Hozzászólások

...és köszönöm, hogy írtatok, István, Csaba, Zoltán, Zsolt!

István, én nem vicceltem, az árnyékok sokkal jobban tetszenek ezen a képen, mint a fejem, és ebben a kommented is megerősített, de utólag már nem volt mit tenni. :) Tény, hogy az alkotói szándék (ha nevezhetjük így silány próbálkozásomat) az volt, hogy én is rajta legyek, a homályosság-kábaság pedig nekem nagyon is a reggel része - lásd következő képem. :)

István, egy dolgot még valóban lehet, hogy gyakorolnod kell az amúgy remek elemzéseidhez. Nem hagyhatod figyelmen kívül az alkotói szándékot. Ez nem egyedi dolog, ez az, amit az elemzők javarészt kihagynak és helyére beteszik a saját, kvázi-alkotói széndékukat, és ilyenkor jönnek azok a dologk, amit teljesen szembemennek azzal, ami a kép szándéka. Ez nem azért szokott lenni, mert valaki nem kedveli az alkotót, vagy nárcisz, hanem azért, mert a képelemek és formai dolgok benne nem állnak össze a szándékká. Fákat látnak, de még az erdőt nem. Ez idő és gyakorlás, no meg szenzitivitás, és megjön. Úgyhogy hajrá, csináld, csak ha kész egy elemzés, nézz vissza a képre, hogy valóban az egyes elemzett dolgok összességéből összeáll-e a kép szabásmintája. 

Zsolt, nem kértem számon a  klasszikus iskolát :) Akadálymentesítem az eredeti gondolatomat, hátha: több elmosott (homályos, vagy defókuszált) képét láttam már Krisztának, ami jobban tetszett nekem. És nem azért mert ez rossz, vagy érvénytelen!  Ezt tartsátok meg. Az összes több gondolatod amúgy rendben van, nincs vitám vele.

Kriszta, válaszodat irónikusnak érzem, és szeretem is az iróniát. Minél maróbb,annál jobban szeretem. Persze hogy nem gondolom hogy le kellett volna hagyni az arcod, bizonyára Te is tudod, de picit megleptek azért az ijedt kontrák rá :)  remélem csak viccek azok is.

UI: Persze tanulnom kell mindebből, mert bizonyára slendrián vagyok, kapkodok mert ha van ide is, oda is gondolatom, leírtam eddig.  És itt rá kell jönnöm, nem csak a mennyiség, de a gyorsaság sem az én pályám. Azt hiszem erre mondják, hogy aki ügyetlen, az ne legyen szorgalmas. Jobban fogok figyelni erre!

Kriszta, István valószínű nem érzi vagy érti a fókuszpont jelentését a képen, és a klasszikus iskolát kéri számon, hogy az legyen éles, ami szerinte a fő kompozíciós elem, de ez nincs így, vagy nincs mindig így, érvényes az is, ha épp a fő elem mozdul ki az élességből, ennek jelentése van, és ezt nem lehet negligálni azzal, hogy nem teljesít valami szabályt. Szóval folytasd. 

nem, nem világért sem Krisztina, maradj rajta a képen kérlekszépen! EZ így jó :)

De nem, de nem! Tok jo, hogy rajta van!

Hát igen, csak simán le kellett volna hagynom az arcomat erről a képről.
 

A fókusz itt a járdán van, tudom, adódik így egy véletlenszerűsége, esetlegessége, pillanatszerűsége, meg lehet, hogy eleve az is, de az a helyzet, hogy rettenetesen elkényeztettél engem a korábbi önportréiddal, és automatikusan azokhoz mérem. Nem egyszerű ez innen kezdve :))

Új hozzászólás