Az értékelésről

A leckékre beküldött fotók rendszeres időközönként írásos elemzést kapnak. Az egyéni fejlődés figyelembe vételével ezekre a munkákra legfejlebb 3 csillagot kaphatsz. Mivel a filmek elkészítése több és bonyolultabb feladatot ró az alkotóra, mint a fotóké, a filmekre kapható maximális csillagszám 5. Várjuk az elemzésekre és egymás munkáira a reakcióitokat. Azonban ha rendszeresen elmarad tőled a visszajelzés és a kért munkák ismétlése, akkor nem raboljuk egymás idejét, elemzést sem fogsz kapni. Ugyanis ez nem egy hirdető fal, fészbúk vagy képmegosztó, ahol lájkokat vadászunk, hanem párbeszéd, ami csak veled együtt működhet.

Haladásod ütemét 8 osztályunk jelzi, négy alsós és négy felsős. Az első három lecke az első osztályt jelenti, innen két módon lehet előre jutni. Az egyik, hogy beküldöd a képeid és ha jól dolgozol és megoldod a leckéket, a pedellus haladásod ütemében felsőbb osztályokba léptet. Ha úgymond soron kívül szeretnél előbbre lépni, akkor jelzel a pedellusnak, hogy szeretnél osztályvizsgát tenni, ekkor személyre szabott feladato(ka)t kapsz. A megoldásuk fényében jutsz feljebb.

Ha csinálod a leckéket és kommunikálsz az elemzésekről, haladsz előre a magad útján, elérheted a 8-as szintet, ahol mint minden iskolában, van záróvizsga. Összerakunk egy portfóliót, amiről azt gondolod, hogy megismerhetőek általa a munkáid, és egy portfólió bemutatás keretében vezető fotósok, szakemberek fognak személyes értékelést adni. Ennek eredményeként pedig a képeidből szervezünk egy kiállítást, élőben is megmutathatod magad a világnak.

A Látszótér ingyenes, az Alapítvány támogatásával segíthetsz a működtetésben. Ha úgy gondolod, hogy szeretnél személyre szabott, vezetett fejlesztésben részt venni, van lehetőség a konzultációra is: közösen megbeszéljük a célokat, az oda vezető utat, az ütemezést, és óradíjas módon egyfajta korrekt értékcsereként működhetünk együtt, ennek bevételeivel is alapítványunkat támogatjuk.