Fagyos köd

Ez a kép Gödön készült az újév másnapján , ez az első képem 2017-ben.Telefonnal készült sajnos és amiért ez létre jött egyszerűen nagyon tetszett ez a látvány ,és meg akartam örökíteni a pillanatot. A kép sajnos nem tökéletes ugyanis nem szimmetrikus, de nem sokat veszített ezzel az értékéből.

Üdvözlünk a Látszótéren, erős kezdés ez a kép. A telefonnal sajnos nehezebb fényképezni, egyenesen, mint egy keresővel rendelkező fotómasinával, ennek több oka van, a hátlapi fotózás a régi fakamerákon működött, de ott állvány volt és precíz skálázás a mattüvegen. De utólag lehet korrigálni. Most picit el vagyunk fordulva az óramutató járásával megegyezően és ettől a talán fél foktól a nyugalma lesz bizonytalan a kompozíciónak. A másik a tömegelhelyezés. A sötét és világos foltok egymáshoz viszonyított aránya. Ehhez most mintha sok lenne a jobboldali rész. De összességében van hangulata. Várom a folytatást, főleg az első leckével. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Róbert Üdv a Téren! Látom, többek szeme megakadt itt. Egy részt, mert (jó) hangulatos kép, másrészt a tömegelosztás miatt.
Na most látom, hogy a Hegyit ismétlem.

Robi, fejleszd és mutasd magad bátran, ehhez a fotóhoz meg én csak gratulálok, üdv a Téren!

Becsapós ez a kép :), mert ugye nem szimmetrikus, de azért még is olyan hatást kelt, függetlenül, hogy tudatos vagy sem a szerkesztés. Ezért nem ment el szónélkül Rita sem a kép mellett szerintem (s én sem, meg majd Zsolt úgy is megmondja :) )...
Azért kelt hiányérzetet, mert az aszimmetria miatt vágyod a baloldalt, vagy vágyod, hogy a két sínpár közt légy, mert az ember a teljességre szeret törekedni, de pont ebből kizökkent ez a nézőpont. Ha nem is tökéletes kép, de mindenképpen olyan vonal amivel érdemes kísérletezni, szerintem.

Én azért csak középre mentem volna, hogy minden párhuzamos és szimmetrikus legyen, bennem egyfajta hiányérzetet kelt így. :)

Új hozzászólás