Friss hozzászólások

 • Hintaszékben
  Hintaszékben
  2014.11.27. 09:32

  Ez zseniális, nagyon jó ez a mozgás, érezni a nyugalomban is előtörő dinamikát. :) MInden mozog körülötte, minden bizonytalan, csak a model a biztos pont, a forgástengely... Sokkal inkább érzem úgy hogy Rólad, a Te a modelhez való viszonyulásodról, környezetedről mesél ez a kép.
  Tényleg szenzációs az egész ahogy hat. A távoli fal fényes része elhúz a kép hátterébe, de a fejtámla íve és a sötét felsőruha mégis vissza tud terelni az arcra, és így hagyja magát nézni a kép, nem kezdek el részleteket keresve cikázni a tekintetemmel. Ebben egy picit bekever a karóra foltja. Lehet az is elég lenne ez ellen, ha ott levennéd a kontrasztot kicsit, hogy belesimuljon a környező középtónusokba.

  Egy dolgot kérdeznék: szándékos ez a múlt felé forduló hintázás? Nem ellentmondásos ez a model ifjúságával?

 • Képben
  Képben
  2014.11.27. 09:19

  Köszönöm István! Igen, készültek itt nyözömentes virágportrék is, ez csak amolyan váratlan ötlet volt a rendelkezésre álló eszközparkkal. Egyébként tükröződés teljesen valóságos, ez egyetlen expó. :)

 • Piros Ólomkatona
  Piros Ólomkatona
  2014.11.27. 06:51

  Köszönöm szintúgy, szóval a felezett ablakokon én is agyaltam, sajnos felfelé nincs több, oldalra, balra tudok még (akár klónstempelni) egy kis teret csempészni, kipróbálom ha lesz időm. A kisautós dolgot valahogy nem tudom a magamévá tenni, de értem mire gondolsz :).
  Bevallom én az épület "erezetétől" féltem, hogy káoszt okoz.

 • Minor 1000
  Minor 1000
  2014.11.27. 06:48

  Köszönöm az elemzést, azt gondoltam a kerítés és az autó fa elemei jól párhuzamot vonnak és az autóból nem kell többet mutatni. Az autó akart a téma lenni és nem a helyszín, bár gondolom ez meg volt, csak nem dominál. Ha közelebbről fotózom, akkor nem az autó hanem a formáját fotózom, ha távolabbról, akkor még több lesz a környezetből, hm.. valószínűleg szemből felismerhetőbb autó lett volna, rgo nem előnyös a póz..

 • Hegyi Zsolt
  2014.11.27. 00:21

  De, abszolút komolyan kérdeztem. Mert amit írsz, az gyakorlatban az esetek 99%ában nem történik meg. Bemagolja, és ennyi, ha van agya, megmarad, de minek. De javarészt nem marad meg. Közelebb jut a vershez? Nem. Érti ettől? Nem. Rögzít, mint Pavlov kutyája, nem több. Ettől nem jut el odáig, hogy a szerelmének verset mondjon. Szóval szerintem haszontalan, ráadásul azok a bemagolt sorok lehetnek az okai akár annak is, hogy ha később panelként ezek ugranak be és emiatt utasít el dolgokat. Én ebben nem hiszek. Verset nem kilóra mérünk, nem tanulható attól, ha fújod, hogy edvárdkirályangolkirály.

 • 2014.11.26. 22:53

  Szerintem ami zenésznek zenedarabok betanulása, ami futballistának a bemelegítő kör. De oké, nem lesznek költők. Ne is legyenek színészek. Ne is érdekelje a kultúra se őket. Ne is kelljen kiállniuk sosem beszélni mások elé, közösségekben. Közösségi műsorokban mindig csak szenvedjék el a jelent. Még akkor is ott a ritmika. De gyakorolják azt is mással... persze zenész ne legyen, akkor inkább tánccal... de csak semmi régivel, mind, mind valami újjal! Még akkor is marad haszna, mert más idegpályák fejlődnek, alakulnak, módosulnak, más érzékek bontakozhatnak ki... Szerintem nem is kérdezted komolyan, hogy mi a haszna... :)

 • Hegyi Zsolt
  2014.11.26. 22:33

  Mi a haszna? Azon kívül, hogy elcseszett darálós felmondás lesz belőle.

