Fotószakkör

Tűz 2. vágás

Tűz 2. vágás

Eredetileg azt gondoltam, hogy ez a jó vágás, amit most küldök, majd nem hagytam neki érlelődni időt, és gyorsan még jobban megvágtam, és azt küldtem be, de már ezt az eredetit gondolom a jobbnak megint.

Családi ágy

Családi ágy

Amikor a gyerekek éppen a saját ágyukban alszanak.

Virág

Virág

Nem szeretem a virágokat. Persze, látom én, hogy szépek, így aztán lekapok néha egyet-kettőt, hátha megszeretem őket.

Werkfotó a Tűzhöz

Werkfotó a Tűzhöz

Ez a tüzes újratervezés egy mellékterméke, a mosogatóba dobott égő papírlap...

Tűz

Tűz

Tudom, hogy igencsak teátrális, de a legfontosabb szerepe számomra most, hogy egy-egy ötletet hogyan tudok megoldani, és azok hogyan jelennek meg.

kor

kor

Sziasztok! Teljesen amatőr, magát néha 80 éves vénembernek érző, de örök újrakezdő vagyok. Örülök, hogy itt lehetek. Azt hittem egyszerűbb lesz a feladat, de sikerült belebonyolódnom, na meg minél többet nézem a HetiHegyit, annál inkább rájövök, hogy a fotózás nem csak a csúszkák húzogatásából áll. :-)

6. HetiHegyi - Milyen gépet vegyek?

A hatodik HetiHegyi adásban arról esik szó, hogy milyen gépet vegyen egy kezdő, vagy egy középhaladó fotóamatőr, mire kell figyelni az objektíveknél, a gépvázaknál, hogy állítsuk össze költséghatékonyan a saját szettünket. Természetesen ezek csak iránymutató elvi megközelítések, a gyakorlatot semmi sem pótolhatja, menj be a boltba és fogd a kezedbe a fényképezőgépeket! Az előző adásokat megtaláljátok a HetiHegyi kategória alatt, kommentekben pedig várom a kérdéseket, hozzászólásokat.

Feltöltött fájl elnevezése

A pedellus újra elmondja, hogy hogyan nevezd el a Látszótér bármely szekciójába - szakköri feladvány, szabadgyakorlat, 365-ös projekt - beküldött fájljaid. Ez a forma a helyes: vezeteknevkeresztnevÉÉHHNN_napisorszám, azaz például hegyizsolt160203_1 és utána a pont után a kiterjesztés jpg. Fentieket a Feltöltés alatt is megtalálod.

Tehát gyengébbek kedvéért részletesen:
1. Miből áll a fájnév?
Neved. Kisbetűvel, egybe, ékezet nélkül.
Dátum. év, hónap, nap. két-két számjeggyel. ÉÉ=16 HH=02 NN=06
Alsó aláhúzás. _
sorszám. Adott napon tőled ez hányadik feltöltött fájl. Ha aznap ez az első, akkor _1. Ha még töltesz fel, akkor _2, _3 és így tovább.
pont és fájl kiterjesztés, amit a szoftver általában maga megcsinál.

Ebben egyetlen logikai kivétel a 365-ös projektnél az, hogy ott a dátum az az a nap kell legyen, amelyik napi képedről van szó, akkor is, ha azt másnap töltöd fel. De a sorszám az ott is 1, 2, 3. és NEM a napi képben épp hogy hol tartasz.

Miért kell ez? Mert ezt kérem. Azért, mert a szerveren van vagy 5 ezer kép, és nekem ezek között meg kell találni a te képed, neved és dátum alapján.

Én dolgozom a képeiddel, hogy nyilvánosságra kerüljenek, tisztelj meg azzal, hogy te ezt megkönnyíted, hogy fentiek alapján nevezed el őket. Köszönet a segítségért.

én, Én és én

én, Én és én

A középső kép az eredeti portré, amit most grafika hatásúra akartam megcsinálni. A kép novemberben (azaz, movemberben) készült. Bal oldalra az arcom jobb oldala lett tükrözve, jobb oldara pedig a másik.