Réveteg készület

Réveteg készület

Az a kérdés, ami bennem rögtön felmerült, hogy mitől ünnep ez? A terítőtől, mézeskalácstól, tányértól? Mi az ami nekem itt az ünnepre kellene, hogy utaljon? Mutatsz egy álló képformát, de ezzel, hogy ez egy állóképforma lesz, megint egy nagyon kis mélységélességgel dolgozva, elmossuk a hátteret. Ettől még a háttér formailag jelen van és ezekben a formákban felerősödik a formák és a tónusok által létrehozott dinamika. Magyarán, kopog az ott hátul elég rendesen és ez a kopogás nem ad konkrét üzenetet. Ha ez egy fekvő kép lenne, akkor esetleg lehetne egy viszonyrendszert kialakítani azzal, hogy ami most itt a képen ezzel a tányérral és mézeskaláccsal történik, az hogy viszonyul magához az ünnephez. Például be lehetne kapcsolni olyan tárgyakat, amelyek konkrétabban tudnak üzenetet kapcsolni ehhez az egészhez. És még egy dolog. Hiába ez a nagyon kicsi mélységélesség, nem biztos, hogy ez fogja megteremteni a személyességét a képnek. Tehát én a Zolit keresem ezen a képen. Nem tudom, hogy itt most miről akar ez a kép szólni. A cím arra próbál utalni, hogy ez egy olyan elmélázó helyzet, amikor belefáradunk egy kicsit az ünnepi készülődésbe, közben már ott van a már majdnem a gőzölgő húsleves az asztalon, éppen letöttyedtünk a székre és várjuk azt, hogy megtörténjen a csoda. Igen ám, de ezt most nem biztos, hogy a cím nélkül maga a kép is alátámasztja. Az élesség megválasztásánál is ezért kérdés a kérdés, mert most a villa az éles. De miért a villára fókuszáltunk? Vagy már nem fontos az ünnep? Erre azért egy konkrétabb utalás is kell, nem elég a cím. Ahhoz, hogy ezt az egészet magyarázza, a képnek ezt sokkal erősebben kell megjelenítenie. A cím midig finomít egy kicsit, orientálhat, de önmagában nem elég. Tehát kell ide valami, amitől ez az egész beindul: sztori. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

De, jó az ötlet, én nem kapcsoltam! :-) köszi.

István: azt gondoltam, hogy így átjöhet a fáradt, hétköznapi részletekre koncentráló hangulat, miközben ünnepre készül az ember - de lehet, nem olyan markáns az elmosódott részen az ünnep jelenléte, hogy jó kontrasztot adjon...

Mint egy társasjáték. Startpont a villa, haladási irány : süti, tallér, pohár. Ahogy a célhoz közeledünk, úgy tűnik el az éles képet és "otthont" biztosító villa.
Kimondottan tetszik "villasorozatod" ezen képe :)

Jéééé! Én eddig nem is figyeltem a villát, inkább a sütit.(...és itt máris áteveztünk a pszichológia zavaros vizeire)

Viszont én itt nem tudom dekódolni sajnos a személyes élményt. A villára fókuszál, mindig leesik oda a tekintetem, de nem értem miért a villa a fontos :( Egy kis segítség valakitől?

Na látod Zoltán!Itt minden rendben, ezt értem. Minden pontosan dekódolható az átlagos néző számára is. A révedezés is az ünnep és a készülődés is. Sőt! Bőven van tér a szabad asszociációkra és alkalmat ad személyes emlékekbe révedezésre. Köszi.:)

Új hozzászólás