Házi baguette, én még ilyet nem pipáltam. Hévízi barátainknál vártam minket ezzel. Zseniális.
Francia Baguette – Emile Henry
hozzávalók:
3 csésze finom liszst
1 teáskanál finom só
1 csésze víz
1 teáskanál élesztő (szárított)
melegítsd fel a vizet 40 fokosra (kézmeleg feletti)
lisztet sót, élesztőt keverd össze egy nagy tálban, majd öntsd rá a vizet és dagaszd kézzel sima labdává
konyha ruha alatt keleszd 40 prcig
gyúrd meg jól a tésztát újra és formázd meg a baguetteket belőle (3db) keleszd tovább 20 percig letakarva.
Sütés előtt vizezd meg a tetejét és írdald be 3 helyen.
Sütés 25 percig 240 fokon letakarva, majd további 15-20 perc fedő nélkül, amíg megbarnul a kérge.
Namost még annyit, hogy ez egy baguette sütő kerámia formában készült, szóval felteszem az elengedhetetlen hozzá, de én teszek egy próbát anélkül is :)
Köszi, ki fogom próbálni.