Lányok

Fura, hogy hogyan tudtad elérni, hogy a hatvanas évek világát megidézd, de sikerült, nem tudom, hogy ez cél is volt-e, de megvan. Ami nekem bajos, hogy a lenti vágás nem szerencsés, nincs befejezve a mondat, a két lány a pohárral és az intelemmel oké, de a balról lévő lány néz valamit a képhatáron kívül és emiatt kivisz a képből. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

31
Értékelem!

Köszi az értékelés(eke)t.
Ennél nincs semmi varázslás, gondolhatod, hogy egy elkapott fotó. Fix 35mm (50mm ekvivalens) obi. Ezek a lányok ilyenek Nizza piacterén 2016-ban. És nem nézett semmit ott lent, elnézett csak egy talán számonkéréstől, nem tudom. Értem amit írsz, mindenesetre ez van, nem tudtam megállítani őket komponálni, sosem hozzák vissza ezt a pillanatot :)

71
Értékelem!
73
Értékelem!

Igen, úgy ahogyan írod Au, valami nekem is motoszkált akkor a fejemben és valóban bonyolultan indult, mégis akadtak nagyszerű írások. Ezen törekvéseket csak támogatni tudom. Amint a technikai része is a fináléba ér, ha Zsolt majd időt szánhat erre is, mert neki is csak napi 24 óra jut feladatai elvégzésére nem látok gondot, hogy ne működne, mert ha ritkán is, de születtek ily módon fölöttébb jó írások, többnyire Tőletek.

83
Értékelem!

Nem pontosan vagyok tisztában Zsolt terminológiájával, lehet, hogy ugyanazt írom le.

Szerintem először is a kép készítője jelzi, hogy a fotóhoz kis történetet szívesen lát, vagy nem szeretné ha írnának hozzá (csak szakmai célú hozzászólást vár). Majd akinek van kedve, ír azokhoz amelyek megihletik. Majdhogy nem maradhatna minden így. De inkább azt kellene kitalálni, hogy az olyan hozzászólásokat, amelyek Pegazus patanyomán születtek, hogyan lehet kollekcióba gyűjtve könnyen elérhetővé tenni.

Ezért gyakorlati kérdéseim vannak:

- kép beküldéshez felvehető valamilyen jelölő? Checkbox, vagy legördülő? (nem annyira fontos amúgy, mert szövegesen pótolható)

- hozzászólásokhoz fel lehet venni könnyen valamilyen jelölőt? A hozzászólás írója itt jelezné, hogy ehhez a képhez amit ír, egy irodalmi jellegű csatolmánynak szánja.

Innen kezdve:

- ezzel ez a hozzászólás és a fotó megjelenik az XY menüpontban IS. (ahol XY pl Szó-Tér-Kép, vagy Szó-Kép-Ző, stb, majd kitaláljuk) amire kattintva az eddig így írt kis művek olvashatók. Pl. külön mindegyik, ha egy kép többet kapott, azok külön, 1 oldalon 1 kép,1 írás, de 1 kép akárhányszor szerepelhet) Ha jól szervezett ez a rendszer, akkor ez nem jelent új tárolást, csak csoportosításokat.

- jó lenne, ha technikailag megoldható lenne, hogy ezek az 1 kép, 1 sztori blokkok könnyen oszthatók lennének. Fotós, és író megjelöléssel. Valójában erre külön szolgáltatást is lehetne építeni, mobilalkalmazást készíteni stb, de ez nagyon távlat, most ebbe nem megyek bele.

60
Értékelem!

Jó. Azon a nyomvonalon menjünk, hogy legyen egy kategória, amit én adok a képhez, akár a 365-ben, akár szakkörben, és ahhoz kell írni, ezt bontsuk ki, hogyan legyen. Nem csak Au írhat persze, sőt, egy képhez többen is írhatnak, és nyilván azt is lehet, hogy a készítő eleve úgy készíti a képet, hogy ahhoz behívható legyen az írás. Okoskodjuk ki.

