A Látszótér felépítése

A Látszóteret igyekeztünk logikusan és érthetően, egyszerűen felépíteni. Minden egyes terem úgy van felépítve, hogy alulról felfelé haladunk időrendben, vagyis a legfrissebb dolgok vannak felül. A felső három gomb és a jobb oldali menüsor minden oldalon ugyanúgy megtalálhatóak és segítenek az eligazodásban.

A felső menüsorban az Látszótér különböző részlegeibe juthatsz el: A Szakkör az a hely, ahol a leckékre küldött munkákat találod, azokat a képeket, filmeket, amiket ti, látszóteresek töltötök fel hozzánk.

A beküldött munkákra időről időre elemzések, értékelések készülnek. Ahhoz, hogy ezt formailag is meg lehessen különböztetni, ezek ebben a stílusban találhatóak az oldalon. Természetesen az elemzések is szubjektív vélemények, gondolatébresztőnek szánt vitaindítók akár, a film, vagy fotó készítésével kapcsolatos, az értelmezést segítő háttérinformációk. Mindezekről a hozzászólásoknál tovább folyhat a beszélgetés.

Mivel ez egy közösség, gyakorta előfordul, hogy jó lenne mást is megmutatni, mint amit mi, készítők a leckéknél kitaláltunk. A Szorgalmi fejezetünkbe kerül minden olyan munka, ami nem a leckékre készült, legyen szó filmről, fotóról, zenéről vagy akár írásokról, versekről is.

A Lecke rovatban találod azokat a feladatokat, amikre megoldásokat várunk, képben, hangban, filmben, írásban. A feladatok sorrendje adott, de természetesen szabadon válogathatsz közöttük, vissza-visszatérhetsz egyes leckékhez, ahogy kedved tartja.

A Rádióban hallgathatod az Látszótér Rádió 24 órás adását, és az archívumot is. Ha van kedved, te is készíthetsz műsort, riportot, interjút, vagy zenei összeállítást. Keresd Jóskát, az adásvezetőt!

A Társalgó a mi kényelmes kanapénk, ahol a chatszobában beszélgetünk egymással, főleg a rádióműsorok ideje alatt, de, természetesen, módod van egész nap használni azt. Itt van az oldal faliújságja és ez az a hely, ahol a készítők mindenféle dolgokat mondanak az oldallal kapcsolatban. Ha kérdésed van, ott találsz választ, ott tudsz kapcsolatba lépni velünk.

Igyekszünk minden nap valami új dolgot mutatni nektek. Érdemes a címoldalt tenni a könyvjelzőitek közé, mert ott nyomon tudjátok követni a legfrissebb történéseket, változásokat. De minden fejezetnél a lap alján külön-külön is megtalálható a hírolvasó (RSS) feliratkozási lehetőség, ezen kívül hírlevélre is lehet jelentkezni. Ez már csak azért is érdekes lehet, mert az aktuális hírekről, összejövetelekről előbb lehet majd e-mailban értesülni, mint itt a honlapon. Ebből következik, hogy vannak műteremfoglalkozások, és a vannak találkozók, ahol személyesen is beszélgethetünk egymással, közösen dolgozhatunk. Nagyon fontos hogy ne csak passzív befogadóként, hanem aktív értelmezőként is részt vegyetek az Látszótér alakításában, ti is küldjetek nekünk anyagokat, kapcsolódjatok be a beszélgetésekbe.

Ahhoz, hogy a filmeket meg tudjátok nézni és a zenéket, meséket meg tudjátok hallgatni, szükség van arra, hogy a gépeteken telepítve legyen az adobe flash playere, vagy HTML 5 szabvány szerinti böngészőtök legyen. Igyekeztünk, hogy mind windows mind macintosh rendszeren a lehetőségekhez képest ugyanolyan jól működjenek a lejátszók és ugyanazt lássa mindenki, ehhez az lenne a jó, ha a képernyőtök 1024x768-as vagy annál nagyobb felbontásra lenne beállítva. A régebbi böngészők megjelenítésével lehetnek gondok, ezért jó, ha a lehetőségeitekhez képest a legfrissebbet használjátok, az ajánlott böngésző a Mozilla Firefox.

***
Az Osztálynapló hasonlít egy rendes, hagyományos naplóra, itt találod a beküldők értékelésének összefoglalását, azt, hogy ki hol tart a leckékben és hogy melyik osztály feladatait oldotta már meg. Azok az Látszótérások vannak csak felsorolva, akik már küldtek legalább egy leckét.

Az Estiklopédia egy enciklopédia és egy lexikon keresztezéséből keletkezett, gazdája Török József tanfelügyelő. Ott találsz minden olyan dolgot, amire az elemzéseknél hivatkozunk, technikákat, leírásokat fényekről, formákról, szerzőkről és stílusokról. Érdemes olvasgatni, folyamatosan bővítjük.

A Tábor rovatban az eddigi táborainkon készült munkákat találod, valamint a nagyobb összejöveteleinken készült filmeket, fényképeket.

A Demeter Galéria egy kortárs képzőművészeti gyűjtemény, régi nevén Origo Galéria volt, ennek archívumát folyamatosan bővítjük.

A jobb oldali oldalsáv leírása:

Itt tudsz az oldalra belépni, regisztrálni. Feltölteni is innen tudsz. Találsz itt linkeket, a működésről szóló fontosabb információkat, tudnivalókat, hírtáblát a közösséget érintő hírekkel. Itt van az archívum és a kereső is, ade az utolsó kommentárokat is elolvashatod.