Friss hozzászólások

 • 2014.10.22. 12:42

  idézATTACK a csetszobából:

  "szerelmem !!!!!!!!!!!"
  "<3 <3 <3 <3 <3"
  "és ki a pesta? ... ez jó kérdés, remélem kiderül"
  "erős anyag ez asszem"
  "Dani üzent"
  "kemény"
  "... nekem szaggat a netem"
  " egyelore szokom"
  "minimálbérre bejelentett rapper"
  "na meglett a steve"
  " az egy dolog, hogy szokimindo, de erdemes figyelni a szovegre"
  "elég érdekes, hogy ennyire tolják, ilyen töményen."
  "de ezt okosabbak elmondják, én nem tudom"
  "Most már igen. Bocsánat. Megjöttetek"
  "Na, ez volt az adás."

 • Biciklista
  Biciklista
  2014.10.22. 00:02

  Ez egy nagyon stabil (be)állás, és minden áll itt, úgy érzem, vagy talán a háttérben a festett állatkák mozognak. Inkább divatlap fotó (Szoknya 5000.-, Farmer dzseki 12.500.- Salamander szandál 18.000.- :)) Valami ilyesmit érzek inkább.

 • Üdv
  Üdv
  2014.10.21. 23:46

  Nagyon közvetlen, és nagyon őszinte, és nekem nagyon kétségbeesett is e tekintet, aki kutat bennem. Mikor egy gyermek nem tudja, hogy most merre, hogyan, és néz kérdőn, valami ilyesmit érzek itt is. Szép, és nagyon emberi!

 • psyche
  psyche
  2014.10.21. 23:42

  Roppant izgalmas és nagyon meglepő is. (Nem igazán tudom hogy melyik Psychéről van szó, a koponyák miatt inkább a Lónyay nekem :)) A képen nagyon tetszik a nagy kerek hajzat és a pókháló kereke, és az amit alkot fátyolt az arc előtt, és hogy ugyanakkor mint egy törött tükör robban szét tőle a kép. Nagyon hatásos, foltokban áll össze a kép - száj, orr, szemöldök, szem, tekintet, haj és a pulóver. mind másról mesél ezen a színpadon.

 • egészalakos
  egészalakos
  2014.10.21. 23:23

  Nagyon finom ebben a nagyon óaranyban. A kezed talán nem a legjobb, hogy takarja a szád, és az ujjak olyan csonkoltak így, de a hangulat az itt is nagyon megvan!

 • Karaj cukkinis burgonyával
  2014.10.21. 23:20

  Vacilláltam a kettő között, de nekem inkább ez, ezt kérem most. Amazt holnap :) Ínycsiklandozó, és az a cukkinis petrezselymes krumpli külön vonz. A fotó kapcsán: ott egy kis bizonytalanságot érzek, hogy miből mennyit és hogyan, valahogy a kép berendezése ami az ínycsiklandozással nem veszi a versenyt úgy érzem - pl. a két helyen lévő petrezselyem, alig látszó deszka, ilyenek.

 • orchidea
  orchidea
  2014.10.21. 23:11

  Szép ez a fotó, de szerintem ez nem is annyira csendélet, mintsem vágy mondjuk, legalábbis a hozzám elérkező üzenete. Azok az éles fényes foltok ott hátul, amire "figyel" a virág, és vele együtt én is, az ott olyan izgalmas - ezért érzem ezt szerintem. Mozgalmas, és élettel teli amit látok.

 • A dohányzás súlyosan károsítja az Ön és a környezetében élők egészségét!
  2014.10.21. 23:05

  Aki dohányzik, hamar megöregszik, és kidőlnek alatta a fák!

 • önarckép
  önarckép
  2014.10.21. 22:56

  "Thébai földje, atyáim
  Városa, ősi istenek,
  Visznek már, nincs haladék.
  Lássátok, Thébai fejedelmei,
  A királylány, az utolsó
  Mit szenved és milyen emberek
  Büntetik istenes életéért...."
  :)

  (Szuper!)

