31. HetiHegyi - Utómunka 5., Perspektíva korrekció

HetiHegyi, Videó, Szertár, Szorgalmi

A 31. HetiHegyi utómunka sorozatában ma a perspektíva korrekciójáról, a párhuzamosokról, függőlegesekről és vízszintesekről esik szó. Három képpel dolgozunk, kétféle metódust bemutatva arra, hogyan lehet az exponálásnál elkövetett hibákat, a kamera nézőpontjából adódó torzításokat korrigálni. Nagyítsd teljes képernyőre, várom erősen a visszajelzéseket, kérdéseket, témajavaslatokat kommentben.

Hozzászólások

szuper, hogy ezt mondod, mert én nem vagyok pécén, így nem tudom ezt a GIMP-et. szóval akinek nincs PS, akkor legalább GIMPeljen. :)

Én is várom a portrés részt, és nekem is nagyon hasznosak ezek az adások. Bocs, hogy eddig csendben voltam, némi csúszással tudtam csak követni az utómunkás HetiHegyi részeket.

Ami sokaknak érdekes lehet: van egy ingyenes ps-klón, az a neve, hogy GIMP (https://www.gimp.org/downloads/), és eddig mindent megtaláltam benne, amiről okítottál minket.

A legfontosabbak, hogy másnak már ne kelljen keresgélni:

- Van itt is Free Select Tool (lasszó eszköz)
- Select -> Feather
- Szelekció eltűntetése: ctrl+t
- Van Healing Tool (kis sebtapasz ikon)
- Colors -> Levels
- Colors -> Curves
- Tools -> Transform Tools -> Perspective
- Filters -> Distorts -> Lens Distortion

Köszi az ötletet, a visszajelzést, lesz portré, oké.

Pontosan, nekem is hasznos volt látni, hogy az én képemen is mit lehet még igazítani, mire nem figyeltem, és hogy mennyivel másabb. Nézni kijelentem, hogy minden HH-t követek, a tónusgörbéset azóta is aktívan használom. :)
Hogy témák? Például egy belemenősebb portréretust személy szerint szívesen fogadnék. Bőrhibák, bőrtónus javítása, ráncok, szemkarikák, fehéregyensúly, textúrák, haj,-szőrszálak levétele, hozzáadása. kijelölése, bármi. De csak ha nem nagy meló elkészíteni.

Nagyon tetszett ez a videó is, nem csak azért, hogy a saját fotómon láttam milyen fontos ez a kis igazítás, amely nagyot javít az összhatáson, hanem azért is, hogy ezek után bátrabban igazítom majd - egyenesítgetem - a vonalaimat.

Új hozzászólás