Hozzászólások

Valójában minden rajta van a képen, nincs itt semmi titok.
Ha nem is jársz el a ház mellett hetente, látszik rajta, hogy egyideje elhagyatott, valójában évek óta nem lakik benne senki.
Ha nem lakik benne senki, akkor mi okozta a tüzet? Nem lakik benne senki, vagyis se víz se gáz se villany nincs a házban. Ki az aki ennek dacára beköltözik? Ha ez megvan akkor az már nem olyan meglepő, hogy esetleg véletlenül magára gyujtja a házat egy hidegebb estén.
Az egész ház fából van, az ilyen dologk kb öt perc alatt olthatatlan állapotba kerülnek, valószínűleg nem a tűzoltók oltották el, ennyi idő alatt nem tudnak kiérni, hanem azok akik bent laktak. Akkor ugye a két lehetőség közül, hogy narkós társaság vagy illegális bevándorló család az ugye kiesett, hogy egy narkós banda. Arról nem is beszélve, hogy ha láttál tűzoltás eredmenyét fa épületen, kívülről a lecsorgó kormos víz ilyen függőleges folyás nyomokat szokott hagyni. Ezt nem vízzel oltották.
Olyan hogy mexikóiak beköltöznek egy lkhatatlan lakásba az gyakran előfordul, időnként ilyen balesetek is vannak mint ez, de ez az egyetlen olyan baleset amiről tudok, ahol van mit fényképezni, mert nem égett az egész teljesen a földig. Ez amolyan "szegény embert még az ág is húza" jellegű eset. Kijön amerikába családostul egy jobb megélhetésért, de még csak egy albérletet se tud szerezni, mert nem megfelelőek a papírjai. Valahogy sikerül ellennie a házban, de a gyerekeknek kéne a meleg, esetleg megbetegedett a hidegben, a ház meg felgyullad amikor fűteni próbálja. Sikerül eloltania, de most meg az eső is beesik rajta. És lehet, hogy még mindíg jobban jön ki mintha ott marad volna Mexikóban. Másik házba meg nem tud átköltözni, mert az ilyen elhagyatott épületek többsége tutira foglalt, még örülhet ha nem kell másik családokkal megosztania a helyet.
Amikor a rendőrség arról számol be, hogy milyen nehéz megfognia az illegálisan bevándorlókat, akkor mindenki szkeptikusan hallgatja őket, mert mindenki tudja hol laknak, nyilván a rendőrök is tudják mint magánemberek, csak ugye akik ilyen helyeken laknak azok eléggé elkeseredettek, nem egy életbiztosítás az ilyen házakat átfésülni.
Ki a hibás? A franc tudja, van itt hibás bőven, csak megoldás nincs.

Szilárd, én ezt nem értem. Segíts ki hogy itt ki tehet miről, miért, milyen problémára hívja fel a figyelmet, amolyan megelőzési célból, vagy bárhogy. Háztűz. Kijött a tűzoltóság, és eloltotta. De ezt is csak onnan tudom, hogy általában így megy. Kellene a miért, a sztori.

Új hozzászólás