365/40 Elbújva

365/40 Elbújva

Egy macska néha magányra is vágyik. Nem baj, bevakuztam neki, és ez a fehér zsák valahogy bevillantotta a vaku fényét a bunda alá.

Hozzászólások

Sajnos mint ma rájöttem, a telefonom jobb képeket csinál rossz fényviszonyok között mint a jó öreg dslr-om. Ha nem elég hosszú időre van állítva tele lesz ilyen kis szines háromszögecskékkel a kép.

Jó, nem ismerem a helyet, ahol élsz, ezért nem tudom, mennyi a fény, mekkora ablakok vannak, milyen tájolás. Van egy gyanúm ugyanakkor. Lakásban hacsak nincs tényleg sok lámpa, avagy állvány és hosszú expó, szóval belső térben nem fotózunk este. Ha esti érzet kell, azt is nappal oldjuk meg. Nem tudom, nappal milyenek a fények ott?

A nyitómon lévő kép egy nagyon kis szobában készült, talán 7nm, minden lámpa fel volt kapcsolva: csillár 4 60-as égővel, egy kislámpa 3 kis égővel, hátér lesötétítve, 2 másodperces zársebességgel.
Utána alkalmaztam rá egy egyszerű GIMP G-mic alapbeállításos feketefehéret és úgygondoltam, hogy úgy jó is lesz.

Ja, hát ezért nem fognak megtanulni beszélni... de ez egy optikai ügy, ők így működnek, esti vadászati üzemmódra is alkalmas a szemük, és főleg, ha alszanak, akkor ez védtelenné teszi őket a természetellenes nagy fény miatt.

Na, a világításra pedig: abból dolgozunk, ami van. Lámpa, tükör, fólia. A stabil fényre az állat fel tud készülni, nem a vaku fényteljesítménye a probléma lényege, hanem a hirtelen nagy fény.

Amúgy meg, van, amit nem kell lefotózni, mert nem lehet megoldani, akkor arra keresni kell másik helyet és időt.

és és és még: a nyitódon lévő önképed hogyan és mivel csináltad, mert azt kéne alkalmazni máskor is.

Világítás szempontjából nagyon csehül állok. A csendéleteket több ha jól emlékszem 8 másodperces beállítással készítettem (nyilván álványról). Azért majd megpróbálom. Egyelőre mondjuk nem panaszkodtak a macskák a vaku miatt.

Vaku helyett találj ki más megoldást, mert a vakura ők ne tudnak felkészülni és főleg, ha sötétben vannak, az érzékeny szemüknek nagyon nem jó a vakuzás.

Új hozzászólás