Technikai kérdések

Mielőtt nekiállsz bármit is feltölteni az Látszótérre, szeretnénk néhány technikai tanáccsal szolgálni, hogy elkerülhetőek legyenek a kompatibilitási problémák.

1. Fotók, képek esetén a fekvő kép szélessége, vagy az álló kép magassága 1280 pixel. Az ennél nagyobb képet átméretezzük erre. A képeket JPG formátumban tudjuk megjeleníteni, mentésnél ne tömörítsd le nagyon, mert akkor a végeredmény csúnya lesz, bekockázhat.

2. A file-ok mérete 10 megabyte-nál nagyobb nem lehet.

3. A feltöltésnél ékezet nélküli file nevet használj, ami a következőképpen nézzen ki: vezeteknevkeresztnevÉÉHHNN_1, azaz a neved, a dátum, amikor feltöltöd, valamint az alsó aláhúzás után egy sorszám, hogy azon a napon hányadik kép lesz feltöltve. (példa: hegyizsolt190716_1.jpg).

4. Ahhoz, hogy bármit fel tudj tölteni hozzánk, előbb regisztrálnod kell a Látszótérre, majd a kapott adataiddal lépj be, mert csak ezután nyílik lehetőséged feltölteni munkáidat. Elsőként is meg kell adnod a kép adatait, címét, melyik feladatra küldöd (vagy szorgalmi), valamint egy rövid leírást az adott képről. Ha ez valami okból elmaradna, úgy a feltöltött anyagod nem kerül ki, azt töröljük a rendszerből. Tehát kérünk, minden adatot értelemszerűen és pontosan adj meg. Ezután tudod a számítógépeden kiválasztani a file-t és elküldeni hozzánk.

5. A feltöltött munkához szóbeli leírást is fűzhetsz. Ezzel egyrészt a többiek, másrészt az elemző munkáját is segíted, hogy reflektálhasson arra, miképp készítetted el a munkád. Tehát kérünk, vedd komolyan ezt a lehetőséget is, írd le, mit, hogyan csináltál. Ha értékelést, elemzést kaptál, arra jó, ha visszajelzést adsz; ha nem volt valami világos, kérdezel. Ez igaz a többiek kommentjére is, hisz azért vagyunk itt, hogy egymástól is tanulhassunk.

6. Végül a legfontosabb. Ez nem egy újabb fájlmegosztó tárhely. Itt a lényeg azon van, hogy saját munkákat mutathassunk be, azokról beszélgethessünk, segíthessünk egymásnak a továbblépésben.