Ezúttal Chaplin első filmeiről fogunk beszélgetni. A Kis Csavargó útját követjük a kezdetektől a Kölyökig...

Hozzászólások

0
Értékelem!

Köszi Viki a technikai kiegészítést, és hallgasd velünk a Régi idők moziját máskor is! Jövő kedden John Ford filmjei kapcsán kis kitérőt teszünk a western filmek műfaja irányába, bizony jól jönne a szakmai hozzászólásod!

0
Értékelem!

Szuper adás volt. A technikai részletek a filmhez: 12 képkocka / mp-nél kezdünk el mozgást érzékelni, a mostani filmek sokkal töb fps-sel futnak, a régi "szabvány" a 24 fps volt, a némafilmek azok valóban 18fps-sel forogtak, és emiatt tűnik úgy mintha gyorsítva lenne a mozgás.

0
Értékelem!


-- El kell mennem taxizni. Most egy darabig csak hallgatom.
-- Tíz láb hosszú jelenet az percben mennyi? -- Jó kérdés, ki lehetne számolni valahogy csak nem tudom mennyi fps-el ment.
-- Azt mondja az internet nepe, hogy 8mm-es filmre 18fps-sel forgatott, az ~45mp
-- Csaba ekkoriban egy teljes film 24-25 perces, "buci átalakul Harmonikává", kacsintanak ki a készítők a rokon filmes minisorozatra
-- Tökéletesen hihető, hogy a kor filmszínház-látogatója elvárta, hogy kiskanállal etesse a film. A mai (bármiféle művészi igényű) film (és néző) inkább gondolkodtatni (és gondolkodni) szeret.
-- "One A.M." így érdemes megkeresni, zseniális a film. Ez egy részlet a zenéjéből, zseniálisan adja a "zenei részeget"
-- Zseniális kép... és erre a zenére kergetőznek fel-alá. Mennyivel közelebb állt a maihoz a fotó, mint a film, azt is mondanám ezt a képet nézve, hogy azóta a fotó nem fejlődött
-- Nics rajta insta-filter. Kövület. -- Hát, azért de, és szerencsére nem csak insta irányba :) -- uuuuugy vartam :D
-- Mellesleg minél többet hallgatom a Chaplin műsorokat, annál jobban múlik el belőlem a vágy, hogy újra megnézzem őket. -- Igazán köszönjük :) Ebben az adásban pl. mi az ami kedvet szeg?
-- És ez már a Kölyök zenéje... -- Jöhet a folytatás. Nekem tetszett. Főleg így képesítve. -- Jöhetnek a komolyabb filmek -- Igen, innentől jönnének a komolyabbak
-- Szerintem minden jelenlevo kapott mar hideget-meleget
-- Hogyhogy spotok után van a fanfár. És nincs lekonf. Minden felborult?
-- Köszönet az ismeretek terjesztéséért, jóéjeket és élylyen a hétvége!

Új hozzászólás