Friss hozzászólások

 • Busák a Balatonnál
  Pataki Ágnes
  2014.11.22. 15:58

  fogalmam sincs, mit írtam :) mindig így beszélnek a profi horgászok a galacsinokról meg a horgokról, damilokról, retyerutyaságaikról... a fotón minden eredeti, sokan gondolták már azt, hogy odatettem valahogy PS a halakat: nem tettem oda! :)

 • Szekérderék
  2014.11.22. 12:43

  https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/h...

  ...a tegnapi Kecskemét - Újpest 2-0-jához

  és a +1-es:

  https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hpho...

 • Szekérderék
  2014.11.21. 23:07

  Élt a chat:
     "Én Romániában jártam iskolába, de oda is érvényes mindez."
     "A térfogat nekem ma is bizonytalan. Nem tudom mi fér bele mibe. Például egy amorf főzelék az edénybe."
     "Egy ábra = ezer szó."
     "-Akkor én azért nem tudom még mindig a szorzótáblát, mer 3.-ban próbálták belémverni. -Nekem a kivonás okoz nehézséget. -Jézus, mennyi számtan-analfabéta. -Mán kezdem szégyellni magam, mer nincs gondom se kivonással, se szorzásosztással."
     "Én meg itt sopánkodok, hogy milyen lassan halad a gyerek a suliban."
     "-Mint futballbíró a második félidő eleje kb. 5 percig a térfélcsere miatt szokott gondot okozni, mikor melyik csapat javára van a bedobás és melyik irányba mutassam. -Jó barátom egyszer dobott ön-kosarat térfél-csere után. -...balról jobbra játszanak, ha szemből nézzük a televíziókészüléket..."
     "A legdurvább élmény az volt, amikor felköltöztünk Sopronból és itt kellett suliba járni és tök nem volt kompatibilis a dolog és egy évig kallódtam, mert nem értem utol a pestieket, mert a soproniban nem jártunk ott még, ahol itt pesten és több tantárgyból így kimaradtak dolgok nekem. Egy ideig akartam pótolni, de aztán feladtam, mert nem ment egyszerre a pótlás és a haladás is."
     "Én attól félek, hogy nálunk most szeptemberben gyenge primary-ből rendes secondary-ba akarunk menni, szenvedés lesz."
     "Ez igaz, nekem mindig nehéz volt a koránkelés és az első 2 órát bambultam."
     "-Jó, mondjuk egy gimis ne menjen színházba. Utálatosan viselkednek. Vihognak. -Monnyá le!"
     "Megfejteni vélem a foci-meccs hibát: Úgy van a köztudatban, hogy 1953-ban a Wembley-ben az évszázad mérkőzése 6 : 3 lett. Pedig helyesen az eredmény: Angol - Magyar 3 - 6 Na, most zavartalak össze teljesen, mi?"
     "Én lehet, hogy nem értek hozzá, sőt biztos - de ha én csinálnék iskolát, én 2-3 csoportba összeönteném a tantárgyakat. Lenne reál, humán és lenne gyakorlat. Pont."
     "-Én matekkal játszottam ilyet. Vonaton, boltban, mindenhol egy 5 kérdéses feladatsort állítottam össze - és a többség elvérzett. Pl. törtek osztása, másodfokú egyenlet megoldóképlete. -Szégyenlem ne már nem emlékszem én sem a másodfokú egyenlet megoldóképletére. -Egyébként nem tudom, miért kell tudni, mihez kell az életben használni?"
     "Én értem, miért csökkentik itt az oktatásra szánt pénzt. Mert csavarbetekerőnek, titkárnőnek és a többinek nem kell tudás, viszont a többi meg baj, ha gondolkodik. Ennyi, félnek a tudástól."
     "Nálunk már akkor is nevelési tanácsadóba küldik a gyereket, ha órán kacsint egyet."
     "Na, na na, mit mond a bácsi?! mit? Amit én. Na, tessék. És én vagyok a hülye, mi? Tessék, ez most jól esik."
     "Az légy, amivé én akarlak nevelni - na ezé lázadtam végig a tanulóéveimet."
     "-Van ettől rosszabb helyzet is, csak még nem ért hozzánk. -Mi, hogy le is darálják a gyereket? -Ennél rosszabb, ami itt van, az lenne, ha.. de az se, mert elmondta Jóska, hogy a fejlődés gátja az oktatás, tehát ha nem járnának suliba, legalább nem romlanának. -Vagy dolgoztatják őket, hogy olcsó cuccot vehessünk. -Hát, de itt most az jön. Épp, hogy az. Ezért nem kell a gimnázium, csak a szakmunkásképzés."
     "-Egyre több szülő veszi ki a gyerekét az oktatásból, és kis csoportokban oldják meg a gyerekek oktatását. -Én is azt fogom. ha lesz."
     "-Értem én és nem is tetszik, ezt diplomatikusan nem lehet megoldani. -Én is abban reménykedem, hogy nem diplomatikus lesz a megoldás, hanem gyors."
     "Nagyon durva és elgondolkodtató, bicskanyitogató és párbeszédkeltő volt ez a sepregetés."

