Tudnivalók a Zártosztályról

Mi az a Zártosztály és miért hoztuk létre

A látszóteres leckék megoldása kapcsán többször felmerült már az igény arra, hogy az adott munkákról, kísérletekről meghitt, külső kontroll vagy kíváncsiskodó tekintetek nélkül folyhasson eszmecsere. A Zártosztály egy zárt csoport a Látszótér tagjai számára, amit abból a célból hoztuk létre, hogy lehetőség legyen személyre szabottan, egyéni tempót és kihívásokat figyelembe véve dolgozni egy-egy probléma megoldásán.

A Zártosztály felépítése, működése

A Zártosztálynak két szobája van, és te döntöd el az adott fénykép kapcsán, hogy melyikbe küldöd be azt. Az egyik a közös szoba, a másik a privát szoba. A közös szobában az adott képet minden zártosztályos láthatja, kommentálhatja, segítheti a munkád. De ha azt szeretnéd, hogy csak te és Hegyi Pedellus férhessen hozzá a fotóhoz, akkor a Feltöltés-nél be kell kattintanod az "A képet csak a pedellus és én láthassuk" gombot. Így a munkád a saját privát szobádba kerül. Természetesen ha úgy ítélitek meg a Pedellussal, hogy adott kép már megmutatható a többi zártosztályosnak is, az áttehető a közös szobába, ha pedig az eredményt a többi látszóteressel is szeretnéd megosztani, úgy arra is van lehetőség. hogy a szakkörbe mozgassuk azt át.

Jelentkezés Zártosztályos tagnak

Ahhoz, hogy bekerülhess a zártosztályosok közé, ha még nem tetted eddig meg, be kell iratkozz a Látszótérre. Ha már látszóteres vagy, kell, hogy legyenek a szakköri leckékre beküldött, és elemzést kapott képeid. Ha ezek száma eléri a 10-15 darabot, jelezz a Pedellusnak a Kapcsolat oldalról elküldött levélben, hogy szeretnél tagja lenni a zárt csoportnak. A tárgy mezőbe írd oda, hogy zártosztályos tagsági jelentkezés.

A tagság feltételei

A Látszótér használata továbbra is ingyenes. A Zártosztályon viszont saját tempódra és személyiségedre szabott munkálkodásra kapsz lehetőséget, ahol a Pedellussal közösen alakítjátok a haladásod lehetséges irányait és tempóját. Ez nem csak neked nyújt több lehetőséget, de Hegyi Pedellusnak is több munkával és felelősséggel jár. Cserébe annyit kérünk, hogy támogasd rendszeres havi adománnyal a Látszótér Alapítványt. Ennek minimum összege havi 1.000 forint, de ha egy évre egy összegben előre fizeted ki, az két ingyen hónapot jelent, azaz csak 10.000 forintodba kerül. Az így befolyt összeg, ahogy a többi adomány is a Látszótér működését, fejlesztését segíti és azt, hogy kialakíthassunk egy patronálási rendszert, amivel tehetséges látszótereseket segíthetünk gépvásárlásban, eszközök beszerzésében is akár.

A tagsággal járó előnyök

- hozzáférés a zártosztályos közös szobához
- saját privát szoba a munkáidnak
- skype tanácsadás és konzultációs lehetőség
- személyes találkozás, konzultáció
- kiscsoportos, kifejezetten zártosztályosoknak szóló programok

Egyéb tudnivalók

A Látszótér Zártosztály csoportjára ugyanazok a moderálási szabályok és technikai tudnivalók érvényesek, mint a Látszótér egészére. Mivel a csoport zárt, így arra kérünk, hogy még jobban figyeljetek oda és segítsétek egymást, az itt található munkák esetében pedig vegyétek figyelembe azt, hogy a feltöltő nem véletlenül nem a Szakkörbe töltötte fel azokat. Ha bármi további kérdésed, kérésed merülne fel, keresd a Pedellust! Jó munkát!