 • 2014.10.21. 22:46

  Morzsák a chatről:
     "-2014? -Tízzel kevesebb."
     "Buda+Pest+Óbuda Khm... :)"
     "Nekem az a film nagyon becsípődött, ahol vírussal impotenssé tették a népet - ez a szülések erőltetése elég izé, hogy mondjam, sokan vagyunk így is."
     "-Időnként felsikítok halkan, mindezt hallva. -Úgy érted, szerencse, hogy mi nem most...? -Valahogy úgy."
     "-A felvételi kritériumokat ellenőrzik-e időnként utólag? -Kötelezettségszegési eljárást indítanak, ha bebizonyosodik, hogy valamilyen elfogadott kötelezettséget az ország megszeg. Ezek közül a legerősebb jelenleg a gdp-arányos 3% alatti költségvetési hiány."
     "-Még nem zártak eddig egy országot sem ki, ugye? -Még senkit nem zártak, és nem is lépett még ki egy sem, előbbire mi, utóbbira Csabáék pályáznak."
     "-De Törökország csak a Boszporuszig Európa, kb. 3/4 része már Ázsia. Nem is értem, hogy ők minek akarnak belépni. -Szeretnék, és az Uniónak is jó, ha a regionális stabilitás érdekében az az atlanti tagország is EU-tagállam. -Hát ahogy egy török ismerőstől tudom, eléggé ketté vannak szakadva és a normálisabbja akarja Európát és a fejlődést."
     "Semmi baj a konnektorral, jóvan?!"
     "-A meleg és a hideg viz külön van? -Hogy a fenébe lenne együtt, a fürdőszoba nem konyha, hogy keverőcsap legyen. Bemegyek a kishelyiségbe, ránézek a csapra, és tudom, hogy a fürdőszobában vagyok, lehet megrántani a madzagot, hogy legyen fény, sima ügy. Utana szabad a választás, hogy hideg vagy meleg vizzel mosom."
     "-Félrevezető reklám?? Nem is értem. -Olyat még én se láttam, hallottam. Az meg mi? "
     "-Várjá, várjá, fogyasztóvédelem az iskolában? -Öhöm. -Tudatos vásárlót akarnak csinálni a népből?"
     "-Jóska, te mióta nem a jelenlegi EU-ról beszélsz? -Én a már rendelkezésre álló lehetőségekről beszélek, amit vagy használnak a polgárok, vagy nem."
     "Ez itt már az EU. Már csak érvényt kell szereznünk a rendelkezésünkre bocsátott jogunknak a tisztességtelenül eljáró szolgáltatóval szemben.
     "-Jéé, van magatartási kódex? A D.Tomi vajon olvasta? -DT pl. szerintem számonkérhető. Kezdeményezzük? -Kinél kell kezdeményezni? -Martin Schulznál, ő a Parlament elnöke. -Vagy Szanyi kapitányt…. aki a csaját vagy mi rokont is odavitte."

 • egészalakos
  egészalakos
  2014.10.21. 22:02

  jah és ami lemaradt. az érzés, a függöny az előtérben,valaki most érkezett meg, akit vársz. amikor megérkezik, jön, belép a szobába és az a "mondanom kell valamit" érzés. ami jelenesetben, a kép színe, hangulat alapján egy nem túl pozitív beszélgetésre utal.
  nekem ez jut még eszembe erről a képről. emlékek. érzések. megmozgat. ez jó. köszönöm.

 • egészalakos
  egészalakos
  2014.10.21. 21:58

  elég lehangoló, szomorú. ez a sárga szín, a bútorok nagyon bejön, de közben elég nyomasztó is.
  minden szomorúságával együtt nagyon tetszik.

 • önarckép
  önarckép
  2014.10.21. 21:55

  szomorú, vádló, szenvedélyes, reménykedő, megtört. ezek jutottak eszembe.
  tetszik. jó!

 • önarckép
  önarckép
  Medvegy Bara
  2014.10.21. 21:27

  Szuper, kifejező kép! grat

 • Askhan
  Askhan
  Hegyi Zsolt
  2014.10.21. 20:56

  Attila, két dolgot mondok. Az egyik, hogy ez a kép nem attól jó, hogy a feltételek milyenek, az mellékes. Ez attól jó, hogy mindketten jelen voltatok. Te is és a modell is. És volt mondanivalód róla. Nem bizonytalankodás. Ez a fontos, mert ez behozza a formát már magától szinte.

  A másik: kicsit aktivizáld magad, mert nagyon el vagy tűnve. A lényeg, hogy kommunikáljunk.

 • Askhan
  Askhan
  2014.10.21. 15:12

  Kösszönöm Zsolt az elemzést!
  Néhány észrevétel :)
  A füllel kapcsolatban teljesen egyetértek, közben már javítottam is a képen.
  Azt, hogy ez legyen az alap, azt értem :) Persze, igen tudom, hogy kell ennyi energia egy jó képhez -mert ebben a képben azért van munka. De ehhez ritkán adottak a körülmények. Azt írtad, minden kerek, de sokszor meg nem így van, de azért mégis kell az a pillanat. Nem lesz tökéletes, de mégis megfog valami, és mert nincs minden egyben, még lehet jó az a kép.. Nem? :)

 • Átrium
  Átrium
  2014.10.20. 22:38

  Nagyon izgalmas ez a perspektíva és látószög. Az erős háttérszimmetriával az éppen hogy érzékelhető aszimmetria az előtérben hagy egy különös érzést bennem, amely leginkább azzal az érzéssel rokonítható, amikor valami apró jelekből valami ki nem mondottat, vagy titkoltat kezd sejteni az ember. Gondolom, itt nincs szó ilyenről, azért fontos, hogy csak példa ez az érzés. Jobbra az ajtó tömege talán ami értelmezi vagy fedi ezt az előtér-erőtér torziót nekem.

