Hozzászólások

Az van, hogy ha van mód, akkor a fényképezőgépen nem jpg-t kell használni, hanem ha van, tif-et, vagy raw-ot. de, ha a fényképezőgépen jpg van csak, akkor meg ha azt leszedted a gépről, az első kell legyen, hogy átkonvertálod tif-be. és csak aztán kezdesz el vele dolgozni, tónus, vágás, akármi melót. (mert ha nem így teszel, akkor minden mentés újabb és újabb tömörítési algoritmus futás, és ettől a végén jajjisten lesz.) és ha kész, ezt a TIF-et tárolni. a webre pedig készíteni egy jpg-t erről a tifről, a legkevésbé tömörítve és a legjobb minőségben, amit csak lehet az adott szoftverrel.

Nem emlékszem hogy csináltam, de valószínűleg olyan kicsi mailyen kicsire csak venni tudtam.
Jó hát erre figyelni kell, ne legyen túl nagy kontraszt a háttér és előtér közt ha az ember jpeget akar használni, ebbe eddig nem szaladtam bele. Most majd jobban vigyázok.

A jpg tömörítés minősége és erőssége nem állítható?

Nem, csak fekete háttér elött ülök. kb hátulról kapom a fényt. Amit ma adtam be azon kicsit hátrább raktam a széket, hogy a háttér is kapjon egy kis fényt.

A háttér nem kézzel van a test körül megrajzolva? Ha nem, akkor a tömörítés nagyon elbánt vele.

Mit értesz körberajzolás alatt?

a körberajzolásnál az a nehézség, és ezt kell megoldani, hogy az ember szeme sose ennyire éles határvonallal látja ezt az átmenetet, nem mondom, hogy könnyű. a képben az tetszik, hogy valami mást nézel, nem a könyvet, és ez elgondolkodtató.

Új hozzászólás