A 26. HetiHegyi évadnyitó adás, amelyben szó van a Látszótér megújulásáról, a csillagozás újbóli bevezetéséről, a 365-ös projektről és a további terveinkről is. Kicsit hosszúra nyúlt a nyári szünet, amiért türelmeteket köszönve, egyben elnézéseteket kérjük. Talán minden eddiginél fontosabb, hogy a filmben feltett kérdésekre választ kapjunk, ezért kérjük, hogy ha megnéztétek a videót, kommentben írjátok le, hogy mit szóltok a csillagozáshoz, megtartsuk-e a régi csillagokat, vagy nulláról induljunk (mindkettő mellett szólnak érvek), hogy szeretnétek-e az osztályba sorolást is újból, legyenek-e a továbbiakban is jelezve, ha egy-egy feladatot megoldottatok, szóval mindenről, ami a filmben kérdésként felmerül, vagy amit ezeken kívüól szeretnétek velünk megosztani, azt hozzászólásban írjátok le. Arra is kérünk mindenkit, hogy a profiloldalát frissítse, töltse ki az ott szereplő mezőket.

Hozzászólások

Végre eljutottam odáig, hogy meghallgassam! Én is örülök a csillagok visszatérésének, nem is értem, hogy miért tűntek el! :D Leckebesorolás nem kell, csillagot ne vegyünk el senkitől, a heti feladat a szakkörben szuper ötlet azoknak, akik nincsenek benne a 365-ben. Várom az utómunkás HetiHegyi-ket! :)

Örülök, hogy lesznek újra csillagok és lesz újra hetihegyi. A többi ponttal kapcsolatban sincs ellenvetésem/érdemi hozzátennivalóm.

Ez a heti feladatos dolog jól hangzik, talán még nálam is beleférne. Nem véletlen szakadt meg a 365-öm is...
A csillagok esetében nem hinném hogy az összmennyiségük számítana, így szvsz értelmetlen a resetelése is. Egyébként is az új tagoknak ugye eleve nulláról indulna, így teljesen alkalmatlan bármiféle összevetésre (és nem is hasznos az ilyen). Arra viszont jó a csillag, hogy adott munkák értékét magadban elhelyezd,
Az osztályoknak kevesebb értelmét látnám, csak akkor lenne értelme ha tényleg kötött sorrendben haladnánk. De aki könnyebben kezd elmélyülni pl. tájkép készítésben mint absztraktban azt nem biztos h érdemes megkötni. Max. úgy lehetne osztálynak értelme, hogy pl. három (vagy X) megoldott feladat ad ki egy osztályt, de ez sem az igazi.

Értem. Nem azt mondom, hogy a szépen sorbarakott leckék nem ezt a logikát sugalták, csak ha ekkora a kínálat az ember elekzd válogatni :D

István, kb így lesz akkor, ahogy írod. Az osztályok régen értelmezve voltak, pár lecke tartozott egybe, sorban volt célszerű menni. én ma is azt gondolom, hogy van sorrend, de megértem, ha nem abban mennek az emberek, hanem ahogy sikerül.

Egyértelmüen legfontosabb az értékelés. Csillag, feladat teljesítés ok. Heti feladat rendben. Szerintem ha a Heti Hegyihez kötődik az nagyon jó, mert nekem sokszor lendületet és motivációt kölcsönzött az amiket mondtál. Egy részletes jól definiált, kibeszélt feladatnak más nekimenni. Én már nagyon várom az utómunkákról szóló részt! Hajrá Heti Hegyi. Osztályt nem értem, nem is ragaszkodom hozzá.

GG, a kereső nekem is hiányzik, Marci kicsit elhagyott minket a sulija miatt, de a listán van a kereső is.

Akkor összefoglalom, amit eddig látok:
- csillagok: 0, 1, 2, 3, szorgalmi és ismétlés nem kap, gyűjtve profilon és naplóban.
- osztálybasorolás nem kell.
- megoldott leckék jelzése kell.
- feladat a hetihegyi végén csak ésszel.
- értékelés ahogy eddig (csak érjem már utol magam).
- hetihegyibe szoftverkeresés ezerrel.

Ingrid, én is büszke vagyok rád, és a többiekre is, és tényleg nem semmi meló mellett még ezzel is vesződni, ezt tudom, ezért minden ilyesmi, mint a szakkör, az abban az értelemben szabad ügy, hogy igazi határidő nincs. Titkon abban reménykedem ám a 365-tel, hogy mindenkinél emeli a jelenlét és a fényképezés szintet, mármint hogy ha már megszokódik a napi penzum, utána azt ha nem is napi, de heti szinten lehet tartani majd.

Roli, igen, jól érted a dolgot, a film vége lesz valamiféle leckedolog.

A csillagjaimat ne vedd el. Sok munka van benne. És azt is szeretném, hogy ez a lecke teljesítve van. Az osztályok nem érdekelnek.
Képernyőizélésre tudok programot, de persze nem mac-re, úgyhogy szerintem magadra vagy utalva, itt mindenki windózik leginkább. Esetleg ennyit segítek: http://www.makeuseof.com/tag/5-best-scre...
A funkciók közül elveszett a kereső doboz. Nekem nagyon hiányzik.