62
Értékelem!

Ez az "adni három olyan szöveget, amiről ki kell találni, melyik képhez tartozik" dolog nagyon szimpatikusnak tűnik.

72
Értékelem!

Végül is nincs ellenemre, hogy írjak képekhez, gondolkodtam milyen formában lehetne ezt, de egyelőre nem jutottam sokkal előrébb. Az mindenképpen kihívás volna, ha ezt rendszeresen kellene megtennem, és olyan képekre, amiket nem én választok. De hát a kihívások azért vannak, hogy leküzdjék őket. Aztán még az is eszembe jutott, hogy miért pont én kapnék képeket, és nem bárki más, aki még részt akarna venni. Volt már olyan heti feladat kísérlet, ami a képekhez más képeket vagy szövegeket társított volna, ezt szerintem nem sikerült végigvinni, megérteni (nekem sem, azt hiszem Feri találta ki, de kicsit bonyolultan). Szóval ehhez hasonlóan érdekes lehetne egy olyan, ahol a feladat olyan képet készíteni, ami szöveget vonz, vagy aki szöveget kér, az jelezné (esetleg Zsolt eldöntené) és azt megjelölné valami "szövegmágnes" kategóriával. Vagy, egy heti feladat lezárása után adni három olyan szöveget, amiről ki kell találni, melyik képhez tartozik. Vagy tenni azt, amit eddig, képeket készíteni remélve, hogy valaki hozzászól, illetve képeket nézegetni, remélve, hogy valaki végre készít olyat, ami jó időben van jó helyen és megszólít annyira, hogy kibomoljon és dagadjon az a szöveg, mint Fa Nándor vitorlája szélcsend után.

68
Értékelem!

ki kell találni hozzá a formát, én szeretném, inspiráló lehetne.

57
Értékelem!

A digitoll proaktív korában cca tizen- éve csináltunk ilyesmit (csak ott pont fordítva volt az író - képZő felállás :) de nagyon jó volt, mert mindkét oldalra hatott. Kerültek ki képek, és írtak hozzá tagok... Szóval ez tök jó lenne, aktívan támogatnám!

57
Értékelem!

Au, szólok, de ettől még te is lehetsz proaktívabb, sőt. Mi lenne, ha hetente kapnál mondjuk 3 képet, amiből akár mindháromra, akár egyre írnál?

81
Értékelem!

:) Ez jó. És majdnem így is volt... :))) Köszi Au!

91
Értékelem!

Szólj az embereknek, hogy készítsenek ilyen képeket!

71
Értékelem!

Hehh, Au, te írásban kincs vagy. Kéne ez nekem ám nagyon, hogy kapjak ilyeneket tőled még.

58
Értékelem!

Ez nekem nagyon tetszik, mintha egy filmrészlet volna egy hatvanas évekbeli olasz filmből. Még azt nem tudom eldönteni, hogy vígjáték vagy dráma, bármelyik felé el tudnám billenteni. Franceska és Giulia megbeszélik, mit kezdjenek a perselypénzzel, ami valahogy hozzájuk került a templomban. Miért ne vehetnénk el belőle, senki nem venné észre! Nem teheted, megmondta Tonino atya, Isten mindent lát. Akkor azt is látja, hogy az iskolában már mindenkinek van illatos radírja, csak nekünk nincs. De hát ez lopás! Nem lopás, csak azt vesszük vissza, amit anyus és apus beledobtak. Azért, hogy radírt vegyünk belőle? Azért. Amire apus azt mondta, ilyesmire akkor sem költene, ha annyi pénze volna, mint Don Leonardonak? Vegyük úgy, hogy Isten így óvja meg apust attól, hogy gutaütést kapjon, mint Don Leonardo, amikor megtudta, hogy a lánya 1500 lírát fizetett egy új pántos cipőért, mikor még nem lyukadt ki a régi talpa. És mit mondunk az atyának? Hát azt, hogy dícsértessék!

Új hozzászólás