 • Félálom
  Félálom
  2014.11.26. 22:25

  Sötét tónusaival picit már a láthatóság határán mozog nálam, de ez technika (monitor) függő is, tudom. A növényeknél, üvegeknél könnyebben megfogom, csak ott a domborműnél vagy szobornál kevésbé. Picit fentebbről nézve a monitort kerül be az átlátható zónába nálam. A felső harmad a lépcsőkkel bonyolult és összetett számomra, miközben nagyon szép arányrendszerek vannak felvázolva másutt... de van egy árnyék ütötte nagyon hegyes ék, közép-közép-bal részen talán az a ludas ebben az érzésemben. Számos részlete tetszik amúgy a fotónak!

 • Képben
  Képben
  2014.11.26. 22:15

  Kifejező önportré, azaz, pontosan mellé fogalmazható amit el szerettél volna mondani, mi a viszonyod az élővilággal, az erdővel, és ráadásul a technológiával. Ami viszont a képben megfog az a hóvirág-avar-fatörzs és az erdei háttér környékén kialakuló tükröződéses játék és valóság, a mi hogy is van itt dolog.

 • Fent, hegyen...
  Fent, hegyen...
  2014.11.26. 22:07

  Nagyon tetszik, ahogy a valóság fölött lebeg ezekkel a rajzolatokkal, árnyakkal.

 • 2014.11.26. 22:03

  Szerintem a verstanulás hasznos. (Bár én sem szerettem verset tanulni.) Azt hogy mit, inkább azon érdemes szerintem gondolkodni.

 • Hegyi Zsolt
  2014.11.26. 21:51

  Szerintem belejátszik. De ez nem baj. Nem tudom, más országok mennyire erőltetik a memoritereket, én ostobaságnak, sőt, károsnak gondolom a kényszerverstanultatást, mert így rögzülnek dolgok, amik helyét aztán már nem tudja átvenni friss impulzus.

 • 2014.11.26. 21:35

  Ebben az esetben lehet jobban járnál kevésbé ismert költő kevésbé súlyos előadásával, mert pl. nem tudok Latinovitstól elvonatkoztatni, figyeli kell arra a "mozaikra" amit és ahogy mutatja. Legalábbis nálam ez így működik.
  Nekem ezek a gondolatok jutottak eszembe (persze lehet, hogy korábbi beszélgetésünk emlékei is belekeveredtek...?)
  De nekem tetszett ez a műsorod, nagyon is, csak nálam beindít ilyeneket, és az az újra értelmezett mozaikkép kevésbé érzékelhető.

 • Hegyi Zsolt
  2014.11.26. 21:19

  Érdekes, mert azt gondoltam, hogy ha ez elkészül, érthetővé lesz, hogy nekem a vers éppúgy szöveg, mint a zene, és ezek a zenei és a versi gyökereikkel számomra egybefonhatóak és egy új textúraként már mindegy, hogy Ady, hogy vers vagy publicisztika, hogy zene, hogy Európa Kiadó vagy Sajnosbatár, mert ahogy a mozaikképnél sem az egyes mozaikok az érdekesek, így talán itt sem. Szóval ez volt a cél, épp ezért sincs sehol sem nevesítve az idézett szöveg címe és semmi egyéb, se az előadó, se a költő, semmi, mert ez mellékes.

  Ezért sem restaurálás, meg azért sem, mert nem az adott művet farigcsálom a korhoz, hanem, sajnos, a kor forogja ki magát ugyanoda.

