Hozzászólások

És Aureliano elég jól megfogta a lényeget, valóban így megy.

Yoda mester arra gondolt, hogy embereket fényképezni pont olyan, mint puszta akaratunkkal kiemelni az X-szárnyú vadászgépet a mocsárból. El kell hinnünk, hogy képesek vagyunk rá, és igazából, úgy értem tényleg, akarni kell. Ráfordulni, visszavonhatatlanul összeköttetésbe kerülni az alannyal, gombnyomás közben arra gondolni és elhinni, hogy fotósok vagyunk (most mindegy, hogy iparosok, művészek vagy amatőrök), akik most alkotunk és egyben rögzítünk valamit, ami onnantól valamilyen önálló alkotássá válik (most mindegy, hogy jó, vagy rossz, kell-e vágni, miazmás). Ha nem így járunk el, vagy menet közben hitünket vesztjük, az alany visszahullik az arctalan járókelők tömegébe, mint X-szárnyú vadász a mocsárba, és mi törölgethetjük arcunkról a masszát és várhatunk Yodára, hogy helyettünk emelje ki a gépet és fejcsóválva mutassa, milyen kicsiny hitűek is voltunk mi, ki fogja így legyőzni apánkat!

Én is úgy gondolom, hogy a fotóson múlik. Persze maradnak emberek, akiket a világ minden pénzéért sem lehetne lefotózni. Egyszer láttam egy videót, amiben a videós azt mondja azoknak az embereknek, akiket le szeretne fotózni (fontos az is, hogy egy amerikai gimnáziumban készült a videó, fiatalokkal, akik még kifejletlenek, de azért csírában bennük van már a felnőtt énjük), hogy azért őket választotta, mert szépnek látja őket. A fiatalok ennek hallatán kedvesen elmosolyodnak és a zavart arckifejezésből valóban előformálódik a szépségük, egytől egyig. Volt a videóban azonban itt is egy lány, aki nem tudta elhinni, hogy szépnek látja őt a videós, akárhányszor mondta is neki, és a videóban szereplő lány csak egyre mérgesebb lett, mert a végén azt hitte, hogy ugratás áldozata.
Megpróbálom megkeresni a videót. Tényleg mindenki nagyon szép volt benne. És még a bosszús lány is.

Az, hogy mi van, ha előkerül a kamera, az nagyban inkább a fotóson múlik, ha bizonytalan, vagy agresszív, akkor a válasz is az lesz, szóval az emberek meggyőzhetőek. Ki evvel, ki avval.

Embert fotozni nehez. Marmint annak, akinek nincs a vereben, hogy odaall ele es kattint. Vagy olyat, aki a kamera lattan atmegy bujkaloba, sertettbe, polgarjogi harcosba, miegymas.

próbáld csak yoda irigy volt. menni fog.

:) köszönöm a tanácsot. Nem is tudtam, hogy a Star Wars-ban ennyire jófej szereplők vannak.

Csak azt tudom mondani, amit Yoda mester mondott Lukenak:
Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

Nem, sajnos. Köszönöm a kérdést. Egy-két kósza embertől eltekintve, akik az utcán sétáltak, nem sikerült.

Új hozzászólás