Hampulák!

Hampulák!

Remélem, világos.

Az a helyzet, hogy tökre örültem, hogy jött ez a kép, mert feldobta a csapatot, és egyből elkezdődött a nyomozás. Aztán megfejtettük, hogy mi is ez az egész, és ez a része tökéletesen jól működik. Fotográfiailag van egy kis problémám, mert az a két ujjnyi rész, ami lent van, ha fent lenne meg, akkor a hampulákat látnám is, hogy milyen. Meg ott van az eredeti szöveg is rajta, azt ugyan nem tudom, hogy mennyit engedett volna a dolog, hogy mozogj, vagy esetleg a teremőr mit tett volna veled, hogy megüt, vagy nem tudom, ezeket te tudod, de fotó szempontból jó lett volna, ha többet kapunk belőle. (hegyi)

Hozzászólások

23
Értékelem!

Mire én ezt átnéztem, Ti már megoldottátok.

28
Értékelem!

Bingó! Igazán remek és gyors csapatmunka volt.
Rozsnyó, Bányászai Múzeum.
(Barátnőmmel, aki nem mellesleg magyartanár, elmélyülten hallgattuk a helyi idegenvezető ízes magyarsággal előadott, érdekes történetekkel fűszerezett tárlatvezetését. Olvasgatva szemlélődtünk a kiállított tárgyak között, amikor ehhez a vitrinhez értünk. Miután erősen megosztott volt a figyelmünk, -látni, hallani és olvasni egyszerre - először fel sem tűnt, hogy már harmadszor ugrunk neki egy magyarázat olvasásának és kukkot se értünk belőle. Megvallom, mikor erre ráeszmélve összenéztünk, könnyezve pukkadoztunk a visszafojtott nevetéstől.)
Köszönöm nektek.:)
Zs

27
Értékelem!

Gyerekek, akkor megvan, üveget öntöttek benne, ez egy öntőforma, ami egy öblös üveg lehetett, amibe eperpálinkát vagy mit tartottak és árultak aztán.

22
Értékelem!

Megvan a spénglóc/spinglóc! Üveggyártáskor a forró lecsöppenő üveg ez a spénglóc. Ezt vízbe csöppentették. Lásd Brutális fizika 3. rész. Mellékesen heggesztéskor kifröcskölő fém is spén néven fut. :)

21
Értékelem!

Akkor szerintem ezt Frantisek vágni fogja.

23
Értékelem!

Az internet csodája , avagy ennyit sikerült kiderítenem pár perc alatt.

Csucsom az valami bányászfalu, Rozsnyó mellett, Szlovákiában.

A dárdány az antimon amit ott bányásztak. Ebbe rakták a salétrommal együtt.

Az epörnye az meg eperpálinka :)

A spéglócz, a gorgoly meg a hampulák az még nincs meg :)

Ja és itt van a múzeum :)
http://www.banmuz.sk/2012/08/15/zbierka-...

25
Értékelem!

Hmmm, ez érdekesen hangzik, érdemes utánanézni! Eddig oda jutottam csak hogy Hampula kezdettel van jópár finn település, de egy német is. :) Kíváncsi vagyok mi a csuda ez, nem véletlen öregszem... :))

31
Értékelem!

Ez totál komoly, hivatalos!
Hangszóróm nincs, de várom a magyar-magyar fordítást.

23
Értékelem!

Ez valami vicces izé, vagy hivatalos múzeum?

Új hozzászólás