Király utca
Ez csak egy játék. De én sokszor így látom ezt a várost.

Hozzászólások

20
Értékelem!

A tűzcsap elött parkolás szerintem nálunk nem tilos.
Ami persze nem jelenti, hogy mind az autós, mind az hogy nem tilos tűzcsap elött parkolni, ne lenne része a mentális kosznak.

23
Értékelem!

...noha a `mentalis kosz`-nak semmi de semmi koze nincs a politikahoz, illetve annak kulonbozo iranyzataihoz...meg mielott vkinek eszebe juthatott volna, mar eszebe is jutott valakinek :)

De a kep erdekes...
A lathato renszamu auto viszont lathatoan tuzcsap elott parkol, mely komoly tuzvedelmi aggalyokat vet fel bennem...:D

22
Értékelem!

"az irreális, néha már szürreális szürkeség" nem kizárólagosan, sőt talán nem is elsősorban a fizikai kosz, mert a fizikai kosz csak okozat. Az ok alapvetően a mentális kosz. Szerintem.

És itt most ne felejtsük (még mielött bárkinek is eszébe jutna) hogy a politizálást az Estiskola nem tolerálja.

25
Értékelem!

Nos igen, viszont azért vagyunk együtt itt, hogy segítsünk egymásnak, akár az értelmezésben.

25
Értékelem!

Köszönöm, Eszter, hogy megkérdezted Gábortól, amit kérdeztél, és köszönöm, Gábor, hogy engedtél a nyomásnak és válaszoltál Eszternek. Miért? Mert amit írsz, az szép és jó és szívet melengető, és komoly, de nekem ez a képről nem jött le pontosan. Én mentális ködnek éreztem a szélét, nem pedig a többé-kevésbé valós köd, kosz letisztításának a középső részt. Szóval köszönöm a magyarázatot, én is tanultam belőle, ha nem is ugyanazt, mint Eszter. Jó lenne több ilyen magyarázatot látni - az más kérdés, hogy az alkotó nem mindig foglalkozhat a néző hozzá nem értésével.

26
Értékelem!

Ma is tanultam valami újat - s végre nem munka témában. Köszönöm! Ennyi diskurzus után még inkább tetszik a kép. :)

25
Értékelem!

Technikailag nem.
Amit megpróbáltam lefényképezni, nagyon macerás, mert nagyon sötét árnyékok, nagyon világos napsütötte részek egyaránt vannak. Emiatt általában nagyon nehéz ebben a városrészben fotózni. Hacsak bele nem törődsz, hogy itt-ott kiég, vagy beég.
Kiváncsiságból HDR képet csináltam, ami az a szines kép, ami nem a fényképeken szokásos viszonylag szűk fényérték tartományt képezi le, hanem annál többet, így egy olyan kép állt elő, amilyet a városnak ezen a részén nemigen lehet amúgy csinálni, derűs mélyárnyékok nélküli, napsütötte kép. A HDR előállítás során véletlenül készült az a verzió, ami teljesen irreális, szinte grafika jellegű képet mutatott. Ezt a kettőt raktam aztán egymásra.

23
Értékelem!

ezek szerint amit én ködnek tituláltam, az a szürke kép kiszínezése.

22
Értékelem!

Én inkább azt próbáltam megmutatni, hogy egy gyönyörű város lenne ez, ha azt az irreális, néha már szürreális szürkeséget letörölnénk róla és meglátnánk, ami alatta van. Minden elfogultságom mellett, ugyanerről a pontról egy szocio stílusú kép azért rettentő kiábrándító. Megpróbáltam lehámozni róla a koszt, a sötétséget a lepusztultságot és kicsit kihámozni azt a várost, amit én szeretek.

26
Értékelem!

Mivel itt élek, és ragaszkodok is a belvároshoz, én az elfogultság lila ködeként értelmezem. De érdekel(ne) Te hogy érted.

22
Értékelem!

Értem, ahogy értem, az a kérdés, te hogy érted.

26
Értékelem!

Kedves számomra ez a kép, hisz pontosan tudom hol/honnan készítetted. Az "így" látod mire vonatkozik? Lila ködben, elfogultan vagy másképp érted?

Új hozzászólás