Hozzászólások

Nos, én mostanáig bolyongtam a guglistreetviewvel, vajon honnan fotózott ez a jány? Érdekes, mert ha van ott egy söröző, akkor többet kellene látnunk, a netes felvételeken nekem az utca szűkebb, Ildi megszélesítette, hogy elindulhassak a Kárai galériától, ha nem adott volna címet a képnek, meglehet jobban tetszene ill. csak egy utcai fotóra, éppen egy elsuhanó járókelőre gondolnánk. Még én sem választottam témának a streetphotot, pedig tetszik a dolog, de egyben tartok is tőle, na majd kiderül. Most már jócskán beborult, hálistennek, esik, essen 4 napon át, s aztán meglessük Ildi,  a bőrigázott pestieket a  reggeli fotóidon :-)

Ildi, ez szerintem nem tetszés kérdése, hanem ez a kép nincs fejben kitalálva, emiatt nincs kompozíciója és ettől nem tud a néző mit kezdeni az esetleges vágásokkal és képalkotó elemekkel. Ha az megvan, miért csinálsz egy képet, akkor az is meglesz, hogy mit hova teszel rajta. A cím szerint ez a lányról kéne szóljon, de ő most nyaknál fullasztóan vágva véletlen szereplő, kb mintha épp eltenni készültél volna a fényképezőgépet, de az véletlenül elsült volna. Ha elfogadsz egy javaslatot, az utcán mindig erős kérdés, mit miért fotózunk. Miért azt, miért onnan. Több időt szánj rá, hogy figyeled a környezetet, gép nélkül, és szemlélődsz, hogy mi történik, kiválasztod, mi érdekel belőle és csak utána kezded el a géppel komponálni a látványt. Az esetlegesség ritkán előnyös, főleg utcafotónál nem, mert ott ráadásul kurva sok a vonal, a forma, aminek valahogy stimmelnie kell. 

Ez így túlzás Ildikó, csak van rengeteg minden a képen, csomó tábla, autók, érdekes épületek (Dohány u. sarka?),  és próbálok rájönni, hogy Te mit vettél észre. A cím szerint Petrát, de nekem aki őt nem ismerem több derül ki az utcáról mint róla. Petra napszemüveg mögött van (így eleve olyan mintha elbújna a megismertetés elől), és bár a tükröződése ritka érdekes lenne, de nem kap hangsúlyt a képen.

Sajnálom, hogy nem tetszik nektek.

Egyet kell ertsek, tobb itt a bizonytalansag, mint szokott. Utcan fenykepezni nem egyszeru, de annyian csinaljak rosszul, hogy erdemes lehet egy kis idot raszanni, es nem beallni kozejuk.

Itt egy picit bajban vagyok Ildikó. :) A képen nagyrészt az utca van, Petra csak bekandikál a képbe. Ha ez esetleg egy olyan barátnőmmel kiültünk kávézni élethelyzet (ezt talán az a kis korlátdarabka idézi, de elég bizonytalanul) akkor kevesebb utca és több előtér (asztal) jót tenne a képnek.

Új hozzászólás