Bemutatkozás

Látszótér. Nevünk nyelvi játék, ahol minden szótagnak jelentése van. Lát, hiszen igyekszünk meglátni egymás képeiben az embert, a gondolatot, a világot, egymás arcát. Szó, hiszen van saját rádiónk is, ahol a közösség tagjai készítik a műsorokat. Ezekben az adásokban aztán szó esik sok mindenről: hétköznapi élményekről, kultúráról, közéletről, és arról, hogy mi hogy érezzük magunkat a világban. És végül, de nem utolsó sorban Tér, hiszen minden közösség megteremti azt a saját teret, ami nemcsak virtuálisan épül, hanem a valóságban is, legyen szó egy kis szobáról, ahol beszélgetünk, egy műteremről, vagy magáról a nagyvilágról. A Látszótér olyan hely, ahol lenni, alkotni és beszélgetni is érdemes! Látásoktatás az interneten.

Látszótér - egy kis önismeret, hogy jó képeket készíthess, értelmes beszélgetés, mert a kimondott szónak ereje van, és összetartozás, mert a közösség erőt ad. Hétköznap este 8-tól az aznapi élő rádióműsorhoz van chat is, itt beszélgetünk az elhangzottakról, megvitatunk egy-egy feltöltött munkát, vagy csak a megosztjuk egymással az aznapi élményeket.

A fényképek vagy a rádió nálunk nem csak az önkifejezés, hanem saját magunk megismerésének eszközei is. Segítünk egymásnak a vizualitás nyelvének elsajátításában a fotográfia eszközeivel, rádiónk adásain keresztül segítünk megtapasztalni a szavak erejét, kapcsolatokat építünk, megismerjük egymást, és kreatív gondolataink itt teret kaphatnak.

A Látszótér egy szabad közösségi oldal, ahol az alkotói szabadság, a kreatív gondolatok határozzák meg a közösség arculatát, fő mondanivalóját. Éppen ezért a Látszótér nem egy személytelen kép- vagy videómegosztó portál, ahová felpakolhatsz bármit, aztán maximum egy lájk vagy egy megsemmisítő félmondat a jutalmad.

A kötetlen szabadgyakorlatok mellett itt leckéket, feladatokat is találsz, melyekre értékelő elemzéseket is kapsz. Hátországunkban magunk mellett tudhatunk számos neves szakembert, mentorunk pedig Balla Demeter Kossuth-díjas fotográfus.

Mi történik, ha beiratkozol és belépsz a Látszótér közösségébe? Nem ígérünk diplomát, sem azt, hogy ha végigcsinálod a feladatokat, akkor biztosan gyakornok leszel egy napilapnál. Nincsenek készre faragott, tuti biztos receptjeink, hiszen ez nem egy tanfolyam, ahol bemagoljuk az órai tananyagot és egy vizsga keretén belül megpróbáljuk intelligens avagy döbbent-buta arckifejezéssel visszamondani.

Akkor miért érdemes itt lenni? Itt kapsz egy teret, ahol megmutathatod a képeid, hallathatod a hangod, elmondhatod a gondolataid. Kapsz huszonegy kötött témát, hogy legyen mivel dolgoznod, és amiket természetesen olyan sorrendben és ritmusban oldhatsz meg, ahogy neked tetszik. Kapsz a képekre személyre szabott elemzést, és figyelmet - Zsolt a képekről, Jóska a hangokról beszélget veled, a közösség tagjai pedig saját tapasztalataikat osztják meg egymással. Megismerhetsz embereket, akik hasonló cipőben járnak, mint te, te pedig megmutathatod magad.

A közösség tagjai védőhálót feszítenek alád, hogy megtapasztald, nem vagy egyedül. Mint láthatod, nem titkolt célunk többet között az, hogy a magunk eszközeivel felélesszük a kiveszőben lévő klubok hagyományát, hiszen művészet nem létezik emberek nélkül.