A munka szabaddá tesz?

Az "A munka szabaddá tesz" egy eltorzult értékekre alapozó ideológia jelmondata volt. Lehet-e ezen jelmondat újraértelmezése a fogyasztói társadalom jelszava? Közvetlen értelmezésben nem hinném, viszont az azzal szerzett pénz segíthet feloldani a teljesítéskényszerből és az önmegvalósítás sürgetéséből fakadó szorongást. A kép Dachauban készült tavaly nyáron ilyentájt, nyelvi tábor alatt egy Huawei P10 monochrome lencsével.

Vonatra várva

Kora reggel, mielőtt a MÁV kocsiai felráztak volna minket, álmosasn merengtünk a horizontba kapaszkodó sínek irányába az elkövetkező esti póker party gondolatába temetkezve.

Póker partyt nem látok fejben se, de a kép jó, van dinamikája. Szeretem, van benne valami oroszos stílus. Portré is, street fotó is, szoció is, absztrakció is. Jó ez. Szorgalmiban nincs csillag, amúgy 3 lenne. Gyere, dolgozz, folytasd! (hegyi)

A strand császára

Monocrome telefonos lencsével készült kép. Tomi élvezi az életet.

Én ezt kedvelem. Vidám, vicces, nincs túltolva, mondjuk lehet, hogy lenn kevesebb is elég lenne, de jó ötlet. Főleg, hogy kurvára nem strand, amit látunk, ebben van irónia. Hajrá, várom a képeid. (hegyi)
értékelés:

Gondolkodó gondolat

Otthoni elmélkedés közben született meg a koncepció, . Egy monocrome lencsés telefonnal készítettem a képet. A sötét szoba komorságából az egyetlen égő lámpa felülről világítva emeli ki az arcomat. Némi akrobatikával a sötét háttérből előnyúló kezem a megszállottság manifesztuma.

Máté, üdv a téren, jó kezdés ez, és várom a folytatást is! Tetszik, hogy gondolkodsz, hogy mondani szeretnél valamit, hogy eltervezed és megvalósítod, és az is, hogy van ebben valami szarkasztikus humor is. Jó a kompozíció, alapvetően a tónusok is jók, bár fenn, ahol a kezed van, ott egy kicsit szürkébb a kelleténél, de ez utómunkában javítható. Egy valami van, ami javaslat. A könyv. Az, hogy ez egy új könyvnek tűnik, azt is hozza, hogy nem fekszik ki, és ahol nem fekszik ki, ott zavarosabbak a formák, ez elbillenti az egyensúlyt. Érdemes olyat választani, ami ennél akár öregebb, akár még talán viseltesebb is. És még az, hogy ha ennyi hely van a könyv előtt, akkor ez az üres tér óhatatlanul igényelne még tárgyakat, tollat, vonalzót, akármit, ördög tudja, de sok így az üresség. Csináltam egy verziót, ettől függetlenül simán megvan a 3 csillag is, és várom, hogy folytasd, csinálj még akár önportrékat is. (hegyi)
értékelés: