365/46 Új Emlékmű Épül a Szabadság Parkban

365/46 Új Emlékmű Épül a Szabadság Parkban

Az egyik monitoromon (mindkettőt kalibráltam tegnap) ennek van egy sárgás elszineződése, a másikon meg kékes van, de nem lenne szabad lennie, Zsolt te milyennek látod? Tegnap még tök egyformaának látszottak a fekete-fehérek a monitorokon, ma meg megint nem.

Hozzászólások

Hát ahol ember van, ott valamiért mindig felüti a fejét az abnormalitás... :)

Ilyenkor mindig felmerül bennem, van-e még a világon egyáltalán élhető és normális hely.

Ez egy Army-Navy-Marines-Airforce-Coastguard emlékmű lesz. Itt ez van: szabadság = erős fegyveres erők. Valami van is benne, "ha békét akarsz készülj a háborúra" alapon, de ez ugyanakkor karikaturisztikusan texasi gondolkodásmód. Az oroszoknak, cseheknek, ukránoknak, meg magyaroknak akiket ismerek lesz tőle egy ilyen rezignált mosolya.
Persze érthető, ez egy ilyen nagy gyep, és az emberek ha kijönnek egy ilyen nagy gyepre akkor olyasmit csinálnak amit ilyen nagy gyepen szokás: piknikeznek, játszanak, fociznak. Persze fociznak az azt jelenti, hgoy mexikóiak, na ez így már akkor tűrhetetlen, bele kell ide a közepébe rakni egy amerikai fegyveres erők emlékművet, csak hogy mindenki tisztában legyen vele kinek a szabadságáról is van szó.
És persze találd ki kik izzadnak napközben a szobor építésénél. Nyilván mexikóiak meg néhány fekete mutatóba.

Érdekes emlékmű! Ez hol van és milyen lesz ezt lehet tudni? Az alapzata szerint elég monumentális valami lesz belőle.

Sok monitorpanel van ami külső körülményektől is könnyedén elkalibrálódik. Hőmérséklet, páratartalom, etc. A teljesen fekete és teljesen fehér a legtöbb, (főleg olcsóbb) monitorokon sosem keverhető ki.

Fekete-fehér kép esetében azt kell nézni, hogy minden pixel R, G és B értékei pontosan ugyanakkorák legyenek. Ekkor lesz csak ténylegesen FF a kép, nem csak úm. "színtelenített". :) Ha ebben tuti akarsz lenni, akkor a kikevert, FF-nek hitt, de tárolását tekintve továbbra is RGB képet érdemes áttenni grayscale módba mentés előtt. (Ez kivasalja ezeket a kicsi különbségeket, amiket a JPG tömörítés esetleg még meg is emelne.)

Itt a felhő legfényesebb részein pl. látni hogy hol a kék, hol a vörös csati van kicsit fentebb, a talapzat körülről kevesebb benne a kék, stb. Ez csak nüansznyi (max 1-2%) eltérés, de picit más körülmények között nézve nagyobbnak látszódhat a különbség.

Semmi zavaró elszíneződés nincs, talán egy minimális a vörös felé, de nagyon pici. Milyen monitorod van? Lehet, hogy érdemes lenne egy X-rite kalibrálóba beruházni, nem olyan eszelős az ára.

Új hozzászólás