Hozzászólások

Oké, küldök szabadgyakorlatba nem montázsolt képeket.

Ildi, más is a saját szemével lát, de azért tanul, gyakorol, hogy a saját szeme ne csk saját magának, belső használatra szolgáljon képekkel, amiket rajta kívül nem ért senki. AZ egy dolog, hogy kurva sötétek a képeid, erről már szóltam máskor is, arra is azt mondtad, hogy de neked így működik. Annak, aki meg akar tanulni fotózni, arra kell törekedjen, hogy a képei értelmezhetőek legyenek. A képeken számon lehet kérni, hogy ami a fejedben van, azt tükrözik-e, képesek-e abból minél többet átadni a néződnek. Ez számon kérhető, sőt. Nem a magyarázat érdekel, nem ezért beszélünk a képekről, hanem hogy a saját belső világod, ami a célod volt, azt eléri-e a kép, vagy sem. Itt annak, amit látok, semmi köze ahhoz, amiről beszélsz.

Valóban ezek nincsenek a képen, rántotthúsos képet küldök Szabadgyakorlatba. De én nem leltárt akarok készíteni. Nekem lejön, hogy kocsma, lejön, hogy ilyen emberek ülnek ott. Lejön a keskeny járda, lejön, hogy a csajszik leszorulnak az úttestre az autók reflektorfényébe, és ha elküldöm nektek külön-külön a képeket, nem lesz ennyire bebukva, mert nagyobbak lesznek. Én az én szememmel látok, aki erre kíváncsi, az megnézi a képeimet. Minden magyarázat, amit adok, csak mellékes, teljesen más dolog, ezt nem lehet számonkérni a képeken. Legfeljebb kiegészíthetik egymást.

Németh Szilárd, keress rá.

Oké, elemezzük a képeket. Azt mondod, ez egy étterem, kocsma. És hogy isteni a csirkemell. Ez van belül, az első képen? Nem. Ez nincs a képen. Ami nincs a képen, az javarészt nincs. Tehát ha nem utalsz arra, hogy ez egy kocsma, honnan tudjam én, a néző? És ha nem tudom, akkor mitől jöjjön az a hangulatom, ami neked?

Másik kép. Ki kell menni a 2 centis járdára dohányozni. Mi nincs a képen? A 2 centis járda és a dohányzás, mellékesen még az utalás a kocsmára sincs rajta. Ami van, azok formák, de értelmezhetetlen formák. Ezért ezek a hangulatok, amit mondasz és amit a néződnek általad kéne érezniük, nincsenek a képen.

:D a rezsibiztos-nyakú mit jelent? ugye, elmondod?
Rendben, a montázs nem volt jó ötlet, mert egyedül egészen mások a képek, mint így együtt.
Amúgy ez nem egy konyha :D ez a Wichmann nevű nagyon régi szórakozóhely-kocsma, isteni rántott csirkemelles szendvicset csinálnak, mindig friss. És mivel mindig ki kell menni a 2 centis járdára dohányozni, ezért ez is hozzátartozik nekem ahhoz a hangulathoz, amit ott érzek.
A rezsibiztos-nyakú vendég, hát igen, ott ilyen emberek is megfordulnak, meg még ilyenebbek. Meg sok lilaködös bölcsész-volt bölcsész is.
Elküldöm szabadgyakorlatba a két képet, külön, de lehet, csak az egyiket. A rezsibiztos-nyakú képet lehet, nem erőltetem :)

Próbálj a néződ szemével nézni. Aki nem volt ott. te vagy a szeme.

Két kép. Az egyik színes, a másik nem. Miért? Az egyik valami belső tér, a másik talán külső. Miért? Az egyiken egy rezsibiztos-nyakú fickó, valami konyhában, a másikban nem lehet tudni, hol és mi, csak formák. Miért? A néződ ebből nem tud tájékozódni, részint a tónusok nagyon erős bebukása miatt, részint mert nincs a két kép között kapcsolat.

Nincs olyan sok minden megfejtenivaló és értelmeznivaló a képeken. Amint ültem a Wichmann-ban, meg álltam előtte, ezt fényképeztem, ez ragadta meg a figyelmem. Külön-külön jobban tetszenek nekem, de szerettem volna érzékeltetni, hogy egy és ugyanazon helyen készültek.

Nekem okaim nincsenek, számomra egyesével is értelmezhetetlen, együtt főleg, na, nem tudok mit mondani.

Először mondd el a te okaidat, és utána elmondom én az enyéimet :)

Nem értem, több okból sem.

Új hozzászólás