Szülinapi ajándék
Barátnőm június 25-én volt 40 éves. Egyedi ajándékkal készültem az ünnepre. Mivel ő szereti a köveket 40 szót írtam 40 kőre. 40 szót, ami számunkra fontos.

Személy szerint én nagyon szeretem ezt a képet, mert az Anita munkáiban nagyon sokszor jelen vannak ezek a kis tárgyak, makettek, csuhébabák, figurák, animációs játékok. Ez egy nagyon kedves verbális és formai játék, talán egy picit a fénnyel még jobban lehetett volna játszani, hogy ezek a kavicsgömbök még jobban kidomborodjanak, és nagyon jó ez az ajándék, amit itt mutatsz. Ha elolvasom a hozzáfűzést, amit a képhez írtál, teljesen értem a szándékot, hogy Anita úgy jelenik meg ezen a képen, hogy a kézírását látjuk, a ritmusát, színeit látom; mégis azt mondom, hogy maga a fotó nem tartalmazza a barátom kategóriának azt a keresését; a személyed, a jelenléted továbbra is csak egy függöny, az alkotói kreativitás függönyén keresztül, szemérmesen jelenik meg csak, sejthető csak. Keresd még mindig a képekben magad, mert még mindig egy vékonyodó falon keresztül beszélünk egymáshoz, ott van az a fal, hogy ez az internet miatt van, a külvilág miatt van, azt nem tudom, de itt is azt mondom, hogy mint geg, mint a Dokumenta fesztivál egy darabja, ez a kép tökéletesen működik, de mitől Anitás ez a kép, hol van benne a megismételhetetlenség? Nem tudom. Jár érte a két disznó, de szeretném, ha a barátom kategóriában is küldenél még anyagot. Ez a leírt történet, hogy a barátom 40 éves lesz, és... akkor lenne számomra személyes, ha látom azt az estét, az embereket, az öleléseteket vagy a csendeteket, a sírásotokat, a korty üdítő melletti elgondolkozást, vagy az eufóriát vagy a táncot – az embert keresem ezekben a képekben.
   Hozzátenném, hogy ezek a szavak és kategóriák nagyon jók, és ezekből akár még meríthetünk is a következő leckékhez is, és erre akár jár még egy plusz disznó is, de azt gondolom, hogy az a bátorság, hogy ilyen szavakat leírunk, amik között nagyon határozott fogalmak is szerepelnek, akkor ez egy bátor dolog, ezt ajándékba adni is bátor dolog, de a képi megoldás már bátortalanabb ennél. A tárgy bátrabb, ezek a kövek, és a fotót is kezeld ugyanezzel a bátorsággal, mint a pici tárgyakat, ahogy manipulálod, egyértelműen látszik, hogy a kézi munka, tárgyak alkotásában nagy magabiztossággal mozogsz, és ezt vidd át a fotóra is, hiszen az is egy kézi munkás dolog. Ne félj tőle, ez is ugyanolyan kézimunka, mint a kövek megfestése vagy a csuhébábok, láss neki így, és tedd bele magad. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Ajándék és düh című műsoromhoz ezt a képedet választottam ajánlónak.

Drága barátnőm belépett a bűvös 40-esek táborába.Közvetlen kolléganőim már 40-en túl vannak,nem sokkal,de túl.Mindegyiknek ezáltal depressziós kedvük van.Már leírták magukat.Én 39 évesen példát szeretnék nekik mutatni kitartásból és életszeretetből.És nem hagyom,hogy barátnőmet ,és jövőre engem is bekebelezzenek ezzel a 40-es dumával.Szóval ezért az ajándék,és ez bővül évről-évre 1-1 kővel és tapasztalattal.

nagyon kreativ es kedves...
Gondolom mindennap kihuz egy kovet a kis bortokjabol es elmelkedik a felirt szovegen :)

Le a kalappal előtted! :-)

Az ajándékozás lényege,hogy az ajándékban legyél bent egy kicsit magad.Így aki kapja,annak mindig jelen,aztán emlék maradj.Nem a pénzbeli érték a lényeg,hanem az ötlet,és a személyreszabottság.És még egy fontos dolog:ne csak azon az egy napon ünnepeljünk valakit,és ne csak azért mert valamije van .Az év többi napján se feledkezzünk meg róla.Elég egy kiránduláson gyüjtött kő vagy egy szál,magunk által szedett virág.Az igaz barát értékelni fogja ezt.

Jó kis ajándék! Én nem tudok kitalálni soha semmit, szóval ha lesz valakinek valamije, és nem aznap tudom meg, akkor majd kikérem a véleményed. Ha meg aznap tudom meg, akkor meg mehetek megint a boltba.

Új hozzászólás