 • 2014.11.26. 19:11

  Most tudtam végighallgatni. Jó volt hallgatni az Ady verseket Latinovits tolmácsolásában, ahogy Bujtort is. Különösen Latinovitsán érzékelhető az a féltő, haragvó, lázadó és elégedetlen lelkület, amellyel egyébként Adyra gondolok. Igazából értékelni Adyt is a maga korában tudom, olyanként, aki kitapintott alapvető társadalmi és nemzeti problémákat (akárcsak előtte más nemzet halált jóslók - Berzsenyi, Kölcsey, Vörösmarty). Adynak már nem adatott meg értékelni az időszakos változásokat, azok (pusztító?/építő?) hatását (bár 1918-ban,a halálos ágyán maga is úgy nyilatkozott, hogy ő nem ezt akarta). Ő nem élte át a proletárdiktatúrát, a kommunizmust sem. De mivel mindezt a történelmi és irodalomtörténeti eseteket számtalan szemszögből lehet vizsgálni, véleményezni, értékelni, ezért ezzel én nem is szeretnék mélyrehatóbban foglalkozni, nem értek kellően hozzá, nincs elég széles és mély rálátásom. Mindezért maradna a vers és az érzés, ami most itt a lázadás (persze amelyet így céljában sterilizálva nehezebb megfogni, de mégis azt mondom rá, hogy értem, szerepét is, fontosságát is)

  Még annyit, hogy az viszont mindig elgondolkodtató (nem biztos hogy rossz, de elgondolkodtató), pontosabban a jelen bizonytalanságát kifejező, amikor régebbi gondolatokat restaurálnak, és a jelennel állítják párhuzamba, vagy illesztik rá. Próféciákban sem hiszek semelyik oldalon (de ha kalandos ijedelemre vágyom, akkor olykor belemerülök magam is, persze :)

  A zenékkel amúgy jól egyénítetted, borús de igényes önkifejezés olyan sajgó kór- és korkép. Téged ez foglalkoztat, értem, megértem, bár nem mindenben értek egyet, de ezekről majd egy sörözés közben :)

 • Hegyi Zsolt
  2014.11.26. 11:03

  Hát, kösz Csaba, a kérdés az, van-e értelme.

 • Bobák Csaba
  2014.11.26. 10:54

  hallásoktatás az interneten

 • Hegyi Zsolt
  2014.11.25. 22:04

  A nagy számú és lelkes közönség ezt szólta a cseten:

  - ez NEM versműsor.
  - mint a Magritte pipája? úgy nem versműsor?
  - nem. ez nem versműsor. a vers eszköz. de hallgasd, talán kiderül.
  - úgy érzem nagyon megihletett a szombati előadás
  - Akkor -úgy vélem- nekem jobb programom volt. :)
  - mit ittál? :)
  - Jagermeister, koktélok, rozé, cigi helyett vizipipa, jó társaság, világ vége hangulat helyett vidám beszélgetés. :)
  - hát, nekem mostanában nem sok okom van a vidám beszélgetésre, csak az ivásra lenne, de nem adom meg azt az örömet, hogy alkesz legyek. ;)
  - Ágnes, mit láttatok szombaton, amitől ilyen depis a kisfőnök?
  - verses előadást a kivándorlásról, színészek meg slammerek verseltek meg slameltek a hazáról.
  - Föl a fejjel, mindenki! Nincsen semmi baj, hamarosan vége a novembernek, utána már minden jóra fordul! :)
  - hát nem olyan vidám elbocsátó üzenet.

 • Macskabsztrakt
  Macskabsztrakt
  Bartos Ágnes
  2014.11.25. 20:58

  Nem kimondottan ígérted, hanem emlegettél egy mondatban macskádat és fotódat :)

 • Macskabsztrakt
  Macskabsztrakt
  Hegyi Zsolt
  2014.11.25. 20:52

  Nem központi kérdés, ha majd paszpartuba kerül, a keretező úgyis lehagyja a felét :D

 • Ebéd
  Ebéd
  Bartos Ágnes
  2014.11.25. 20:47

  Köszi.
  Hát az van, hogy az eredeti kocka szélesebb, de zavart a háttérben az írás, és amiatt vágtam le amennyit tudtam. Esetleg megmutathatom eredetiben, ha gondoljátok, mert tényleg lehet, hogy jobb. Amúgy a barna lányé a kerekesszék, csak leültek mellé, és a széken esznek, de ez nem derül ki az eredeti képről sem :)

 • Macskabsztrakt
  Macskabsztrakt
  2014.11.25. 20:22

  Meg tudnám csinálni, ha arról lenne szó, mert nem egy nagy dolog, meg azt is tudom, hogy még letisztultabb lenne tőle a kép, de valahogy mégsem tudtam belenyúlni. Hülyeség ugye? :)

 • Macskabsztrakt
  Macskabsztrakt
  Hegyi Zsolt
  2014.11.25. 19:10

  És az ismétlős stemplijavító a PS_ben az barbár lenne? :)

 • 2014.11.25. 18:52

  Az adás elején méltattunk pár mostani mozi filmet úgy, mint: Sráckor, John Wick, Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, Éjjeli Féreg. Azért a nagy dicsérgetés után Zsolt gyorsan elmarasztalta a 2006-os A kis nagycirkusz-t, hogy aztán közepes értékeléssel illesse, az 1988-as Hívd a Rádiót!

