Illiberális

Illiberális

Nem tudom ér-e egyetlen szóhoz illusztrációt csinálni. Idézheném szövegkörnyezettel is, de ez a szó hozza az egészet.

Az van Gábor, hogy első blikkre kilóra minden megvan a képen, ami kell, mégis összességében van valami hiányérzetem. A kérdésre: igen, egy szóra is lehet illusztrálni. Az illiberálisra azonban ez a kép nekem nem működik, pontosabban szerintem egy illusztráció, asszociáció képi megoldása esetén annak oda-vissza működnie kell, márpedig ha a képet nézem, arról nem az illiberális jut eszembe, hanem egy haláltábor kerítése, ami lássuk be, lehet az illiberális fatális végállomása, de azért azt is gondolom, hogy talán lehetne jobb képi jellemrajzát adni a mostani helyzetnek.
   Ami a formai dolgokat illeti, kifejezetten szépek a tónusok, a kompozíció is határozott és elosztásában klasszikusnak mondható arányt állít fel, felismerhető és azonosítható a tárgyi világ, tehát minden rendben van, mi akkor a Hegyi baja? Az, hogy ez így nem egyedi. Bárhol lehet, bármire ráhúzható, mondhatni közhely egy kerítésfa és egy szögesdrót találkozása a felhős ég előtt. Az elszakadt szál lenne a kapocs, az lenne a fontos irány, onnan lehetne elrugaszkodni, de ahhoz fel kellene a klasszicizáló harmóniát is rúgni. Szóval azt gondolom, hogy a tanulmány oké, a technikai megoldás is, de én ezt visszaadnám, és vagy ezt a kerítés ügyet kéne jobban megoldani, vagy találóbb képet készíteni az illiberális szóhoz. Már ha lehet. (hegyi)

Hozzászólások

0
Értékelem!

Nem sátorozás című Törökösenemhez ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel.

17
Értékelem!
19
Értékelem!

Hát, nekem az üzenet itt az, hogy szakad a drótkötél, és lassan kiderül az ég... Nekem a bezártság végének reményét hordozza inkább. De ferde kicsit, és mint kép nekem nem annyira működik, nem lesz erősebb a kézenfekvő szimbolikájánál.

Új hozzászólás