Hozzászólások

Jó volt a film. Valamiért a Houston körzetében (kb 150 mérföld sugarú körzet, egyetlen mozi játssza, az is csak naponta 13:45-kor, szóval csak az fogja megnézni aki nagyon akarja.
Érdemes megnézni. Mártit azóta is nyomasztja bár örül, hogy megnézte.
Vannak a filmnek hibái, az elején kicsit kilóg nekem, hogy Oszkárra készült, de ezt aztán elnyomja a stáb zseniális munkája. Csoda, hogy így is megkapta.
Mi ugye nem éltük végig a koncentrációs táborokat, nekünk csak bepillantásunk volt, kérdés az, hogy mihez tudunk vele kezdeni. Jó sokat lehet a filmen gondolkozni, olvastam utólag NY Times kritikát meg hasonlókat, szerintem a fele a filmenk nem jutott el a megcélzott közönség tudatáig, és érdekes módon mindenkinek tök más része esett le. Hát az biztos, hogy nem a szokványos holokauszt film. Ez nem a Sorstalanság, ámbár azt lehet mondani, hogy a Sorstalanság törte az utat, hogy egy ilyen film egyáltalán bemutatható legyen.
Szerintem nezmeti kincs kéne, hogy legyen ez a film, mert a történelemből önmagában úgy látszik, hogy nem tanultunk.
Vannak jó felvetheő kérdések, lehet töprengeni.
És persze nagyon jól megcsinált film, fantasztikusan jó képekkel.

:) Érdekes lista, meglepett. Dec 4-i dátum szerepel rajta, és van még egy magyar film is rajta: 25. Mundruczó Kornél Fehér istene :)

Errefele aprilis vegen fogjak csak jatszani.
Ja, es ezt talaltam US listat, ahol elso helyre soroljak. Revenant, Son of Spies, Carol, Mad Max, Spotlight, Steve Jobs, meg 43 mas elott: http://www.theguardian.com/film/ng-inter...

Ne mondd el, én holnap nézem meg!

Na, és meg is nézted? Milyen?

Másfél órát vezettem, hogy találjak egy mozit ahol játsszák.

Gondolom, itt a Saul fia mozit akartad idecsempészni :)

Új hozzászólás