12 perc Valentin napra

Nagyon jók ezek a címek, de hogy miért pont 12, miért nem 11, vagy 13, azt nem tudom. Lehet, ez valami irodalmi utalás akar lenni, nem tudom most visszafejteni, de nem is muszáj. Viszont ha ilyen utalásjátékot játszunk, akkor a Ghymes-nek van egy videója, a szám címet nem tudom pontosan felidézni, de valami Tánc a jégen, tánc a hóban – annak volt egy ilyen klipje, ahol az emberek és a két szereplő az ujjával táncikált. Úgyhogy ilyenféle kötődésem van a dologhoz. A kivitelezésnél pedig utalni szeretnék Balla Demeternek az Élet védelme c. képére, ami két kezet mutat, amelyek tartanak egy tojást. Első pillanatra azt mondod, hát egy ember tart egy tojást. Aztán látod a különbségeket, és rájössz, hogy egy férfi meg egy női kéz tart egy tojást. Nem evidens, de azért viszonylag hamar leesik ez a fajta geg, és ettől lesz az egésznek áttételesen is értelme. Itt most ezt a fajta áttételezést hiányolom. Tehát lehetne ez egy ismerkedős sztorinak a lebábozása. De ahhoz meg az kéne, hogy valóban, ha kell, akkor különbséget találjak a két kép között. Én abszolút el tudom azt is fogadni, hogyha ez két nőt, vagy két férfit akar mutatni, de akkor meg azt kell tudnom érzékelni. Lehet, hogyha kevésbé van szűkre vágva, akkor jobban felismerhető, jobban átélhető az üzenet, nem tudom. Mert valahogy nem ártana, hogyha abból valamennyit kapnék, hogy ezt valaki csinálja. Tehát hogy érezzem azt, hogy itt valaki valamit nagyon el akar mesélni nekem, de nem mer a valóságban valamit kimondani, hanem felhasznál hozzá egy ilyen áttételezést. (hegyi)

Hozzászólások

49
Értékelem!

Lehet, hogy nem arcnélküli önportréba kellett volna tenni, inkább szorgalmiba, mert nem önporté volt. Szóval így az igaz, ha keresed benne azt a geget. Valójában csak két emberfigura  akart lenni, nincs benne nő vagy férfi, mindegy mit csinálnak, táncosok, vagy csak beszélgetnek, mindegy, egymás felé fordulnak. Olyan tér, láb, térdhajlat-szerű nekem, ami nagyobb kivágatban eltűnt.  A Ghymes videó nincs meg nekem. Köszi.

56
Értékelem!

Agyas kép. De majdcsak eljutok már végre odáig is, hogy elemezzek.

51
Értékelem!

Ja bocs, nem!!! Rafinált vagyok, és András zseni! :)))

48
Értékelem!

:) Hát, mégsem vagyok olyan rafinált. Andrásnak igaza van... :)) Köszi!

57
Értékelem!

Na ezt rosszul írtam, szóval ujjperc.

57
Értékelem!
57
Értékelem!

Coelhonál István ez a téma 11 perces. Tévedek netán?

44
Értékelem!

Köszi a figyelmed! :)) Igen, ilyesmit láttam benne én is. És olyan kíváncsi vagyok, hogy a 12 percre rájön-e valaki, mert azért ott van az is a képen :))

49
Értékelem!

De jó! Elsőre táncosokat láttam :)

Új hozzászólás