  Majd bekapcsoltuk a TV-t, ahol az alábbi filmeket tekintettük meg:

  - Sahara (1995)
  - Korongvilág filmek: Varázsapu (Hogfather – 2006), A mágia színe (The Colour of Magic – 2008), A postamester (Going Postal – 2010)
  - És a főszerepben Pancho Villa, mint maga (And Starring Pancho Villa as Himself - 2003)
  - Túl a csillogáson (Behind the Candelabra - 2013)
  - Párbaj (The Duel – 1971)
  - Dr. Halál (You Don’t Know Jack – 2010)

  Mindeközben ez ment a cseten:

  - amúgy igen. jegyzetelnék szóval lassabban pls

  - Mi vagyunk a Van-osok. Nem gyagya, Zsolt az, te vagy

  - van olyan jó mint az isteni műszak?
  - más típus teljesen
  - nekem ez jobban tetszett sokkal, ez nagyon emberi és nagyon mai
  - érdekes
  - sajna nagyon későn kerülnek fel a magyar filmek a kölcsönzőbe

  - a Szahara az nagyon emberi
  - hú, ez egy Rejtő film : Afrika és vonulás :D

  - mi az? Zsolt lement Keresztapába??

  - na Pratchet a Bandi kedvence. az összest elolvasta

  - En azokat a filmeket bírom (vissza az utolsó előtti témára), amiben valaki, jellemzően a főhős, zakkant, vagy egyéb problémája van. Pillangó hatás, Egy makulátlan elme örök ragyogása, Egy csodálatos elme, Shine (nem The shining) (a Forest Gump nem)
  - Csabával érzek egyet, a Forest az szar.
  - Gilbert Grape?
  - az jó

  - Bandi veszekedik mindig a reklámokkal.
  - beszélget és veszekedik velük :D

  - mi a címe ennek pontosan?
  - Varázsapu (Hogfather)
  - hog?
  - hog a disznó
  - mint a hedgehog. got it.

  - micsoda a címe?
  - És a főszerepben Pancho Villa mint saját maga
  - baszki ezt is ki kell kölcsönöznöm
  - olyan jól beszélnek a srácok, hogy minden filmről elhiszem, hogy jó:D

  - ez jo kis musor volt, filmesre sikeredett befejezessel :D
  - hallom Bob üvölt az ágymozi miatt :D

  - ez nagyon jó volt, mindent kikölcsönöztem

 • 2014.11.25. 18:51

  Nagyon hangulatos kép. Remélem nem bánod, hogy emiatt felhasználtuk a legutóbbi rádió adásunk (http://latszoter.hu/radio/jol-sikeruelt-...) illusztrációjaként.

 • Vándor
  Vándor
  Hegyi Zsolt
  2014.11.25. 18:31

  Gábor, elkérem a képed illusztrációnak a ma esti (14-11-25) adásomhoz köszönettel.

 • Macskabsztrakt
  Macskabsztrakt
  2014.11.25. 18:24

  Zsolt, köszönöm az értékelést. Eeegen, próbáltam, de felül elég szűknek ítéltetett, és kissé nyitottnak is, ezért hagytam.

 • Kapu
  Kapu
  2014.11.25. 18:18

  :)
  Ágnes, köszönöm az eszmefuttatásodat!

 • Kvimper
  Kvimper
  Pataki Ágnes
  2014.11.25. 08:32

  Gyönyörűség... trollok és orkok, elhiszem:D

 • Kvimper
  Kvimper
  Hegyi Zsolt
  2014.11.24. 18:20

  Ha van, mutass még.