 • Cím nélkül
  Cím nélkül
  2014.10.20. 22:25

  Tisztában vagyok azzal, hogy közel tudok kerülni fogalmi megközelítésekhez - kivéve amikor nem, mert pl. nem figyelek eléggé :)) - viszont az ilyen érzelmieket sokkal, de sokkal jobban szeretem, főleg, amikor érzem is magamban a fogékonyságot rá! Mert itt nem barna üveg van, meg sötét, meg virág, és nem is súlyozott grafikai megoldások, hanem nekem egy opálos hangulat a maga érzékenyen bizonytalan és múlandó valóságával.

 • Bőség
  Bőség
  Hegyi Zsolt
  2014.10.20. 21:23

  A fényekkel kéne kezdened valamit. Ahányszor megnézem, azt érzem, hogy kopog az egész, azért nem tud beindulni érzelmileg semmi, mert nincs a fény finoman kezelve, nincs kompenzálva, derítve, a falap pedig nem jó tárgy itt.

 • Bőség
  Bőség
  Hegyi Zsolt
  2014.10.20. 21:22

  Gábor, az iskolás és a klasszikus az nagyon nem ugyanaz. Az egyik törekszik arra, hogy megtartsa azokat a formai megoldásokat, amit a régiek csináltak, míg a másik esetben - itt - kitetted a falapra a tárgyakat, és nem érződik köztük formai kohézió.

 • Bőség
  Bőség
  Gerlei Gábor
  2014.10.20. 21:03

  Ezen az iskolás elrendezésen rágódom egy ideje.
  Hányszor-de hányszor kaptam(tuk) meg, hogy előbb a klasszikus csendélet legyen meg, aztán lehet ugrabugráni. Most meg ez az iskolás. Ezt még csócsálnom kell.

 • Bartos Ágnes
  2014.10.20. 21:00

  Best of Chat:

  Ezeknek vannak a legbetegebb szövegeik asszem.
  Ez mar a Chopin volt? A kézi?
  Sőt, ez egyik kedvencem.
  Ettől még szeretem, bolondosan körbetekergős.
  Vivaldi jót tesz az idegrendszernek, kimutatták a tudósok.
  -Shopen kicsit olyan, mint ma a fiúbandák, de na. -Ezt a fiúbandás dolgot nem értem, Chopin négyen volt? - Nem, csak picit olyan nyálaska.
  De az érdekes, hogy Shopen szerette Mozartot.
  Ez nagyon szép.
  Ej de szépen mond Gabri verset!
  melyik a Császár fürdő ma?
  Latinovits is, Dayka is, Nagy Anna is nagyon jók benne.
  Részben magára ismert, így vannak ezek a "jellemzések" kitalálva.
  -Több családja is volt neki, ő, Vukán szerezte a Szomszédok főcímzenéjét. -És mennyiünket a tévé elé ültetett az a főcímzene.

 • Lenne egy javaslatom...
  2014.10.20. 20:54

  Benne vagyok :)

 • Lenne egy javaslatom...
  Hegyi Zsolt
  2014.10.20. 20:30

  Vegyük meg, hozzuk rendbe és legyen 'A' Tér. :)

 • Rózsa közeli
  Rózsa közeli
  2014.10.20. 20:28

  Gyermekkoromban láttam hasonló képeslapokat, legalábbis ilyen benyomás ér, ahogy erre a fotóra nézek. Egy picit a pozíció talán amin én változtattam volna, de személy szerint nekem ez a megoldás egységesebb, szebb, hozzám közelebb áll.

 • Lépcsőházi impresszió 2
  2014.10.20. 20:24

  Köszi a figyelmed! :)

 • Munkából hazafele
  2014.10.20. 20:20

  Köszi itt is. Igazából nem találok helyet, nem is leckének készül, hanem hagyom a benyomásokat, azt tanulom vagy inkább engedem ezeknek a pillanatoknak ezzel a fotóval is, tehát inkább magamra figyelek, nem kizárólag amit le akarok fotózni. Válogatni közöttük nem tudok még elég bizonyossággal, inkább ezek is megérzések, benyomások. Valami ilyesmi van :) Volt ennek amúgy előzménye tavaly is, az egy autós hazafelé (vagyis el hazulról) fotó hóesésben.

 • Lenne egy javaslatom...
  2014.10.20. 20:11

  :) Lényegtelen, nem kell ebbe belemenni, nem szerencsés címzés, nem szerencsés fotó, csak egy elkeseredés bennem, amikor meglátom, hogy pusztul ez az épület és a környezete. Köszi a figyelmed!

 • Lenne egy javaslatom...
  2014.10.20. 18:54

  Hetek óta töröm a fejem! Áruld el mi a javaslatod!

 • Munkából hazafele
  2014.10.20. 18:52

  Milyen remek dolgok rejtőzködnek itt! Sajnos a szorgalmi egy képtemető, pedig ezt például érdemes lenne közkinccsé tenni! Új fejezetet nyithat a munkáidban. Nekem nagyon tetszik!