Hozzászólások

Zoli, semmit se kell elfogadj bemondásra. 10 képből is meg lehet mondani, hogy valaki merre halad és hol tart kábé, egy képből is sok minden kiderül, de a lényeg az, hogy te hogy érzed. Ha úgy, hogy beletetted, ami kell, oké. Én azt látom a képeid alapján, hogy van érdeklődésed a stock fotós irány iránt, azokat az elveket, ami ott kell, érted. Van mit dolgoznod még vele, mert meg kell találd, mi az, ami nem közhely vagy nem már mások által túl sokat használt dolog.
Ennyi.

Zsolt, részben jól érzed, részben nem. A 365-re küldött képeimből levonni ilyen konzekvenciákat kicsit azért meredek. Szóval röviden: Bár nem tudom mit értesz kamuzás alatt, de én biztos nem kamuzok, az nem az én műfajom. A 10es-re pedig biztos nem törekszem mindig. Ezt aláírom. A 365ből talán 10 olyan kép lesz. (Nem, nem 10es, hanem 10 olyan, ahol törekedtem :) )Ebben igazad van, ez az én saram és nyilván nem veled szúrok ki. De mondom, ebből a játékből messze menő következtetéseket levonni nem érdemes. A többi dolog amiről írsz pedig részben igaz, részben nem. Részben pedig nem értem :)

Zoli, tudod, az a baj, hogy ha félvállról veszed, akkor az nem nekem lesz rossz, hanem neked. Picit olyan a fotográfia is, mint mondjuk az ezoterikus gyógyítás. Lehet kamuzni egy darabig, csak elvész a hiteled. És főleg, amikor az ember még építi magát, tanul, ez bajos lehet. Nagyon sok olyan emberkével hozott már össze a sors, akikben volt tehetség, de vagy elkamuzták, vagy túl hamar hitték el. Tudom, a mai kor arra viszi az embereket, hogy idejekorán valamivé váljanak, mondjuk fotóssá, akkor is, ha sok kérdésről lövésük sincs még, majd kidumálják. Elég végignézni a facebookon, hány art, artist, művész van (jobb szokták szeretni az angol meghatározást, mint a magyart, azt még ők is túlzásnak érzik.

MIért mondom ezt? Azért, mert van fogékonyságod a fotóhoz, akár mondhatom tehetségnek is, de gyakorlat és tudás híján ez még nem elég, és mintha azt érzékelném, hogy kezdesz távgyógyító lenni, elhinni, hogy már kamuzhatsz is. Mondom, magad csapod be. Nem kell mindig 10-est dobni, de azért törekedni kell az épülésre. Szóval hajrá.

Teljesen jogos amit Zsolt az első hozzászólásában ír. Elgondolkodtató. Viszont örülök István órás hasonlatának, mert nekem is az ugrott be. A miértekre meg nincs válasz. Vagyis nem órának indult, csak észrevettem a fogpiszkálót, ami egyébként nem sűrűn van nálunk hamutálban és ezért kattintottam le. Meg már késő volt és kellett valami. De ahogy felmásoltam gépre, és megnéztem, akkor egyből órát láttam én is.

Oké, elfogadom, ebben igazad van! Ezért gondoltam, hogy eleve FF lehetne, az levenne egy felesleget pl.

Én értem ezt, kábé eddig is értettem, csak mindezt úgy is meg lehet csinálni, akár ugyanezekkel az eszközökkel, hogy az fotó legyen, és ne csak mélyre kapargatva jöjjön elő valami tudatalatti kosárból. Miért a vágás, ha óra akarna lenni. Miért a barna szín, miért van egyáltalán szín, miért miért miért. Sok. A miért.

Még akkor nem teljesen érted mi van itt velem :) A törött fogpiszka persze, gusztustalan valami is, ez az ócska üveghamutartó is, a csikk, a hamu, a háttér sem szép. Fujj az egész, nem hoz semmi esztétikusat. De ránéztem és elsőre egy falióra jött formailag, még a számok helyei, az osztások is ott vannak. Fel sem fogtam mi ez hirtelen, ponotsabban, azt az ócska faliórát láttam meg. Második hulllámban jött a realitás. Az elnyomott, eldobott cigi még filmekben is valami végét hozza, valamin átlépnek, mennek tovább, bennem ez nagyon erős üzenet. Ráadásul csak egy csikk van, nincs másik, sem új cigi - az egészen mást hozna. Hihetelen finom jelzések sorozata, amire fogékony vagyok, ennyi. Lehet, hogy filmes eszköztár, vagy enm tudom mi, nem nagyon érdekel. De nem egy momentum van benne... Nekem ezért hozza a megunt várakozást végső soron. De nem vitatom, esztétikai polgárpukasztás is lehet, mert valóságában nem szép. De mondom, ez nekem most nem baj, mert sztoriba vitt.

azt hiszem, kezdem érteni talán, hogy mitől lesz ez neked ötletes, mert van egy momentum benne, a törött fogpiszkáló, és az lefoglal, és nem látod közben az egészet egyben, hogy mit ad ki.

Ránézek, és ez jön: 18:55. Eddig vártam. Kész. Vége!
Szerintem baromi ötletes, de lehet hogy FF-ben jobb lenne...

Zoli, ez így nem kép. Azért, mert nincs esztétikája. És ez nem azt jelenti, vagy nem azért nincs, mert szemetet ábrázolsz, hanem mert ebben az ábrázolásban nincs rendszer, nincs benne rendező elv, sőt, még a káosz esztétikája sincs benne. Azért mondom ezt el, mert ahogy érzem, két végletet mutatsz, vagy a rendet, esztétikát, formát, tartalom nélkül. vagy mint itt, tartalmat, de szervezőerő és esztétika nélkül. A személyesség fontos dolog, de sokszor marad rejtve a munkáidban.

Új hozzászólás