Árnyjáték
"Vagyunk ketten két szép nyárfa,
s búvunk egymás árnyékába"

Ez egy nagyon messzi asszociáció. Olyan, mint egy bonsai, vágysz a természetre, de abszurd, hogy egy kőfal előtt találod meg a vágyad tárgyát. Így ebben a formában megér három disznót, szép kompozíció, de kevésbé vágy, mintsem tájkép. Ha az a vágyad, hogy legyél beszorítva a házak közé mint ez a fa, az elég szomorú üzenet. Maradjunk abban, hogy ez szorgalmi és egy disznó, a vágy leckének neki kéne futni mégegyszer. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

32
Értékelem!

Most mondtam el a címét, amit én csináltam.:-) Perze még kell várni egy-két hónapot a javítására.:-)

28
Értékelem!

melyik kép márk? picit szétcsúszódsz, heló. :)

34
Értékelem!

Ja, akkor már (egy ideje) előre érzem, hogy bukta az utolsó kép2 is, mert két különböző történet van benne egyszerre, és egyik elrontja a másikat. Elméletileg.

24
Értékelem!

nem tudom, majd Gábor megmondja. Az a baj a verbális asszociációs lánccal, hogy minél több elemből áll, annál nagyobb az esélye, hogy a néző valahol leakad. Ez nem azt jelenti, hogy csak a direkt megfogalmazás a jó, sőt. Hanem azt, hogy például ebben az esetben a kép alkotó elemei és extremitása elviszi a fókuszt arról az üzenetről, amit Gábor leírt. Vágy a távollévő kedves után - hát, ez nekem egy városi fal előtt álló magányos fa és az árnyék képével nem ugrik be megfejtésként, mert a fa, az urbánus élet erősebben van a képen jelen ahhoz, hogy ennek az üzenetét elnyomja. Magyarán a fa és város közti kapcsoolat kiütötte a lehetőségét a más értelmezésnek az erejével.

29
Értékelem!

Szerintem arra gondol, hogy nem érti az elemzést, mert ti máshogy értelmeztétek a képet, mint ő (vagy én), nem?

39
Értékelem!

Gábor, fel ne add. Épp azt szeretnénk mindenkinek mondani, hogy aki nem kapott 3 disznyót, az tessen elgondolkodni a feladaton és nekifutkorászni, nem hagyni békén, hisz ennek az egész estiskolásdinak csak így van értelme.

35
Értékelem!

Asszem feladom a vágy leckét.
Én a távollevő társ utáni vágyat már ennél jobban nem tudom megcsinálni.
Ennél direktebbet, mint egy távoli fa árnyékához simuló fa, már nem is nagyon szeretnék.

20
Értékelem!

csodás látványba botlottál, szép lett a kép is!

32
Értékelem!
31
Értékelem!

hm..végre találtam egy képet, mellyet a napaliba is kitennék..kösz

36
Értékelem!

A kép az jó! De ha ez nyár fa akkor èn vagyok a pápa. Tudom hogy csak idézet.

Új hozzászólás