!

A Dani képéhez annyit szeretnék megjegyezni, hogy a talp az a pont, az emberi testnél, ahol a talajjal érintkezünk, ami tartja az embert a földön, ami felemeli az embert az ég felé, és az a pont az, amely a földdel kapcsolatot tart. Ezek a kis felületek itt, akár egy forradalom eredményeként, akár csak egy építkezés miatt, elemeire hullva széthúzódtak itt valahol egy út szélén, akár utcakövek is lehetnek, ezek a téglaformák, betondarabok, ezek azok a kis lapok, amik akár a földet is jelenthetik, és amiken nap mint nap taposnak az emberi lábak. A Daninak ha jól értem, az az egyik filozófiai eszköze – mert a technikai az ha jól látom egy nagylátószögű objektív – hogy megfordítja az egészet, és nem a talpat mutatom meg, hanem a talpak tapadásának a helyét, amik ugyanúgy szétesnek apró darabkákra. És szerintem ez egy kicsit ironikus, nem egy könnyed irónia, de mégiscsak az, felteszem azokban a fejtörőkben, ahol van egy kifejezés és mellette egy felkiáltójel, és az ember megpróbálja kiszámolni, hogy a fekete kockától a fekete kockáig közte kifér-e az a szöveg, az a felkiáltójel többnyire azt jelenti, hogy nagyon egyszerű a megoldás, de mindig annyit körözünk rajta, és egyszerű lesz beírva, de sokáig rágódik az egészen. És ennek a képnek is nagyon egyszerű a megfejtése; ami fent van, az van lent. Ez a játékosság látható itt, ezen a képen. Megvan rá a három disznó. Én még annyit mondanék, hogy lehet, hogy nagyon egyszerű csávó vagyok, de én ezeket a csillag, felkiáltójel képcímekkel én nem tudok mit kezdeni, na. (szőke-hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

1945 című műsoromhoz ezt a képet választottam illusztrációnak.

hej
ha nem írok neki címet akkor a Pedellus fog neki adni valami büntit, akkor meg már inkább én büntetek:)
kellemes ünnepeket mindenkinek, estiskolán innen és túl.

most nézem hogy lemaradt a K betű. kövek akart lenni, csak hajnalban már nem tudok írni :-)

A fényképért mindent, de fölszedni a öveket? Ennye-bennye, nem szép dolog! :-) De szép kép!

a rendszer közepén a rendszertelenség...ez nekem is inkább"?" odavagyok a fekete-fehér képekért, ezt a fotót azért is szeretem, mert abszolute tudok vele azonosulni. az egyetlen amit másképp gondolok, hogy kissé lentebbről fotóztam volna...

Ez teljesen rendben van !

Ez a kép nekem is tetszik. Beszédes, nekem teljesen rendben van.

tanácstalanság és útkeresés, abszolút. pont azért ! mert olyankor nem árt ha rászólnak az emberre, hogy kapja össze magát. nekem akkor lenne ? ha a másik oldaláról fotóztam volna.
örülök, hogy tetszik.

Hát... igen. Ez jó.
Egy picurit talán szűk, egy picurit talán sötét, de jó. Főleg azzal a világító sóderrel a sötét téglák közt.
De nekem inkább ? mint !. Márminthogy a kép nekem inkább tanácstalansáról, útkeresésről beszél, mint bármiről, amihez felkiátójelet lehet tenni.

Új hozzászólás