Üvegek és rózsa 1

Egy több részből álló vázlatsorozat egy darabja. Címmel, leckebesorolással bajban vagyok, utólag határoztam meg azokat. A sorozatot a készítés körülményei kötik még össze, ugyanis egyidőben készültek, mindig megnéztem mi lett belőle, és ahhoz igazgattam kicsit, módosítgattam, és így alakítgatta magát. De ezt az időbeliséget és sorozatot most elhagytam mégis, mert (bár van egy izgalmas fejlődése az egésznek, de) hogy megkönnyítsem az elemzést. Tartalmi mondandóm nem volt, csak utólag jöttek ilyen-olyan gondolatok, de valójában nem relevánsak. Egyedül a fény, a fénytörések, az árnyékok, a formai viszonyok érdekeltek amikor csináltam.

Az előző sorozatban ahol szerepeltek az üvegeid, összeállt, de itt most az italos üveg és a váza nem, még a rózsa se segít, három tárgy, ami nem állt össze kompozícióban és sztoriban sem bennem. Ez azért érdekes, mert önmagában mindegyik jó, de így, hogy konkretizál a rózsa, így most már a kérdés is felmerül, mi keresnivalója a váza mellett az üvegnek, netán abból ittak? (hegyi)

Hozzászólások

20
Értékelem!

István, nem kell keresni, de ha pofán ver, nem tudok ellépni előle. Amíg nem értelmezed át, vagy nem gyengíted az elsődleges jelentési síkot, addig az viszi a hátán a képet. Rózsa, váza, üveg.

20
Értékelem!

Ja, ezt azóta látom én is, hogy nem működik. Abban viszont manapság már nem értek egyet, hogy ilyen fotókban gondolati tartalmat is keresni kell, konkrétan, szerintem tök mindegy, hogy ittak-e az üvegből vagy sem :) itt nem dokumentálok semmit, leírásom végén van az ok. Az elemzésedben a tárgyakat látod a képen, de a foltokat nem, és engem pedig ezek érdekeltek, ezért is írtam le. Szerintem erősíteni kellene a falra vetülő fényeket, közelebb hozni az üvegekhez, és akkor talán jobban átmegy azzal a pici morzsolódó pöttyel amit kerestem. Nekem ez a tanulsága. A kompozíció pedig tényleg nem jó.

Új hozzászólás