A megfizethetetlen találmány II

Bővebb leírás az előző képemnél. Ezt gondoltam késznek, kompozíció szempontjából. A táblán nem csak a nagylátószög torzít. Alapból csálé és még törött is. Ez a tábla valószínűleg öregebb nálam. A története pedig még régebbi.

Ha engem kérdezel, a másik a jobb. Ez akkor lehetne erősebb, ha nem lenne ennyire betorzítva és fentebbről engeded, no meg az exponálásnál már eleve gondolsz a háttérre és nem utómunkával sötétíted, mert így a zacskó, és a mögöttes rész elromlott. Nem az a baj, hogy lebeg, hanem hogy nem fut ki a tárgy, bedöglik a határainál. (hegyi)

Hozzászólások

63
Értékelem!

Igen, hát valahogy ez több sebből vérzik. Lehet, hogy tényleg megérne még pár órát és egy átgondoltabb ismétlést :) Köszi az értékelést.

50
Értékelem!

Köszönöm Mariann, örülök, hogy tetszik! :)

István, örülök, hogy ment a sztori. Ez lett volna a fő cél. Vágni lehetne balról jobbról, de mi négyzetes kivágásról írtunk, ami nálam 1:1. Én valamiért ragaszkodom a szokásos arányokhoz. De majd Zsolt szerintem ki fogja fejteni a véleményét erről :) És ha ezt 1:1-be akarnám, akkor le kellene csípnem tábla széleiből. Ezért írtam a csalást. Mivel amúgy is fekete a háttér, ezért könnyen lehet alulra is, meg felülre is kicsit toldani ebből a feketéből, és így már összejön az arány. Amúgy megcsináltam, de szerintem nem lett sokkal jobb. :)

Nem tudom megáll e így. Megmondom őszintén ez a élére állított háromszög eszembe sem jutott. Meg úgy az egész súlyeloszlás dolog. Szemre belőttem, hogy kellemes legyen ránézni. Máskülönben ha ebből a szempontból megnézem, akkor nekem nem tűnik instabillnak. Valahogy érzem a tábla súlyát ahogy felfekszik (a semmire). Talán a nagylátószög, meg hogy alacsonyról van fotózva. Nem tudom. Mindenesetre köszi, hogy írtál és örülök, hogy tetszik.

57
Értékelem!

Ránézésre jött a sztori, ismerem, és visszaadja, persze. Olvastam a polémiát a képarányról, és nem értettem, hogy miért gondolod, hogy ebből nem lehetne vágni jobbra balra is? Mondjuk nekem fent meg egy kis tér kéne még.
Inkább érdekesebb kérdés az élére állított háromszög instabilitása, eléggé egyensúlyban van-e az egész a fenti súlyok megtartásához? Ez érzékeny, finom dolog, és van szerintem egy igazán jó törekvésed, ahogy elosztottad a súlyokat ott fenn, de meg is áll?
Tetszik a munkád!

59
Értékelem!

Nekem tetszik a hangulata, a színe, a nemszokványos forma.

54
Értékelem!

Egy kis csalással? Ne már :P
Majd ha egyszer nagyon unatkozol, inkább akkor csináld meg újra.

66
Értékelem!

Fuhh, hát nem igérek semmit, de ha majd nagyon fogok unatkozni, megpróbálkozom vele. Viszont közben eszembejutott, hogy akár most is megtudnám csinálni a négyzetest egy kis csalással. :)

61
Értékelem!

Gondolom, hogy nem keveset játszottál vele, mire megszületett ez a kép és tényleg nagyon jó, de azért mégiscsak azt mondom, hogy megérné ezzel a tapasztalattal újra nekifogni és akár azt a négyzetes formát is kipróbálni, ami eszembe sem jutott, de így elképzelve jónak ígérkezne. Simán megérné rááldozni az időt.

54
Értékelem!

Köszi, örülök, hogy tetszik. Igen, lehetett volna még variálni, de így is ráment pár órám :) Nekem is soknak tűnik a fekete, próbáltam is négyzetesben, de úgy nem fért el. Mármint utólag. Szóval az eredeti képből már nem tudtam utólag négyzeteset, mert akkor lelóg és szűk is. Fotózásnál lehetett volna úgy csinálni, csak akkor nem gondoltam erre sajnos. De ha hatásos, és tetszik, akkor oké :)

64
Értékelem!

Nagyon tetszik a kép! És a történetet is nagyon szerettem.
Talán, ha nem lenne ennyire full totál középen a tábla csücske, hanem egy kicsit balra fordítva, hogy oldalabbról lássunk rá és kevesebb legyen a fekete körítés. De tény, hogy így sokkal hatásosabb.

Új hozzászólás