Fejére növök

A képet nagyon szeretjük, van valami picit jarmusch-os, hogy úgy mondjam, tehát van ebben az egészben úgy egy amerikaias világ, hogy mellette tudjuk azt, hogy a gyökerek Európából erednek. És még egy fontos név fölvetődik, Diane Arbus neve, mégpedig a sötétek és terek miatt, ahogy Arbus belelesett abba a korszakba, a 60-as évekbe, a hippikorszakba, sokszínűségbe, ami akkor ott jelen volt, és azt azért el kell mondani, hogy az Arbusnak, mint dokumentumfotósnak az egyik nagy trükkje biztos az lehetett, hogy azokat az intim helyzeteket azért figyelhette meg, mert nagyon jók kommunikálhatott az emberekkel, mert ott egészen különleges szituációk, karakterek, a gnómoktól a törpékig, az extrém helyzetekig is megjelennek a képeken. Lehet érezni, hogy olyan hatás van jelen, ahogy Henri Toulouse-Lautrec dolgozhatott az ő korában körülötte lévő hölgyekkel, és ahogy ezek a hölgyek megengedték, hogy a privát életükbe is belelásson Lautrec. Valami ilyesmit érzek ebben a képben, engem nem zavar, hogy a kép alján és tetején nem látom a részleteket, nagyon jól, szinte kikacsintás szintjén itt van ez a láb, egy fétis, ami valószínű a fotós lába, és a fotós lába mellől, neadjisten a fotós lába közül exponálunk és látjuk a férfi alakot. Nem véletlenül mondtam a második verziót, hogy esetleg a fotós lába közül, mert esetleg annyit még elképzelhetőnek tartottam volna, hogy a jobb lábujj, vagy bütyök még itt kikandikál, amitől még extrémebbnek, még kihívóbbnak látszott volna a kép. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

érdekes nekem még a cím első értelmezési síkja ellenére is olyan lebegős asztronautás, a srác inkább olyan bázis struktúrált súllyal rendelkező akihez viszonyítva lebegsz az amúgy struktúrálatlan űrtérban...úgy látszik mostanában fordítva vagyok drótozva:)

Viszonylagos minden. A kis srác akit eleinte tanítottam számítógépezni, és később a fejemre nőtt, ma már informatikus diplomája van, szerintem ez pozitív. Amikor a főnököm letol valamiért, amire Én tanítottam, de nem tanulta meg rendesen, az negatív.:):)

Miért is ne lenne pozitív a haj? Az szokott az ember fejére nőni :)

köszönöm nektek :) András: a tyúk. kifejezetten. ;)
de szerintetek a "fejére növök" az negatív értelmű kifejezés? mert lehet, de a mi esetünkben csak vicc :D részemről.

Mi volt előbb, a láb vagy a barát? :)

Nagyon jó kép, az árnyalatok, szürkeskála Grat.
A feleségemet én is szoktam hagyni ábrándozni:)))

hát ez egyszerűen szuper, bár a srác helyében nekem ez nem tetszene, de így viszont.... ;)

hát benne vagyok egy edeje :) azt hiszem

Nekem az ugrott be elsőre, hogy megtapostad, vagy csak bele léptél a lelkivilágába?:)

Új hozzászólás