Minden, amit tudni akarsz a Gundelről, de sosem merted megkérdezni.
Tájékoztatjuk, hogy a jelen honlap cookie-kat használ olyan webes szolgáltatások és alkalmazások nyújtása céljából, melyek cookie-k nélkül nem lennének elérhetőek az Ön számára. A jelen honlap használatával Ön hozzájárul, hogy a böngészője fogadja a cookie-kat. A beiratkozáskor elfogadja az Európai Unió EDPR szabályozása szerinti adatvédelmi tájékoztatónkat, melyet ezen a linken olvashat el.
Minden, amit tudni akarsz a Gundelről, de sosem merted megkérdezni.
A Látszótér Alapítványt
banki átutalással
MagNet Bank
16200120-18524112
vagy PayPalon keresztül
Gundel palacsinta
HOZZÁVALÓK 10 DARABHOZ
2 db tojás • 240 g liszt • 300 ml tej • 300 g szódavíz • csipet só és cukor • 300 g dió • 120 g kristálycukor • 80 g tej • 10 g mazsola • csipet fahéj • reszelt narancshéj • 300 g étcsokoládé • 300 g tejszín • 50 g rum
ELKÉSZÍTÉS
A tojást, a tejet, a cukrot és a sót keverjük el egy habverővel, adjuk hozzá a lisztet és keverjük el csomómentesre. Szódavízzel állítsuk be a tészta sűrűségét – leginkább híg tejföléhez hasonlítson –, majd fél órán keresztül pihentessük.
Egy kiolajozott, kb. 20 cm átmérőjű palacsintasütőt hevítsünk fel, öntsünk bele kb. 1/3 csészényi tésztát úgy, hogy az egyenletesen bevonja a serpenyő alját. Kb. 20 másodperc sütés után a palacsintát fordítsuk meg és süssük készre.
A diót szárazon pirítsuk meg, majd a felét daráljuk finomra, a másik felét pedig durvára. Öntsük össze a többi hozzávalót, forraljuk fel, majd forrázzuk le vele a diót.
A tejszínt kezdjük el melegíteni, adjuk hozzá a csokoládét és olvasszuk fel benne (óvatosan, figyeljünk, hogy ne forrjon fel), majd keverjük simára és adjuk hozzá a rumot.
A palacsintákat a diótöltelékkel töltsük háromszög alakúra, tálaljuk csokoládészósszal és hintsük meg porcukorral.