 • Házi feladat
  Házi feladat
  Bartos Ágnes
  2014.11.21. 19:52

  Yes! Akkor már érdemes volt Bküldeni ezt a képet is :) Köszi

 • Hegyi Zsolt-2014.11.19. 22:11
  2014.11.21. 19:45

  Jövök :)

 • Hegyi Zsolt
  2014.11.21. 18:36

  Az. Kolomp a nyakban.

 • 2014.11.21. 18:28

  hogy is mondja a hölgy? valahogy úgy hogy
  "az igazmondó ember ha elisjut oda, hogy érvényt szerezzen az igazának, túl sok megpróbáltatásnak van kitéve"
  :)
  üdv a klubban

 • Busák a Balatonnál
  2014.11.21. 18:16

  tényleg olyan manipulált fotó szaga van
  ...
  megtennéd, hogy az utolsó hozzászólásodat lefordítod ómagyarra?
  :)

 • Hegyi Zsolt
  2014.11.21. 18:13

  Köszönöm Dani. Még nem tudom, még nem, hogy találtam-e - azt tapasztaltam, tapasztalom, hogy eltaláltam, jószerivel talán emiatt nem szerették, szeretik, mert eltalál. Vagy nem tudom. Jó tudni?

 • 2014.11.21. 18:08

  Juhász Dani nem irígykedik hanem inkább örül neki mikor más is rátalál arra a hangra amivel ő is "beszél"
  ...
  első nekifutásra, nekem ki kellett kapcsóni mert féltem tőle (vagy csak gyáva voltam azonosulni), hiszen olyan módon fogalmaztál ahogy én hamar meghallom a lényeget ... hangulat kellett hozzá
  ...
  emlékszem mikor felhívtad figyelmemet úgy egy éve három adásodra. akkor azt vettem észre, hogy keresed a hangot, hogy mit is akarsz ezzel a fajta adással te kezdeni. már akkor is érződött hétről-hétre, hogy egyre inkább tudod, hogy mit akarsz. asszem most nem véletlenül jutottam eszébe az idézett kommentelőnek, simán elérted a szintem (HA-HA-HA-HA-HA az én szintem a trashből kivirágzó gyomnövény alatti trágya amúgy).
  ...
  feltöltöttem a műsort az mp3-asomra, asszem a következő hetekben lemegy majd párszor, tömény és fontos üzenetbomba ez, amit érdemes újra és újra értelmezni.
  :)
  köszi az élményt

 • Házi feladat
  Házi feladat
  2014.11.21. 17:50

  Szekérderék című Törökösenemhez ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel.

 • Hegyi Zsolt-2014.11.19. 22:11
  Hegyi Zsolt
  2014.11.20. 22:14

  Jó, akkor elkezdem a listát, aztán tegye mindenki hozzá magát:

  1. Szűcs Nikoletta
  2. Bartos Ágnes
  3. Sallai András
  4. Ruzicska Rozi
  5. Török József
  6. Hegyi Zsolt
  7. Miklósi Bence
  8. Bach Viktória
  9. Török Zsófia
  10. Berkes Csilla
  11. Laskai Csaba
  12. Pataki Ágnes
  13. Temesi Tamás
  14. Gajdács Ramóna

 • Hegyi Zsolt-2014.11.19. 22:11
  2014.11.20. 21:44

  Jövünk mi is. :)

