Hozzászólások

Zoli, ha lerágottnak hat, akkor is fontos lehet, nem csak ez, minden, ami a környezetünk, az életünk, ha elhagyjuk, akkor marad az ország halszagú.

Roland, nem vettem támadásnak, csak nagyon ritkán fejtem ki a véleményemet dolgokról, ezért ez most kirohanásnak tűnhet :) És nem neked vagy a hozzászólásodnak szólt, hanem csak úgy ki az éterbe.
Zsolt, a téma tényleg jó, csak unalmasnak érzem. Mármint olyan lerágott csont. Szemétben élünk, mi újat mutathatnék? De azért megmutatom hogy ma este mi a helyzet a hozzám legközelebb lévő szigetnél. Lásd mai napi képem.
István, köszönöm, örülök, hogy tetszik.

Elolvastam, úgy jobb sokkal. Nekem ettől függetlenül tetszik a biokuka makulátlan lekerekített teste és a szemeteszsák rumlija közti kontraszt.

Zoli, amit írsz, jó, és ezt meg kéne fotózni, mert fontos.

Tyű. Igen. Nem akartam én offenzív lenni, sőt, saját hülyeségemet írtam le, hogy jó a téma, csak én nem láttam elsőre amit láttatni akartál, illetve hogy én hogy csináltam volna. De az meg ízlés.
Valóban, arra gondoltam hogy a polgár eldobálja a szemetet, a szelektíven gyűjtő színes kupolákhoz oda van támasztva a hegynyi szemeteszsák, ilyesmi. Itt is ugyanezt a szitut láttam oda, nem tudtam a hátteréről. Az úgy még jó hogy dühítő. Ha már rendelkeznek, teremtsék meg a feltételeket is hozzá, fennakadások nélkül.
Rejtett áremelés.. nekem is ki van vele a bokám. Meg a tervezett elavulással. De az már másik mese.

Röviden, a téma jó, támadás nincs, jó hogy megcsavartad. :D

Nos, mivel mindennapi problémákról volt szó, így ez nekem azonnal adta magát. Városunkban január 1-től ugyanis bevezettek egy új szemétszállítási rendszert. A szelektív hulladékgyűjtés nem új dolog. Nálunk is léteznek a szelektív gyűjtő szigetek, az más kérdés ki mennyire használja, illetve ha igen, mennyire használja jól. Néha elképesztően elkeserítő a látvány ami egy ilyen sziget környékén van. (ez is megérne egy fotót, de inkább nem) Szóval itthon az új módi az, hogy az eddigi heti egy kukaszállítás módosult. Eddig bármit belerakhattál. Most több napon is elviszik, viszont szigorú feltételekkel. Átlátszó, lebomló kukazsák, és persze szelektíven gyűjtött hulladék. Azaz, amit eddig hetente elvittek, az a vegyes. És 4! hetente viszik el. Hetente visznek viszont "bio" hulladékot. A/4-es oldalon leírják szépen mit hova. A szaros pelenkától, a taknyos zsebkendőn keresztül a csempekályhákban keletkező hamuig. Ebből azért voltak/vannak konfliktusok. "Ezt miért nem viszik el, azt miért viszik el?" Semmi baj nincs a szelektiv gyűjtéssel úgy általában véve, csak ahogy az lenni szokott, a kivitelezés nem egészen problémamentes. De ezekre itthon megvannak a fórumok, én nem kivánok részletesen írni, róla, csak felvázoltam a szitut. A képen egy biokuka látható, speciel erre hozták létre és adtak minden háztartásnak belőle. Mellette az a "vegyes" szemét látható, átlátszó zsákban, ami se nem bio, se nem papír, se nem szelekítv (műa. üveg. konzerv stb). Azért van zsákban, mert a vegyes szemétre szánt kuka aminek 4 hétig kellene, hogy elég legyen, kb két hét alatt megtelik. Amit ugye eddig hetente vittek el. Pedig mi azért szelektíven gyűjtünk.

De nekem nem ezzel van a bajom. Hanem azzal, hogy a boltban a százas zsepi 90db-os. A 20 szálas cigi tizenkilencszálas. A nagy fejföl 375g-os (régen 500 volt). Minden apja faszát kicsire, kompaktra, gyorsra, elősütöttre csinálnak, aminek a következménye az, hogy több a csomagolóanyag. Ha nagyon ráérnék, kiszámolgatnám, hogy egy átlag háztartásban mennyivel több szemét keletkezik azért, mert az 1L tej csak 9dl... Arról nem is beszélve, hogy ez egy rejtett áremelés. De azt teljesen más probléma, ami szerintem további problémákat szül. Ez persze csak a jéghegy csúcsa, amit én látok innen.

Szóval Roland, amikor azt írod, hogy "igenis mi tehetünk róla, hogy ővjuk-e a környezetünket" kire gondolsz? Persze, ha a polgár eldobja az szemetet az utcán, azt büntetném, de a kormányunk, illetve a multik is nagyban hozzájárulnak ehhez. De nyilván erre van igény. Na mindegy, erre nem kell reagálni, nem szoktam ennyire kirohanni, söt, semennyire. Értelme sincs. Alkalmazkodok.

A képre visszatérve, igen, tényleg üres lett a közepe, a szemétből mondjuk nem akartam többet mutatni, de talán lehetett volna. Ez most ilyen lett.

Én köszi :)

Zoli, teljesen más irányból közelítetted meg a kérdést, mint ahogy én azt elterveztem. Igaz, a témakört teljesen lefedi és megfelel mindennek. Elsőre mikor néztem, azt gondoltam, hogy jó ez, de hiányzik belőle a történés, Zsolt szavaival élve, "üres a színpad".
Aztán most jobban megnézve ott van a sarokban az a zsák. Na! Ezzel lett teljes nálam, így már átjön a lényeg, hogy igenis csak mi tehetünk róla hogy óvjuk-e környezetünket.
Szép észrevétel, szép kontraszt. Egy kicsit lehetne több abból a zsákból, látod, én nem találtam meg egyből, hiába világos, ami vonzza a tekintetet, nekem a szemem a BIOKUKÁN áll meg. De lehet másnak egyből megvolt :)
Köszönöm Zoli!

Új hozzászólás