lehet, hogy nekem van értelme. Ha sokat gondolkozok rajta meg nézem ezt a képet, akkor elöbb utóbb persze lesz értelme. Most például ez:
Milyennek látnád a világot ha egy életen át karnyujtásnyira lennél onnan ahol lenni szeretnél? Van valami álom, (te színesben álmodsz vagy fekete-fehérben?) és az egy nagyon is létező álom amit a szemlélőn kívül mindenki él, az egész világ gyakorlatilag ott van, csak valahogy ki kéne lépni onnan ahol van. Ott kanyarog az út amitől szemlátomást nem választ el semmi. Mégsem onnan készült a kép a nézőpont egy másik világból jön.
Érintőlegesen tartozik ide egy kisvárosi legenda egy kísérlet sorozatról ami 1970 óta tart. Egyszerűsített IQ tesztet végeznek majdnem évente erre hajlandó embereken. Az IQ teszt évente természetesen más és más eredményt mutat ugyanazon az emberen is, amire lehet azt mondani, hogy ez egy egyszerüsített teszt, nyilván a valódi IQ körül hol idecsap hol odacsap az eredmény. Aztán a személyes adatokkal, meg a környezeti adatokkal végeznek egy statisztikai analízist, és megnézik, hogy van-e valamilyen faktor ami a változás irányát esetleg nagyjából a mennyiségét is megmagyarázza. Mint kiderül van egyetlen paraméter aminek az ismeretében nagyon jól lehet meg lehet jósolni, hogy az IQ teszt eredménye milyen irányban fog változni. Ez pedig az éves jövedelem 1970-es dollárra átszámított értékének a változása. Akinek az isten pénzt ad annak észt is ad mellé, akinek meg nem az meg hülyeséget hülyeségre fog halomozni legalábbis statisztiskus értelemben. Na itt arról lenne szó, hogy látszólag nincs akadály és mégsem ott vagyunk ahol lenni szeretnénk, egyszerűen mert nem ott vagyunk és ez meghatározza azt is, hogy mi az a (látszólag akadálytalan) lépés amit el meg tudunk tenni és mi az amit nem. A lét nagy erővel hat vissza a tudatra.
Nyilván ezért nem sikerült tegnap jobb, vagy legalábbis érthetőbb képet beadnom.

Bevallom nekem meg tetszik! Főleg a bezártság miatt, valószínűleg egy sikátorféle vagy átjáró.

Hát, ezt most semmiféle formáját illetően nem értem. Se a képet, se a feketét mellette, se az emiatti pirinyóságot, nem tudom, segíts.

Új hozzászólás