365/220 (Autentikus)

Heti feladatom számotokra az Autentikus címet viseli. Lehet hogy elsőre nehéznek tűnik és prüszkölni fogtok, de igazából nem is nehéz. Viszont nagyon sokat lehet agyalni rajta.

Hozzászólások

Látod, ezt Roland is reméli!

Jó a gondolatmenet István. Remélem Roland is közelebb került a megoldáshoz :)

Roland, autentikus lehet egy önportré is, egy kézirat, egy farmernadrág (persze nem mindegy melyik). Bármi, ami a környezetében és viszonyaiban hitelt érdemlő, eredeti.
Viszont olvasom, ahogy Zsolt javasolta, a tradíció alcímet (ez persze főnév már, nem jelző, inkább a tradicionális forma lehet az autentikus párhuzam :.) De nem feltétlen tradicionális ami autentikus, bár zömében autentikusnak tekinthetőek a tradíciók... vagy lehet, hogy mégsem? Lehetnek olyan tradíciók, amelyek mégsem hitelesek? Mondjuk műanyag angyalkák a fenyőfán....

Viszont Zoli leírásából kiderül, hogy inkább az eredetkutatás fele gondolkodott, így köze lehet tényleg a tradícionálishoz, vagy, mondjuk az originálishoz. :))

Ebben az összefüggésében és a bevezető példáknál maradva a megoldás lehet például egy újrafotózott gyermekkori kép rólad, az első iskolás füzet, ha megva, ahogy írtál, vagy valami jó öreg vászonnadrág, lehetőleg jó régről, és persze megfelelő környezetben... Valahogy így látom én kintről ezt a benti fényt :)

Szerda van, és még mindig nincs ötletem sem erre a témára. De ettől szép azt hiszem.

Oké, nagyjából amúgy képben vagyok, csak nem akartam ilyen hosszasan írni az e-cigiről. Az meg hogy leszokás, lehet hogy tényleg hülyeség, csak tudom, hogy anno egy ismerősöm letette a normált is és az e-t is. Persze nem tudom, hogy azóta visszaszokott e :) Én próbálkoztam e-cigivel, itt van a fiókomban, de valahogy nem jött be a dolog...

És igen, lehet akár tradíció is. Ha lesz időm megnézem ki mit alkotott.

Az ecigiről, ha megengeded, mivel már kábé 3 éve tolom. Az van, hogy a rendes ciginél elégeted a papírt, és az nem egészséges, nagyon nem az. Tehát függetlenül a nikotintól, a rákébresztő az a papír égésénél jön létre. Ez nincs az ecigiben. Szerintem leszokni nem nagyon alkalmas, mert ha megszokod, márpedig egy hét és meg fogod, akkor jobb, mint a hagyományos. Ugyanis:
- nem büdös
- te se vagy büdös
- nem köhögteti a környezeted
- szinte nincs passzív dohányzás általa
- lényegesen olcsóbban jössz vele ki.
Az egy másik dolog, hogy ennek a vivőanyagát még fene se tudja, hogy hogyan és mint tolerálja a szervezet, elvileg szokták mondani, hogy az asztma spray is ilyennel megy, szóval azért nagyon nem lehet gáz - de például a mentolos az kifejezetten alkalmas arra, hogy rákos legyél, de ez igaz a hagyományosra is, a mentolt nem szabad főzni vagy égetni. Ezt mind csak azért írtam le, mert saját tapasztalat, hogy amióta ezt tolom, 2 doboz napi cigi után, azóta nincs reggeli meghalásos köhögés és nincs ízvesztés és szaglásromlás sem, és nem vagyok hányadékszagú.

Amúgy én értettem a feladatot, csak a címe talán, mondjuk tradíció lehetne alcímként.

No, akkor megpróbálom kicsit megtoldani a leírást, mert lehet hogy nem egyértelmű, mire gondolok :) Viszont nem is akarok spoilerezni úgyhogy elmondom inkább miért ez a kép és miért ez a feladat. Azon kívül, hogy ez volt kéznél (ha-ha-ha). Ma a cigarettázás már egyre inkább úgy néz ki, hogy egy elektromos bisz-baszt nyomogat és szivja az ember. Ezt szerintem az is tudja, aki nem dohányzik. Ez az e-cigi. Ugye a "hagyományos" cigit hivatott leváltani, vagy segíteni a leszokásban. De ezt a "hagyományos" cigit is megelőzte valami. Mondjuk amikor az ember megvette a dohányt és a kész hüvelybe töltögette. De az egyik legautentikusabb módja élvezni ezt a káros szenvedélyt, nagyapáink idejébe nyúlik vissza vagy mégtovább. Ez az amikor van a dohány, meg van a papír és akkor szépen megsodorja magának az ember. Meg persze nyilván volt olyan is, hogy rágcsálták a dohány meg mittomén. Annyira azért nem mélyedtem bele.

De a lényeg, hogy keressetek olyan dolgokat ebben a mai világban ami a régmúltra nyúlik vissza és nem veszett még ki. Vagy egyszerűen csak újra divatba jött. Lehet ez egy régi népszokás amit még ma is gyakorolnak, de innen már spoiler lenne. Ha kérdés van itt feltehetitek. Akkor látom is és talán tudok rá reagálni is hamarost :)

Új hozzászólás