Hozzászólások

Ha meg mind a négy nemet kihagyjuk akkor annyi kb annyi marad, hogy ez az amit én is gondolok. :) Néha csak el kell dobni a felét, meg a másikfelét.

Pista, hogy ezeket hol találod.... nagyon jó

Aha. Oda betettél két nem-et, ha azt kihagyjuk, bár kevéssé lesz szép a szöveg kompozíciója, de kiegyenesedik. :)

Szerintem azt írtam, hogy egyetértek. Ámbár így visszaolvasva nem értem miért volt a utolsó mondat értelme világos amikor leírtam.

de mondd el, miben ellenkezik, hogy értsem. tőlem bármit csinálhatsz, csak elmondtam, amit én látok.

Köszi átjön: csináljak még hajót meg csákót meg sótartót inkább. Legalábbis egylőre. De főleg hajót. Megtévesztés lenne ha nem azt írnám, hogy nem ellenkezik azzal amit én is gondolok.

A minőség most mellékes, értem, a telefon ennyit tud - én most arra utalnék, ami a szimbólumok erejét jelenti. Csak egy picivel kéne tágabbnak lenni ahhoz, hogy a pók mint jelkép működni kezdjen, a méret, az összehasonlíthatóság szerintem ebben azért tud fontos lenni, mert ez ad jelentést annak, hogy valami a valóság leképezése ezzel az eszközzel, vagy egy álom, egy gyerekkori emlék, hangulat visszaidézése-e. Huhh, nem tudom most ennél értelmesebben elmondani azt hiszem. A másik pedig a papírhajtogatás, amit ahogy látok, mesterien űzöl, ezek a tárgyak jóllehet majd érdemelnének egy-egy kifejezett tárgyfotós megközelítést is - viszont ami a hajó szimbolikája, vagy a papírrepülőé, az annyiban másabb, hogy azt szerinten nincs ember, aki ne hajtogatott volna gyerekként, tehát mint archetipikus szimbólum gyorsabban és könnyebben átjön a nézőnek, tudja mihez csatolni és saját emlékeket is idéz, mint egy olyan tárgy, amit ő maga nem csinált meg, azaz a hajós képeid abban tudnak mások lenni, hogy ott létrejön egy olyan jelentésréteg, ami minden szó nélkül is evidencia, tehát akárhogy is van a körítés, de mint jel, az nagyon erősen üzen. A többi dolog inkább magad önmaga - a madár, pók, szitakötő az madár, pók, szitakötő - míg a hajó vagy repülő az szabadság is, gyerekkor is, midlife probléma is, szóval na, ez most nem tudom, hogy átmegy-e, amit írok.

Új hozzászólás