 • Kapu
  Kapu
  Pataki Ágnes
  2014.11.20. 20:28

  Szia! Megnéztem többször ezt a képet, mire összeállt bennem az érzés. Számomra van benne valami jelzés értéke annak a beszakadásnak (szeretem ezeket a "jeleket" az analóg fotókban, gyűjtöm is őket)- és ha nem lenne ott, tovább mennék szó nélkül. Persze pár percre gondolnék ezt,azt... pl. ha ott lehetnék, tovább mennék a kapuhoz? Mi lehet fent? Attól függ honnan jövök? Lehet, hogy nem feltétlenül szimpatikus az a kapu :) és a szakadás a sarokban, hm... na ott nekem elindul a salvadordali - mert egzakt, izgalmas és szerepelni akarok benne, szinte már látom, ahogy odaérek a kapuhoz - röviden: benne vagyok a képben. Szinte keresem, kutatom a jeleket... hhh, mennyire jó lenne találni egy jelet, mint a nyomolvasók. Örülnék egy hajszalagnak, valami bíztatnónak... izgi!!!

 • Cím nélkül
  Cím nélkül
  Pataki Ágnes
  2014.11.20. 20:01

  Köszönöm az értékelést, (hegyi) ! :D igen, saccperkábé ilyen a lakókocsizós élet - de mi ki nem adjuk ám - hatalmas szabadság ez a kölköknek is.

 • Humanoid
  Humanoid
  2014.11.20. 09:41

  Van ebben nekem valami egyéni íz, ami gyerekkoromig repít, bár jelenleg is felújjítunk így a szituáció számomra mondhatni mindennapos. :) De gyerekként ez nem volt nyűg, minden ilyet élveztem, mert a szoba fel volt dúlva, összetolt bútorok, új búvóhelyek, minden más és izgalmas... Úgy hívtam ezt az állapotot, hogy "művészi rumli". Nos ez a kép is ilyen nekem, egyfajta művészi rumli...

 • Vándor
  Vándor
  2014.11.20. 09:25

  Egyszer felcipeltem ide a Tar-kőre egy nagyobb távcsövet, és innen nézelődtem egy varázslatos augusztusi éjszakán... Szikráztak a csillagok, mélyen bennem maradt az élmény, akárcsak a hajnali ködpaplan, ami lassan hullámzott, ahogy a felkelő nap megmozgatta a tetejét, és sorra kibukkantak belőle a dombok, majd végül az alföld laposa... Ez jött vissza elsőre, aztán elvarázsolt ismét ez a lágy forma és tónusvilág.

  Meterológiailag érdekes az a szép éles tetejű lencsefelhő jobbra fent, képileg azonban nekem már nem segít, hogy ismét kinyílik felette az ég. Az egésznek van egy bambulós, belefeledkezős lírája, és ez az erős felhőszél ebből kimozdít a szürrealitás irányába. Azt a fenti pár centi helyet én inkább lentre tettem volna, hogy drámaibb legyen a mélység, a nagy fa is jobban kifuthasson, támaszkodhasson odalent. :) Külön pluszpont a jobb szélen az emberalakért! Ahogy itt hagy minket, és magunkra maradunk a szél zúgásával, vércse vijjogásával... Az az alak teszi igazán jóvá ezt a valóban remek képet, ő a pont az i-n!

 • 2014.11.20. 08:27

  ha ez ilyen szépen átjött akkor neked nem is kell tolmács
  :)

 • Busák a Balatonnál
  Pataki Ágnes
  2014.11.19. 22:29

  Köszi) a bojlizók nagy örömére hogy megsceccsöljék a drinnert amikor átdobják a higheren:D

 • Hegyi Zsolt-2014.11.19. 22:11
  2014.11.19. 22:22

  Jövök

 • Kapu
  Kapu
  2014.11.19. 20:55

  Tamás, rendben, a bal felső sarok a hibás! ;)

  István! A profi/amatőr kérdéssel, megvallom, eddig nem sokat foglalkoztam, persze többször is hallottam/olvastam másokat erről polemizálni. Nagyjából így, első olvasatra, a Zoltán definícióival tudok azonosulni. A kérdés, amit felvetsz - a virtuális és valódi kép közötti különbségről – az inkább izgalmasabb. Teljesen érthető és elfogadható számomra, hogy a virtuális képek soha nem lesznek olyan hatásosak, mint a valódiak. Egyszer egy középkori várban láttam egy csak polaroid képekből álló kiállítást. A hatalmas termekben, az ormótlan, ódon falakon ezek a pici képek, (igaz nagy, levegős paszpartuban) óriási hatással voltak rám. Értem én, és meg is értem, hogy hiányzik ez, a kézzel, szemmel fogható élmény. Ezért aztán nem is nagyon töltök fel ide ilyeneket. (Jó, néha azért elcsábulok :)) De ugyanez mondható el a lomós képeimre, főleg a panorámákra.
  Köszönöm, hogy visszatértél, és jó, hogy van beszélgetés.

