Ülj rám

Ülj rám

Ezzel a képpel fel szeretném hívni a művésztársak figyelmét arra, hogy kitavaszodott és itt az idő a lábunk közé kapni a drótszamarat és gondolni kicsit a környezetünkre és az egészségünkre. Éljenek a bringások, éljen a jó idő! :)

Csepel

Ismét hallatok magamról, talán helyesebb lenne a láttatok kifejezés, végre valahára megszereztem magamnak az első komolyabb gépemet, így el is kezdtem tanulmányfotókat készíteni. Az első képem amit megosztanék veletek az új gépem lencséjén át, a megboldogult második nagypapám varrógépéről készült. Tudom, hogy nem tökéletes a kép, még van hová fejlődnöm, de szeretném kikérni a hozzáértők véleményét mielőtt kitaposom az ösvényt, amin elindultam.

Miért a hónap képe:

Megálljt mondott nekem ez a kép, és nem csak azért, mert rendben van, jó ránézni, egésznek látszik, hanem mert ez a kép kérdez. Általában nem szeretem a "mire gondolhatott a költő" morfondírozásokat, de ennél a képnél nem tudom eldönteni: a tű, ha fel lenne húzva, adna némi izgatottságot a szemlélőnek, hogyan, kire, miért és mikor fog szúrni, mikor indul be a gépezet, ez adná meg a dinamikáját, a feszültségét amiért azt mondanám rá hogy igen, ezért jó ez a kép. Mindamellett ez a tű már lecsapott vagy még alszik, ez viszont megintcsak két értelmezést ad: a néma élettelent, ami hajtóerőre, lendületre vár és csak nézem-nézem mikor fog beindulni a gép; vagy pedig már leállt, vége a mozgásnak, vége a feszültségnek, csak ott áll fenyegetőn ez a gép, mozdulatlan, de fenyegetőn. De, mert mindig van egy de, és mert ezért is jó a kép, követeli, hogy legyen de... látom benne mind a három lehetőséget és ezért választottam ezt a képet. Mert nem hagy nyugodni, mert a maga látszólag letisztult mozdulatlanságában is kérdez. (Tóth Annamária)

Pillangó hatás

Pillangó hatás

Bács kiskun megye szívében van egy apró földút, mely egy pici erdőcskét szel ketté. A pici erdőcskében van egy régi, elhagyatott ház, melynek egyetlen lakóját sikerült lencsevégre kapnom.