Hozzászólások

Szilárd, ott laktam, tudom, milyen. :) ne kelljen már pécéznem, na.

Prolitelep, menjél már, amíg el nem jöttem otthonról mit nem adtam volna egy lakásért a prolitelepen, akár vidéken is. Ha a lakhatást meg tudom oldani, maradtam volna a mai napig tudományos segédmunkás.

Hmm, Varga Imre... ő jó szobrász, azt hiszem, itt a hely az, ami bajos, a prolitelepen ez mást mutat, mint az alkotói szándék.

Hát akkor tutira Prométheusz.
Amúgy lehetnek félreértések, a 80-as évek végén amikor Pécsett tanultam, a Kővirág nevű szobrot a Rókus utcában pl párzó elefántok szobrának hívtuk. Itt van:
http://pecs.varosom.hu/latnivalok/szobro...

Na megnéztem ezt a szobrot a gugle mapp utcai nézetén.
Munkás
Alkotó: Varga Imre
Avatás: 1977
Budapest, Tavas utca 8
Ilyen elvont munkás lehet a világ szálaival a kezében, de szerintem inkább Prométheusz. Van olyan mint a szekszárdi prométheusz szobor. (Na ezért le fognak mészárolni a szekszárdi haverok.)

Nem tudom, mi volt a szerző víziója, az Újhegyi lakótelepen a műtó melletti szánkódomb tetején áll szegény, hát, amikor odaköltöztünk, 5. ált. isk. tanulóságom vége volt épp, az se volt ma, és akkor ez már ott állt és tartotta a marokkót.

Ez milyen szobor? Úgy találomra Prométheusznak gondolnám, a Batman az nem esett le nekem az előző képek alapján.

ne bántsd a 85-öst, 6. oszztálytól része volt az iskolás éveimnek, 85-ös, 185-ös, na meg a 17-es és 117-es, és a legszeretettebb, a 93-as ki Ferihegyre.

kvázi
meghatározó eleme szinte minden reggelemnek egy ideje ő
a munkásgólem, aki megfogja a magasfeszültséget,
mert megteheti. vagy nem tudom
még mindig szebb, mint a 85-ös busz

azt nem tudom, hogy most akkor te szerelmes vagy ebbe az amúgy elég rossz szoborba (a hős betmen), vagy ezek azok a napok, amikor nincs ötleted, legyen akkor a szobor, vagy mi a tök, de majdcsak összeáll.

Új hozzászólás