Hát, nem tudom, mi a csillag, meg az osztály, bevallom, engem az értékelés érdekel, még ha mondjuk aztán hirtelen nem is igen tudok mit kezdeni vele, mert pont nincs időm, aztán elfelejtem. (Mondjuk a csillag erre jó lehet, tényleg.) Ja, és dehogy vegyünk el bárkitől bármit. :)
Ami a feladatokat illeti, hát nekem a 365 is kihívás, mert olyan az életem, hogy eddig mindig akkor fotóztam, amikor pont ráértem, utazáskor, kiránduláskor stb. Ha napi 12 órát melózom, és utána még szerkeszteni, meg olvasni kell a Merítés-díj miatt, hát akkor este 11-kor nézem a gépem, hogy mi a jó élet is legyen. De arra picit büszke vagyok, hogy eddig minden nap készítettem képet. (Jó, ez nekem nagy teljesítmény.)
Technikailag is eléggé akadályozott vagyok, most épp a kis netbookom haldoklik, meg fényileg is: hajnalban megyek dolgozni, este jövök, napokig nincs természetes fény élményem. Ezt most csak azért mondom, mert a sok munka, meg projekt, meg olvasás, meg család mellett is örülök, hogy itt vagyok. Asszem ennyi. :)

Igen, Csaba javarészt leírta amit én is gondoltam, a csillag maradhat, de remélem nem váltja ki a szöveges értékelést. Az sokat számít, nekem legalábbis. A leckékhez én csak annyit szeretnék, hogy valahogy jelöljük, ha az emberke megoldott egy-egy leckét. Amolyan achievement/kitűző formában a profilban, ahogy régen. A feladatok, na igen. Így suli meg munka mellett, nekem is kérdéses sokszor a 365 időben való leadása, de ha a többség szeretné, csináljuk, a kihívásokat is szeretem. De azt jól szűrtem le, hogy teszemazt a Heti Hegyi végén mondjuk Zsolt elmondja, hogy XY leckére várja a megoldásokat?
A programnak utánakérdezek!

Feri, a konferenciadologhoz is ugyanaz a bajom, kell egy olyan szoftver, ami a képernyőm megadott részét veszi fel, nem mindent, hanggal, mindennel, hogy értelme legyen. Amúgy meg a konferencia hátulütője, ha nincs rögzítve, akkor aki épp nem ér rá, annak elvész.

Andi, és én örülök neked, Ingridnek is és mindenkinek, aki jött, és remélem marad is, nem csak a 365-re. :)

Csaba, köszi, abban igazad van, hogy miért ne töröljük a régieket. De ha már Marci megcsinálta az összesítést a profilban, ha nem rontom el, vagy nem felejtem el, akkor azt átvezetni már nem ügy.

Az osztályba sorolást én se gondolom talán komolyan. De azt lehet, hogy van értelme jelezni, ha valaki valamelyik leckét sikerrel megcsinálta, bár ez is szubjektív ugye.

A feladatokat még ki kell agyalni, én itt inkább a leckékbe mennék bele, részletesebben esetleg.

Én pedig ott folytatom, hogy minden mehet úgy, ahogyan Csaba írta, csupán a plusz feladatost nem javaslom, a minőség rovására fog menni és még több feladat a nyakadba Zsolt. Avagy ha kezdene leülni a hetifeladatos a 365-ön belül, akkor lehet frissíteni, újítani. A PS munka rejtelmeibe valamilyen zártkörű konferenciás szoftveren lehetne, hogy beavass minket. Egyelőre nincs több megjegyzés, pont.

Majdhogynem egy az egybe egyet tudok érteni Csabával, bár én nem voltam a régebbi rendszerben, de teljesen megfelelő számomra is.
Szerintem semmiképp ne vesszenek el a többiek csillagjai, nem verseny ez. A feladatokat is kíváncsian várom, ha lesznek, bár most elkezdem aggódni kicsit, hogy na most aztán bele kell húznom a leckékkel, alig töltöttem fel még képet, egyelőre az is kihívás számomra, hogy minden nap készítsek és töltsek fel képet - időben és lelkületben egyaránt (igazból én azért is jöttem az oldalra, a 365 miatt, szerettem fotózni és szerettem volna egy dolgot, amivel minden nap kötelező foglalkoznom, ezáltal ilyen-olyan változásokat érjek el).

No akkor en elkezdem. Eloszor is orvendek a HetiHegyi ujraindulasanak, hurra.
A csilllagozas jo, roviditett kiadasa az ertekelesnek, ahogy mondod. Osszesiteni meg felesleges, mert nincs ertelme a csillagok szamat egymashoz hasonlitani, mindenki mas tempoban halad a sajat utjan. Igy aztan szerintem mindegy, hogy a meglevo csillagokkal mi tortenik. Illetve a nullazas valamilyen szinten a korabbi munkak ervenyteleniteset sugallhatja (nyilvan nem cel ez), ugyhogy maradjanak.
A leckek osztalyokba sorolasanak megvolt az ertelme, de aki eddig nem tartotta be a sorrendet, az ezutan sem fogja. El lehet mondani ujra, hogy miert erdemes tobbe-kevesbe tartani, de hogy ezzel plusz adminisztrativ dolgod legyen, annyit talan nem er.
A feladatosdi jo motivacios eszkoz, kicsit veszekedni fog a 365 heti feladataval, de majd igyekszunk mindkettore energiat talalni.
Asszem' ennyi.

Új hozzászólás