Hozzászólások

Az van, hogy a geometria fontos kérdés, és ráadásul alapja, hogy egyértelmű választ adjon a tartalmi kérdésnek. Kb, mint a mondatelemzésnél. Mit állítunk? Egy négyzetet. Ha az torz, elvisz a fenébe. Ha egyenes és párhuzamos, levágósik a bundáskenyérsütő nyele. Ez mit jelent? hogy beljebb kell forgassam a serpenyőt annyival, hogy a nyél ne mutasson túl a sütön. Aztán mit állítunk még? kerek formákon másik kb kerekeket. A köröknek vagy érintőt kéne venniük, vagy koncentrikusnak lenni. És ha ez mind megvan, utána jön az, hogy a tányérral mi legyen oldalt? vagy legyen, de akkor értsem, mi az, vagy akkor ha nem fér bele, akkor ne legyen ott. Ez így a "rendes" verzió matekja.

Lehet ez ellen a rend ellen dolgozni. De akkor is kell egy újat felépíteni. Akkor lehet, hogy dől minden, új horizontot nevezünk ki, ahhoz alkalmazkodunk. És akkor lóghat ki a fenébe valami, ha azt visszahúzza egy másik valami.

És van a szocio, ami kvázi talált szitu, de akkor kell sztori, anya háta, ahogy görnyed, apa pocakja, amin folyik az izzadtság, a kisgyerek, aki nyúl a forró zsír felé...

Új hozzászólás