[jwplayer|config=radioplayer|file=/sites/default/files/13/01/kockas110126_1.mp3|image=/sites/default/files/noimage.png]

Tallér Boti osztálytársammal beszélgettem néptáncról és hasonlókról.

   "Boti elaludt."
   "- Nem, nem, itt vagyok!"
   "Annak a népzene gyűjtőnek, akiről Boti beszél Pesovár Annával van valami kapcsolata?"

Nagy Oldman István:
Jó, ha valaki ápolja a népzenét és a néptáncot, de számomra sajnos az jött le a riport alanyával kapcsolatban, hogy Ő is megvetéssel nyilatkozik a “hülye amerikaiak”-ról, meg a “tuc-tuc” zenéről,.. szerintem egy művésznek nem szerencsés így nyilatkozni egy másfajta művészeti ágról,.. persze véleménye lehet, de akkor ne is legyen elvárása, hogy róla is elkismerően nyilatkozzanak. A riport jó volt, távol áljon tőlem, hogy minősítsek bárkit it, de én “zenész” vagyok, és az autentikus népzenétől, a jazz-en keresztűl a “tuc-tuc”-ig minden stílust “művelek” és olyan jól megférnek egymással, csak egy kis alázat kell hozzá, és a másik műfaj tisztelete. A népzene, és a néptánc nem a többi műfaj miatt van kiveszőben. A többi műfaj ehhez képest múlandó kis “hóbort”. :) Inkább a szociológiában keresném az okát.
…. és mi különben is szeretjük!
A “szórakozásból elkövetett” táncolásra a néptánc sajnos (nekem) nem megfelelő, mert nagyon hamar kifáradok tőle (próbáltam) éppen ezért mély tiszteletem a műfaj képviselőinek, nagyon durva fizikai megterhelés egy-egy fellépés.
A zene és a tánc iránti mélységes szeretetem miatt is köszönöm Kockásnak az interjút, élőben nem, de felvételről végighallgattam! Remélem nem veszi senki zokon az őszinteségemet!
Pusszantyú!
Oldy

Bach Viktória:
Köszi Oldy, hogy végighallgattad. És a véleménynyilvánítást is köszi. :)

Új hozzászólás