  Zoltán! Örülök a véleményednek, köszönöm :)

 • Szürke varjú
  Szürke varjú
  2014.11.19. 20:49

  Tamás! Mertem remélni! (elvégre nem szamár) :))
  Zoltán! Nem feltételeztem, hogy nem látod :) … és örülök, hogy azért így is tetszik!

 • Busák a Balatonnál
  2014.11.19. 20:47

  Klassz, attraktív téma. A tónusok kissé kopogósak, de itt és most asszem ez kellett. A hunting and fishing szaklap (ha van ilyen:) 10 ujját megnyalná ezért a képért:)

  Gratom.

 • Vándor
  Vándor
  2014.11.19. 20:41

  Ismerem a helyet. Itt is gyönyörű. Isszák a szemeim a finom, puha tónusokat.
  Gratom.

 • cím nélkül
  cím nélkül
  2014.11.19. 20:38

  Huhh, de jó!
  Skót lápvidék... a vészjóslóan susogó sással, füstölgő tőzeggel, bujkáló holddal, és a sötét susnyásban kushadó sátán kutyájának mélyen a hátamba égő tekintetével.
  ... és akár szerda is lehet:)

  Gratulálásom.

 • Aureliano
  2014.11.19. 20:17

  Bele akartam hallgatni ÉS itt ragadtam. Az jutott eszembe, hogy egyszer egy másik világban EP azt írta: őrült rendszer, de van benne szó. Ma is lehetne ugyanezt írni, azzal a különbséggel, hogy CSAK szó van, sőt: szavak, de olyan szavak, amik nem azt írják le, amit mi látunk. Fény és sötét mintha fel lenne cserélve. A fehér fekete, a fekete fehér. Tolmácsot kérünk. Meg még zenét, némelyik egészen tetszett.

 • Busák a Balatonnál
  Pataki Ágnes
  2014.11.19. 10:30

  Köszönöm a véleményeket:)
  mennyien voltak? - szerintem úgy 200an lehettek, megdöbbentően nagyok - 20-30 kg-os halakról beszélünk. Ugrálással fejezik ki védekezésüket... nem rossz taktika ekkora testtel belecsapódni az "ellenségbe" :) amint erős zajt hallottak, elkezdtek ugrálni.

 • Busák a Balatonnál
  2014.11.19. 09:37

  Döbbenetesen látványos kép, osztom a srác meglepett izgalmát itt a jobb sarokban! Milyen tempóval, és menynien ugráltak ezek, hogy ennyi tudott ráugrani egy kockára?

  Mindezek mellett nagyon szép a percpektíva, a tónusok, az egész kép a halak nélkül is teljesen rendben lenne, de így együtt... zseniális!

 • Köszönöm, elvagyok...
  Bartos Ágnes
  2014.11.18. 23:39

  Mariann, mindig jó látni téged és a képeidet itt.

 • 2014.11.18. 22:02

  Hozzászóltatok:
     "Jégkorongba-a-a-a-an??? A németek? Mikor?"
     "Van az almájuk, ami ragad, az téli."
     "Magyarul csak a Tintaszív jelent meg Funke tollából. Film is csak ebből készült."
     "A viták néha Évekig is eltartanak."
     "-Én úgy szeretnék egy uniós országban élni. -Ott élünk, csak nem élünk. -Tegnap este önkifejeztem ez ügyben a téren. -Soha nem érjük utol őket, főleg gondolkodásban."
     "-Ez az Olaf tegnap ott volt. Tőlem balra állt. Karikás volt a szeme. -Prágában szerezte a monokliját. -Jaaaa, akkor miattunk sántított."
     "Az elv nem rossz egy kulturált országban. Vizsgál, javasol, de nem avatkozik be."
     "Szegény Olaf, ezt is elverik, mint a Goodfriendet, oszt harangoznak neki, lezuhan, mint egy grippen, összetörik, mint egy volvo, bereked, mint egy abba...."