11. Család

Család

Bemutatom a családom, a páromat, a hozzátartozóim. Ennél a leckénél is azt kérjük, hogy lehetőleg vonatkoztass el a konkrét portrés helyzetektől, hiszen van portré lecke is, vagyis legfőképp a család mint élmény, mint érzés, mint filozófiai megközelítés szerepeljen - a család helye az életemben, az én helyem a családban, mit jelent nekem a család. Értelemszerűen a család nem csak a klasszikus modell szerint működhet, hiszen nem minden család teljes, ábrázolható a hiány is a kapcsolatrendszerben.

Ízelítőként néhány példa: Török László fotográfus A család, Korniss Péter: Férj, feleség és fiuk a tisztaszobában, vagy Robert Capa Picassoról készült fotója, vagy Irving Penn képe. Mindezek csak illusztrációk, ötletek, meglátások, hogy milyen sokszínű is lehet egy témaértelmezés.

Amikor másokat fotózunk, filmezünk, fontos, hogy az elkészült munkát megmutassuk a modellnek, és beleegyezését kérjük a megjelenéshez. Ez védi az alkotót éppúgy, mint a modellt. Az oldalról letölthető (doc és pdf) Hozzájárulói Nyilatkozatot érdemes két példányban kinyomtatni, és a modellel aláíratni.

Kattints ide a feltöltéshez!