Film rólam és film a filmről. Zene: k&d

Kedves Zoltán, nagyon örülünk, hogy Angliából is érkezett tanulónk, és hogy mozgófilmet küldtél. Ha kategóriába kellene besorolni, a Roland típusú filmek közé sorolnánk, hisz ez is némafilm. Ez azt jelenti, hogy a képek tulajdonképpen függetlenül müködőképesek az aláfestő zenétől. A zene azonban nagyon meghatározza ennek a filmnek a stílusát, ritmusát. Repetitív zenét hallunk pop vátozatban (ennek van komolyabb formája is, a 60-as, 70-es években Steve Reich, vagy a 180-as csoport) és ez a zenei forma repetitív képet generál. De ha abból indulunk ki, amit itt zenében hallottunk, ez a zene mégiscsak építkezik, picit dúsabban, mint azt megszokhattuk, ezért azt kell hogy mondjam, hogy a képeknek is variabilisabban kellene egymásra épülniük, és ez nem attól függ, hogy rövid vagy hosszú filmet látunk. Három nagy egység kapcsolódik össze, a kéz az egérrel, majd ez egy számítógépes keretbe, majd ez önmagába újra, kép a képben. Viszont az alap animáció is 3-4 ismétlődő gesztust használ és ezek így igazából a film felére fáradtabbakká válnak, nem hoznak új képi információt, elveszti az izgalmát az amúgy nagyon jó ötlet. Szeretnénk rólad többet megtudni, mert most a technika elnyomja az embert az üzenetben. Márpedig az Estiskola kezdeti vállalt célkitűzései középpontjában azért az ember szerepel, mert mi amúgy sem tudnánk versenyezni a technikákkal - jelen pillanatban a pedellus és a Szőke próbálja működtetni az oldalt - amiben tehát erősek vagyunk az a gondolat és az ember szabadsága. Lásd Gyula munkáit, akivel ugyan harcolunk, de Gyulának nagyon is emocionálisak és emberiek az üzenetei, vagy akár Katáé, akit sajnálunk, hogy újabban nem küld munkákat. A zenéről mondj többet. Ha te vagy baráti társaságotok készítette, ott is fontos a technikát eszközként kezelni, és minél több emberi hangnyomot, valós tárgyakból csiholt hangot, akusztikus hangszerekből elővarázsolt mintát használni. Nagyon várunk tőled a második leckére is munkákat, de erre az elsőre is, ha van késztetésed, mást is megnéznénk tőled még. (szőke) értékelés:

Hozzászólások

40
Értékelem!

Érdekes, nekem letisztultság jutott eszembe a filmről, ez valószínűleg jellemző Zoltánra.

47
Értékelem!

Zoltán !
Igazán jól bánsz a videószerkesztő szoftvereddel, de egy kicsit több ötletet vigyél bele. Nekem nagyon hiányzott az Egered mellől, legalább egy "macska". Ennél több lehetőség van Benned, hajrá!!

43
Értékelem!

nekem teccik !!!
talán picit hosszú..kiffulad a végére..
de kafa !!!

54
Értékelem!

Szia!
Nekem tetszik az ötletnek az a része, hogy úgy beszéljünk valamiről, hogy azt a valamit konkrétan nem mutatjuk meg. Itt mondjuk eleinte egy film készítését láthatjuk szokatlan szempontból (én erre gondoltam a kattintgató kezet nézve), de aztán folytatódhatna ugyanezzel a gondolattal máshonnan nézve, például mutathatnál egy monitor felől nézett megvilágított arcot, amint fények villannak fel rajta, és esetleg valamilyen arckifejezéseket vág. (Vagy éppen semmilyeneket.)
Szóval, engem jobban érdekelne a film a filmről ötlet nem a végtelenítés felől, hanem például a készítése és a hatása felől közelítve.

Új hozzászólás