Szakkör

Hoppy Easter

Hoppy Easter

Boldog húsvétot mindenkinek!
Demeter, Jóska és Zsolt

Elmélkedés

Elmélkedés

Ez egy régebbi kép...

Szeretem! Ez egy bevállalós, vagány kép. Értem én, hogy várod a többieket, nem nagyon nézel ránk, még a kezdetén vagyunk egy kapcsolatnak, úgyhogy itt integetek, hogy hahó, hahó, majd vegyél minket is észre, de ettől függetlenül ez egy 3 csillagos leckemegoldás. Én ennek nagyon örülök, azért, mert keresetlen, tehát nincsen túldumálva, nincs vacakolás, arról szól a dolog, amit itt látnunk kell. Bizony, bizony, van egy lány, aki vagányul várja a haverokat a híd alatt, és én ennek nagyon örülök. Annak meg kifejezetten, hogy bár nagyon nagy szünetekkel jöttek itt eddig a munkák, de megint jelentkezel nálunk, és én remélem, hogy ez most már egy tartósabb munkafolyamat lesz, és nem egy év kihagyás jön a következő képpel, mert volna értelme ezzel foglalkozni szerintem. (hegyi)
értékelés:    

Különc

Különc

Nem tudok túl sokat hozzáfűzni ehhez a képhez, mert ez úgy jó, ahogy van. Szeretem ezt a képet. Talán annyi, hogy egy kicsit kevésnek érzem körben a szélét, tehát, ha ez a ritmus nagyjából ott folytatódik a többi résznél is, akkor én nagyobb teret adtam volna, magyarán meghagynék annyi húsát ennek oldalirányba, mint ami két ablak között van, és akkor az egésznek kevésbé lenne ilyen körbevágott érzete. Ez természetesen akkor igaz, ha ez megvan ezen a képen, vagy ha ez megoldható. A megfigyelés tökéletes. 3 csillag, leckemegoldás, minden megvan. Itt mondanám el azt, hogy nagy divat mostanában, főleg műszaki beállítottságú embereknél, én pont a Műszaki Egyetemnek láttam ilyen játékát megvalósulni, amikor a világításnak az elektronikus vezérlésével létrehozzák azt, hogy attól függően, hogy melyik szobában ég a villany, vagy melyikben nem, különböző feliratok, vagy szmájlik, vagy jelzések jöhetnek létre. Legutóbb amikor ilyet láttam, ott tetris-t jelenítettek meg, úgyhogy van ennek létjogosultsága, de hát, ez azért ennél egy kicsit több. Tehát itt az idő, a koszossága a megfolyások miatt egy nagyon szép gondolat. Köszönöm szépen! (hegyi)
értékelés:    

Ofélia élni akar

Ofélia élni akar

Ő egy kedves Ismerős, aki balszerencséjére meglátogatott... Life is Hard:-)

Ez eléggé őrült kép. Azt gondolom, hogy míg az előző képnél voltak problémáim, itt tulajdonképpen a kezedre dolgozott a modelled is, meg a véletlen is, és ettől van az egésznek egy olyan hatása, mintha egy ilyen preraffaelita diszkó lenne. Jó ez, megvan ennek a hatása. Tényleg, itt a ravatalozóból előbújt a főszereplő, és azt mondja, hogy a francot nektek, elég volt a vízbe feküdni, menjünk bulizni. Szürreális egy picit, ugyanakkor azt akarom még ehhez hozzátenni, hogy ebben a képben látható az, amit az előző képnél elkezdtem mondani, hogy valószínűsítem azt, persze ebben egy csomó hiba, meg véletlen benne van, de ezek most arra adtak bizonyítékot, hogy ha ez még kap egy fél métert hátra, és több teret, akkor ez valami egész eszméletlen gesztusrendszerek előtt nyitja ki az ajtót. Ha fognád azt a szobát, mert én ott voltam, és láttam, nem azt mondom, hogy takaríts ki, meg csinálj rendet, mert a francot, de vannak ott falfelületeid, amiket ha elkezdenél használni drága Endre, oda egy csomó drapéria, meg egyéb dolog is felkerülhet, akkor komoly festészeti irányokat vehetne ez az egész. Én erre szeretnélek téged ösztönözni, csatlakozom az előző képhez is. Ez is egy 3 csillagos leckemegoldás. Nyilvánvaló, hogy aki ismeri a modellt, az lehet, hogy azt mondja elsőre, hogy ehhez semmi köze a modellnek, mert nem róla szól, hanem megtestesít valamit, úgymond szimbolizál, ugyanakkor én azt mondom, hogy de, benne van ebben a modellben ez is, csak nem könnyű belőle előhozni. Jó ez az egész ritmus, van egy ilyen ördögi felhangja. Tetszik, köszönöm! (hegyi)
értékelés:    

A csomagok útra készek

A csomagok útra készek

Nos, a Napközis ajándékok, nyeremények, a fényképezőgép, a könyvek, a képeslapok útra készek, holnap postára adjuk, úgyhogy hamarosan a címzetteknél lesznek. Olyanok is vannak, akik közel laknak hozzánk, akiknek személyesen adjuk át őket. Hajrá, tovább, nézzétek a feladványokat!

Drukk Diónak a Vivicittán

Temesi Diótörő Tamás sportember. Ő a mi látszóteres hősünk. Hosszú évek óta fut, idén megleptük azzal, hogy vártunk rá a célvonalnál, Ágnes, Bandi, Jóska és Zsolt, a mini küldöttség. Vivicitta 2014, így futunk mi.

Hurrá nyaralunk

Hurrá nyaralunk

Félresikerült sikerülések. A lényeg: leesett az objektív sapka, mikor már csuktam le a kazettát. Emiatt exponálódott rá az ereszcső még egyszer a Páromra, meg minden. :-) Az objektív egyszál szemüveglencse, sárga szűrővel, 180mm fókusztávolságú és kb f4-es fényerejű. Gyönyörűen lehet látni az ebből adódó hordótorzítást és a lágy rajz effektet.

Endre, azt gondolom, hogy ez a kép mindenféleképpen célba ért, tehát, az a felmosó vödör a macskával, meg a drága asszonyoddal, meg a seprűvel, azt gondolom, hogy ez 10 pont. Nekem ez mindent visz! Ráadásul az egésznek van egy olyan hatása is, mint egy ilyen elromlott fekete-fehér tévénél, amikor ismétlődtek a képek, nagyon izgalmas. A lenyomat is jó, ahogy egy korlenyomatot adsz ezzel az egésszel, miközben az egésznek az üzenete is tökéletesen érthető, ez nagyon vagány. Ráadásul ez az egész erkély a kis miliővel, az egyébként elég leharcolt kis muskátlikkal, és mindenféle egyébbel, amikor megpróbálja az ember megteremteni a maga vidámságának a terepet, és próbál ebbe a kőrengetegbe belevarázsolni valami kis egyéniséget, de hát, közben meg is kell élni, és annak a seprűnek is kell hely, mert azért mégse a lakásban legyen. És akkor kezd az egész egy kicsit úgy felborulni, és háztáji jelleget ölteni, és ezek azok, amik a legszerethetőbbek. Ebben van benne a legtöbb üzenete a gazdának, és ez itt ezen a képen átjön. Úgyhogy 3 csillag, leckemegoldás, minden megvan! Nagyon szeretem! (hegyi)
értékelés: