Repcemező

Ez egy régebbi fotó, most színesben. Aktuális a repce miatt, de felhők sajnos nincsenek így maradt ez a túldramatizált változat. ;)

Zoli bácsi, én ezt szeretném, ha hagynád, de most fullba nyomod, magyarán annyira akarod, hogy érezzem ezt a színkavalkádot, és annyira nem bízol bennem, mint nézőben, hogy rátoltad a clarityt is, a vibrance-t is és a szaturációt is, ezzel átestünk a lovon. A kevesebb néha több, na. (hegyi)
értékelés:

Ívek

Jó is az, amikor az ember odabújik egy épület díszéhez, oszlopához, falaihoz, megsimogat kőszobrokat, érezni, érinteni, benne lenni, ez valami elemi élmény és szerintem a megértés szempontjából is igen fontos lépés. Olyan ez így, mint egy harisnya és egy láb. Jó, köszönöm, folytassuk. (hegyi)
értékelés:

képarchitektúra

Ez, ha lehet, még jobb, mint az előző, jók ezek a formajátékok, tetszik, amit látsz, ahogy látsz, én abszolút javaslom ezt az irányt keresni, fejleszteni, ráfeküdni erősen. Egy kis utómunka ötlet: PS-ben a clarity és a dehaze által a fátyolból leszedtem, a jobb fenti háromszög kézzel kijelölve külön picit világosabbra, hogy még strukturálisabb legyen az egész, de legyen anyagszerűsége is. Nem kötelező, egy ötlet csak. (hegyi)
értékelés:

reflexió

Tetszik ez az egész, jót láttál meg, szeretem ezt a térjátékot. Csináltam belőle egy verziót, amire én gondolok, kopogósabbra vettem és a szürke fátylat leszedtem róla. (hegyi)
értékelés:

fáklyavivő

Zoli, két dolgot mondok a kép elemzése elé. Az egyik, hogy sokkal nagyobb aktivitást várnék tőled. Többször mondtam ezt, többször ígérted is. A face, az insta csak depresszió ellen jó, másra alkalmatlan, ott véleményeket nem fogsz kapni s segítséget sem a továbblépésre. Gyere le közénk. A másik, olvastam a humort a kommentekben. Nem akarok féleszű pedellus lenni, de beugrott egy amúgy szerintem fontos dolog. Ha magad nem veszed komolyan magad, és azt, amit csinálsz, mástól se várhatod. Márpedig a kép nem humor kategóriában indul. Szerencsére. Értsd jól. Úgyis lesz, aki trollkodik majd, akinek csak a csavart fagyiig terjed a képmező. Ne add olcsón.

A kép tetszik, jó alapanyag, remélem, megjegyezted, hol hogyan mikor csináltad, hogy ismétléskor ne kelljen ezt a részét újra kitalálni. Zárójel, hogy ezeket érdemes felírni. Jó az, ahogy tónusokat használsz a szobron, szép, anyagszerű. Amin lehet még segíteni hogy összébb hozod a kamera nézőpontjának módosításával azt, hogy az a füstölő kémény is közelebb legyen, picit magasabbra állni valahogy, többet adni a városból, az ég kevéssé lényeges. Persze a hó jót tesz, nem tudom, lesz-e mostanában még és te jársz-e erre, össze lehetne akár egy ilyen közös fotós túrát hozni erre is. A lényeg, hogy jól látsz és ízlésed is van, használd. Képeket várok Zoli. Még. (hegyi)
értékelés:

gyökerek

Zoli bácsi, ez egy jó meglátás, kifejezetten tetszik, ahogy a lombok között áttűnik a fény, és ennek jó ellenpárja a gyökérzet. De utómunkában a gyökérre kéne fényt adni, kiemelve a csúcsfényeket, előhozva picit a sötétből, és ezzel párhuzamosan valamennyire a fényből visszább venni a háttérnél, hogy ne legyen ekkora a tónuskülönbség. Csináltam egy verziót. És csak egy kérdés, nem akarnál elkezdeni picit az első leckével foglalkozni? Jó lenne. (hegyi)
értékelés:

