A Látszótér felépítése

A Látszóteret igyekeztünk logikusan és érthetően, egyszerűen felépíteni. Minden egyes résznél alulról felfelé haladunk időrendben, vagyis a legfrissebb dolgok vannak felül. A felső menüsor minden oldalon ugyanúgy megtalálható és segít az eligazodásban. Itt tudsz beiratkozni, belépni, feltölteni is, itt találod a chatszobát vagy a fórumot.

A Fotószakkör az a hely, ahol a feladatokra küldött munkákat találod, azokat a képeket, amiket ti, látszóteresek töltötök fel hozzánk.

A beküldött munkákra időről időre elemzések, értékelések készülnek. Ahhoz, hogy ezt formailag is meg lehessen különböztetni, ezek ebben a keretes stílusban találhatóak az oldalon. Természetesen az elemzések is szubjektív vélemények, gondolatébresztőnek szánt vitaindítók, az értelmezést segítő háttér információk. Mindezekről a hozzászólásoknál tovább folyhat a beszélgetés.

Mivel ez egy szabad közösség, gyakorta előfordul, hogy jó lenne mást is megmutatni, mint amit mi, készítők a kötött feladatoknál kitaláltunk. A Szabadgyakorlatok fejezetünkbe küldheted azokat a képeidet, amikről szeretnél velünk beszélgetni, megmutatni a nagyvilágnak, megkötések nélkül.

A Feladatok rovatban találod azokat a kötött témákat, amiket mi fontosnak gondolunk. A témák gondolatébresztőnek szánt feladatok, logikai sorban vannak, szabadon válogathatsz közöttük, vissza-visszatérhetsz hozzájuk, ahogy kedved tartja. Nem kötelezőek, de segíthetnek.

A Pályázataink egy olyan oldalrész, ahol időről időre az újabb és újabb feladványok megoldásait szabott határidőn belül lehet beküldeni. Ezek nem kötelező leckék, mint a szakkörben, a megoldásokra nem is csillag jár, hanem valamilyen kisebb vagy nagyobb ajándék.

A Tagjaink menüpont alatt találod tagok névsorát, nevére kattintva a profilját, munkáihoz linket, üzenetet is innen tudtok a legegyszerűbben küldeni egymásnak.

A Rádió rovatban találod a Látszótér Rádió archívumát, műsorrendjét, műsorkészítőit és műsorainak leiratát is. A 24 órás adásunkat médialejátszóban, a weben, vagy mobiltelefonon és tableten keresztül is hallgathatod. Ha van kedved, te is készíthetsz műsort, riportot, interjút, vagy zenei összeállítást. Keresd Jóskát, az adásvezetőt!

A Társalgó a mi kényelmes kanapénk, esténként a chatszobában beszélgetünk egymással. Itt találod híreinket, a fontosabb eseményekről, kiállításokról értesítőt, egy weboldal ajánlót, tagjaink írásait, verseit, novelláit, de a találkozóink és táboraink képeit is.

A Látszótér Alapítvány munkáját az alapítvány fül alatt találod, céljainkat, hogy miképp támogathatsz minket, de az alapító okiratot és pénzügyi elszámolást is.

A Tudnivalók menüpont alatt mindent megtalálsz, amit az oldal működésével kapcsolatban szükséges. Technikai kérdéseidre itt kapsz választ éppúgy, mint a szerzői jogi, vagy moderációs ügyekről.

Ha kérdésed van, a lap alján találod az impresszumot, onnan tudsz kapcsolatba lépni velünk, de ott van az oldal RSS csatornája is.

Igyekszünk minden nap valami új dolgot mutatni nektek. Érdemes a címoldalt tenni a könyvjelzőitek közé, mert ott nyomon tudjátok követni a legfrissebb történéseket, változásokat. De minden fejezetnél a lap alján külön-külön is megtalálható a hírolvasó (RSS) feliratkozási lehetőség. Vannak műteremfoglalkozások, és a vannak találkozók, ahol személyesen is beszélgethetünk egymással, közösen dolgozhatunk. Nagyon fontos hogy ne csak passzív befogadóként, hanem aktív értelmezőként is részt vegyetek az Látszótér alakításában, ti is küldjetek nekünk anyagokat, kapcsolódjatok be a beszélgetésekbe.

Ahhoz, hogy a filmeket meg tudjátok nézni és a zenéket, meséket meg tudjátok hallgatni, szükség van arra, hogy a gépeteken telepítve legyen az adobe flash playere, vagy HTML 5 szabvány szerinti böngészőtök legyen. Igyekeztünk, hogy mind windows mind macintosh rendszeren a lehetőségekhez képest ugyanolyan jól működjenek a lejátszók és ugyanazt lássa mindenki, ehhez az lenne a jó, ha a képernyőtök 1024x768-as vagy annál nagyobb felbontásra lenne beállítva. A régebbi böngészők megjelenítésével lehetnek gondok, ezért jó, ha a lehetőségeitekhez képest a legfrissebbet használjátok, az ajánlott böngésző a Mozilla Firefox, Safari vagy a Chrome.