Lapozz Holddal

Lapozz Holddal

Régen töltöttem már fel, mostanság nem is nagyon van mit. Ha nincsenek jó fotóim, akkor a kevésbbé jókkal - vagy amik önmagukban nem állnák meg a helyüket - időzök el, forgatom, csűröm csavarom. Ez a montázs is így született. Egy egyszerű naplemente, egy sima csillagos égbolt, egy szimpla Hold és végül egy 10 évvel ezelőtti szerelmes levél (vagy inkább vallomás). A címnél senki ne ragadjon le, csak lapozzatok Holddal.

Tulajdonképpen egy számítógépes játékot látunk a képen, egy igényesen megcsinált munkát, és mindazonáltal, hogy ez nem elsősorban a fotográfiai munkában erős, ugyanakkor azt kell, hogy mondjam, hogy ami a képpel történik, és ami az üzenete ennek az egésznek, az abszolút jól működik, tehát illusztrációként ez tökéletesen működhet. Éppen ezért ezt a képet én át is fogom rakni az illusztráció leckébe, mert oda való. A kreatív fotó nem erről szól, ott a fotó nem véletlenül van benne a címben. Egy kérdés azért van bennem: Ha van egy ilyen színes helyzet, ami adja magát a tűzzel, a felhővel és az egésznek van egy nagyon érdekes asszociációja ezzel a levéllel - nyilvánvaló egy erős érzelmi lökés készíttette el ezt a kompozíciót az alkotóval -, akkor maga a Hold mennyire erős ott? Szóval, én biztos, hogy nem tettem volna fekete-fehérbe a Holdat, már csak azért sem, mert így feleslegesen nagy hangsúly kerül rá. Ugye van egy Napkorongunk és egy Holdunk egyszerre, de nekem ez a kettő túl közel is kerül egymáshoz. Lényegesen kevésbé határozott jelenléttel, de nagyobb méretben a kép felső sarkába valahová elhelyezve, akár úgy, hogy nem a teljes korongot ábrázoljuk, lehet, hogy izgalmasabb lenne ez az egész. Akár még úgy is, hogy a felső sarka csak a Hold negyedét mutassa, és akár 4-5-ször nagyobb lehetne a mérete ennek a Hold tömegnek, viszont hasonlóképpen, ahogy a levél is egy háttérrétegre kerül, magát ezt a Hold formát is visszafognám tónusban annyira, hogy csak sejthető derengés legyen. Ettől talán a plasztikussága is nagyobb lenne. Ennyi, amit hozzá tudok fűzni, de ügyes munka, így én megadom rá a 3 csillagot attól függetlenül, hogy nem egy fotográfiai irány, de nincs ezzel semmi baj, mert az illusztráció leckében ez tökéletesen működhet, akár még könyv címlapot is lehetne belőle csinálni. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

0
Értékelem!

Szia Zoli, szeretnem ezt a kepet kolcsonkerni, hogy a szerdai Csabaliak radioadast illusztralja es reklamozza.

28
Értékelem!

1. feltöltöd valahová a webre és szabvány html beillesztéssel.
2. feltöltöd hozzánk, a leiratban megadod a linkjét hogy hova szeretnéd, ha van hozzá szöveg, akkor azt is, és beteszem én
3. a második azzal a kiegészítéssel, hogy előtte megírod a kommentet, és csak a képet küldöd, és én javítom a kommentet a képpel.

29
Értékelem!

Őőő, nem tudom, hogy kell kommentbe képet beszúrni...

31
Értékelem!

Ok, akár kommentbe is, kíváncsi vagyok.

34
Értékelem!

Köszönöm az értékelést Zsolt. Igen éreztem én, hogy a Holddal valami nincs rendben, de nem jöttem rá mi a baj. Szerencsére megtaláltam a psd fájlt, szóval elméletileg gond nélkül el tudom készíteni a jobb verziót az alapján amit írtál. Majd valahogy kommentbe beillesztem, mert talán erre már nem kellene újra leckemegoldást küldeni.

Új hozzászólás