Géza

Zoli bácsi, ezt egy picit túl tetszett húzni. Hogy a clarity, vagy mi az az eszköz, ami miatt a bácsiból néger lett, nem tudom, de azzal, hogy a struktúra ennyire fel van húzva, az arc térképszerű, domborműszerű lett, én ennél finomabban bántam volna vele. De azt értékelem, hogy van gondolatod róla, ez fontos, viszont inkább a világítással jó ezt megoldani, surlófényekkel erősíteni, mintsem a "laborban". Várom ám a képeid. (hegyi)
értékelés:

Poros út

Szép helyszín, jók a felhőid is, csak egy picit a tónusokkal túl van drámázva nekem, finomabban inkább tudna szólni hozzám, mint így. Máshogy mondva a helyszín oké, a kompozíció is, de a többit nagyon el akarod adni nekem, cukorka, de annyira meg nem drámai a tárgyak összessége a képen, hogy ez a dráma indokolt legyen. (hegyi)
értékelés:

Rakparti anziksz

Én ezt egy nagyon izgalmas képnek látom, elhiszem, hogy ez a rakparton készült, de készülhetett volna bárhol máshol is a világban, És ez jó. Miért jó? Mert megvan az általános érvényű üzenete is, ami kultúrákon átível, azaz mindenki számára érthető, de megvan benne az egyediség is, ami megkülönbözteti más képektől. Nem voltam ott a helyszínen, ezért nem tudom megmondani, hogy milyen lett volna akkor, ha egy kicsit jobban szemből fényképezel. (hegyi)
értékelés:

Tüskevár

Zoli bácsi, ez alapvetően jó helyszín lenne, de a fényviszonyok nem jók, és emiatt nagyon rajzos, kemény, így a formák összemosódnak, a végeredmény kuszaság lesz. El kell választani az előteret a háttértől, érdemes lenne ide majd kilátogatni úgy, hogy megnézed, milyen reggel, délben, estefelé. Mert biztos van ideális időpont, de az a kép szerint nem ez, amikor készült. (hegyi)
értékelés:

Országház kék szalaggal

Jobbra nagyon hiányzik még a kék oszlopfény mellől valamennyi. Ez is picit szűk. Szép, és kifejezetten jó a kék hozzá, szóval ez a része oké, de épp a kék okán kell nagyobb tér oldalt. És a perspektívát érdemes lenne korrigálni, nem sok, de valamennyi torzítás van benne. (hegyi)
értékelés:

Vásárcsarnok

Zoli bácsi, szépek a fényeid, a tónusok, kicsikét szűk a világ nekem, nem csak Majkának, na de a lényeg, hogy az épület előtti járdarész üres. Ha valaki áttolna ott egy bicajt mondjuk, akár ha bemozdulna, az se volna baj, átsuhan egy árnyék, kéne valami, mert így hiába a szép tónusvilág, de az élet valahogy nincs jelen. (hegyi)
értékelés:

Csíkos önportré

Na, megint egy új arc, bár amit a bulin láttam, az jobban bejön, mint ez a morc Mr. Robot, de persze, ettől még ez a kép jó, félre ne értsd. Egy dolog, ami apróság, de érdemes figyelni. Az ujjaid. Kettő most, mintha le lenne vágva. Az még érdekes lenne, ha a képből kiderülne, hogy a reluxán nem is egy másik világba nézel, hanem ugyanoda, ahol vagy. Adna még egy kis fűszert neki. Kérek még önportrékat, szereted vagy nem, de jó lenne erre a témára ráfeküdni. (hegyi)
értékelés:

Vándor

Na kérem, itt van ember, ez jó, ez kellett volna arra a mólós képre is, ezt hiányoltam. Ami kérdéses, az az ég és a föld aránya. Mi a lényeg neked, ezt tedd fel fotózás előtt, és meglesz a válasz, miből adsz többet és miből kevesebbet. Ezt nem hagyhatod a néződre, mert így a végeredmény hordozni fogja a bizonytalanságot a döntésedben, és ez gyengíti az üzenetet. A szorgalmi nem kap csillagot, tudod. (hegyi)

Boldog Karácsonyt!

Ezeknél a gyertyás ügyeknél előfordul, hogy az jobb, ha álló a forma, mert a lángnak is kell a hely. És egy kis középtónus jót tenne neki. Kipróbáltam, 1,66-on állt meg nekem a közepe, annyit húztam rá, akkor jobb lett. Majd próbáld ki te is. (hegyi)