A rádióról

A Látszótér Rádió közösségünk rádiója - mi készítjük, nemcsak magunkról, nemcsak magunknak. Kéttucatnyi lelkes műsorkészítő állít össze rendszeresen hetente-kéthetente egész órás műsort arról, amit érdekesnek és meghallgatásra érdemesnek tart.

A műsorok a legváltozatosabb témákat érintik. Közös jellemzőjük a személyesség és az, hogy - a mixműsoroktól eltekintve - saját hangjukon saját gondolataikat osztják meg velünk készítőik. A műsorok válthatnak ki vitát, de a végletesen megosztó pártpolitikai témákat kerüljük.

Ha úgy érzed, van mondanivalód, és ezt szívesen osztanád meg rendszeres rádióműsor formájában, tagja lennél a rádiós csapatnak, jelentkezz az adásvezetőnél!

Az elkészített műsort beküldi a készítője, és este nyolctól kezdődően, a műsorrendben meghatározott időben adásba kerül, amit meghatározott rendben ismétlések követnek. Az első adásba kerüléskor a készítő izgatottan figyeli, hogy a chatelők milyen fogadtatásban részesítik műsorát: ez egy nagyon fontos visszacsatolás, melyből a műsorkészítő válogat a műsorbejegyzéséhez pár jellemzőt, hogy támpontot adjon a későbbi hallgatáshoz azoknak, akik nem voltak az elhangzásakor a beszélgetőszobában. Az első adást követően a műsor az archívumba kerül, ahonnan újra meghallgatható, és ahol további megjegyzés fűzhető hozzá.

A Látszótér Rádió az interneten szól. A honlapon a rádióikonra kattintva nyílik meg a lejátszó új ablakban, hogy szabadon navigálhass a lapjainkon anélkül, hogy ettől a műsor megszakadna. Ha nem a böngésződben, hanem saját lejátszóban szeretnéd a rádiót hallgatni, a stream címe: http://stream.latszoter.hu/radio.m3u

Rádiónk működése elképzelhetetlen lenne segítség nélkül. Tagjai vagyunk a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének, akikkel műsorcseréket is tervezünk. Ha nem csak a számítógépeden szeretnél minket hallgatni, hanem a telefonodon is, akkor ehhez használd a TuneIn programot androidra, vagy más mobil platformra is.

TuneIn