Hozzászólások

Mostanság divat a nagyon feltekert hdr az ilyen felhős képeknél... Nekem ezek már általában túlhúzottak. Itt is picit sok fent, viszont ha már tónuskompresszálunk lehet a virgára tettem volna kicsit többet inkább, hogy ott legyen részletgazdagabb. Itt most az a történés a számomra.

Köszönöm, most már értem mire gondoltál!

Nem jól érted. Dehogy dobnám. Sőt, egy kicsivel több kéne belőle. Azt mondtam, hogy azzal van baj, hogy a felhőkkel való utómunkádnál nem álltál meg időben, ezért van egy Vallejo világát idéző egünk és egy reális alsó rész. Tehát ettől az egész kép hiteltelenné válik. A középső rész, ahol lóg az eső, meg a táj oké. Ahhoz kéne hangolni az eget is, hiába csábít, hogy ennyire rámenj a felhőre. Más lenne a helyzet, ha mondjuk a téma az, hogy a menekültek mennek a tájban, vagy egy gyereket cipek a karjában egy nő a vihar elől, érted, tehát ha lenne valami történés, nagyban, drámai, annak lehet erős felhő a teteje, ennyire erős akkor sem, mert ez már mesei szint, de hasonló. Viszont ha ez egy tájkép, egy hangulat, akkor ez így sok.

Ha jól értem, az alját, alsó felét teljesen kidobnád a képnek, ha akarnál kezdeni vele valamit?

Jó, felejtsd el a címet, nem kevesen vannak, akik szeretnek humor herold címeket adni, van ilyen, nem tudok mit tenni. De. Amit a képről írtam, nem volt érthető? Fogalmazzam meg máshogy?

:-)
Miért Zsolt, nem volt jó érzés leírni, felhőpopó? Én még most is görgetem a számban a szót..
Úgy érzem, hogy szeretem a felhőket és szeretem a struktúráját is megmutatni, ami így emlékeztet egy becsapódó hullámra alulnézetből (azaz a vízből nézve). Ha levágnám a fákat és fejjel lefelé forgatnám a képet, akkor jobban érthető az előző érvelésem. Abban igazad van, hogy ha pl 16/9-re vágtam volna akkor az arány sokkal jobb lenne.
A címre visszatérve: nekem úgy jött, hogy ez az esőfelhő teltesen átment felettem és a két esőfolyamon sátálgatott komótosan tovább...

Két dolog Csaba, az egyik, hogy elvitted a hónap legszarabb címe díjat, de tényleg, popó, na ne már, na, de tényleg, ugye nem? A másik, hogy a mérték az kurva fontos. Ha ennyire túlhangsúlyozod a felhőket, ami így már inkább láng és füst, mint felhő, akkor értelmetlenné válik a leszakadó eső, és a vidék, azaz az arányok olyan mértékben eltolódnak, hogy nem csak, hogy a lóláb lóg ki, de a többi alkatrész is, esti fényben. Jókat látsz meg, értesz is a tónusokhoz, de újra meg újra azt veszem észre, hogy nem mondasz időben megálljt az utómunkának és így agyoncsapod az egészet. Bocs, ha beleszóltam.

Új hozzászólás